Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Όχι στο έγκλημα ενάντια στο περιβάλλον και τις ζωές μας| Ο αγώνας ενάντια στους πυλώνες και τις ανεμογεννήτριες είναι δίκαιος

 

Ο υπουργός Σκυλακάκης ήταν σαφής στην ομιλία του στην έκθεση στη Θεσσαλονίκη· η ηλεκτρική διασύνδεση της Ελλάδας με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και ιδιαίτερα τη Γερμανία είναι απαίτηση της Ε.Ε και έρχεται να καλύψει τις ελλείψεις διασύνδεσης με την ανατολική Ευρώπη (πόλεμος στην Ουκρανία). Είναι ξεκάθαροι, ότι οι πολιτικές τους επιλογές, η μετατροπή των βουνών και του τόπου μας σε δάσος από ανεμογεννήτριες και πυλώνες εξυπηρετεί αποκλειστικά τα γεωπολιτικά σχέδια των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών και της δύσης συνολικά.

 Γι’ αυτό και αδιαφορούν για τις επιπτώσεις στην υγεία, την καταστροφή του περιβάλλοντος, το χτύπημα που θα επέλθει στην τοπική οικονομία από τις πολιτικές τους. Η τσέπη του λαού γνωρίζει πολύ καλά το πόσο πληρώνει με τους λογαριασμούς του ρεύματος, τις επενδύσεις των εταιρειών για τη λεγόμενη πράσινη μετάβαση.

Γι αυτό και ηχούν υποκριτικά τα λόγια του πρόεδρου του ΑΔΜΗΕ ότι, ο ΑΔΜΗΕ «δεν ενδιαφέρεται μόνο για το κέρδος των μετόχων του, ενδιαφέρεται για τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας και για την προστασία του περιβάλλοντος». Είναι υποκριτικό γιατί οι 269 πυλώνες υπερυψηλής τάσης που θα ενώνουν την Ξυλοκαμάρα Χανίων με τη Δαμάστα στο Ηράκλειο θα δημιουργήσουν επικίνδυνες συνθήκες για την υγεία των κατοίκων, (όπως γράφεται και στην ανακοίνωση του Ιατρικού συλλόγου Χανίων). Είναι καταστροφή για το περιβάλλον αφού μεγάλος αριθμός περνάει μέσα από περιοχές natura, δάση  και άλλους βιοτόπους. Η κατασκευή των υπέργειων πυλώνων μαζί με τις ανεμογεννήτριες που προγραμματίζεται να συνδεθούν μόνο καταστροφή θα φέρουν, ενώ είναι κοροϊδία τα περί φτηνού ρεύματος.  Ο διπλασιασμός της τιμής του ρεύματος τον Αύγουστο φανερώνει ότι ο λαός όχι μόνο πληρώνει την «πράσινη μετάβαση», αλλά και τα σπασμένα των πολέμων των ιμπεριαλιστών.

Ο αγώνας των κατοίκων του Αποκόρωνα και όλης της Κρήτης για να μην κατασκευαστεί το φαραωνικό έργο είναι δίκαιος και αναγκαίος γιατί το δικαίωμα στη ζωή και την προστασία του περιβάλλοντος δεν μπορούν τα διασφαλίσουν ούτε ο ΑΔΜΗΕ, ούτε οι εταιρείες, ούτε οι κανονισμοί της ΕΕ ή τα παχιά λόγια των τωρινών και προηγούμενων κυβερνώντων. Είναι οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ, που στο όνομα της ανάπτυξης, έχουν μολύνει θάλασσες και ποτάμια, μας ταΐζουν διοξίνες και τρελές αγελάδες, καταστρέφουν χώρες και δολοφονούν λαούς με τους πολέμους τους.

Είναι οι ίδιοι οι κυβερνώντες και οι τοπικοί παράγοντες που υποδέχονται με ανοικτές αγκάλες τους διοικητές των βάσεων στον τόπο μας που η λειτουργία τους, πέρα από τους πολεμικούς κινδύνους, βλάπτει πολύ σοβαρά την υγεία μας με τις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες που εκπέμπουν τα στρατιωτικά ραντάρ, τις μόνιμες βολές με τοξικά ή αγνώστου γόμωσης υλικά, ο ελλιμενισμός των πυρηνοκίνητων αεροπλανοφόρων, οι χιλιάδες πτήσεις των μαχητικών που καίνε την καρκινογόνο υδραζίνη.

 Ο αγώνας των Αποκορωνιωτών μας αφορά όλους. Είναι υπόθεση ζωής. Μόνο η μαζική και αποφασιστική οργανωμένη πάλη μπορεί να φέρει νικηφόρα αποτελέσματα.

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα του λαού του Αποκόρωνα και καλεί για μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση της Δευτέρας 16 Σεπτέμβρη.

                                                                                                                 Χανιά, 14-09-2024

Π Ρ Ω Τ Ο Β Ο Υ Λ Ι Α   Α Ν Τ Ι Σ Τ Α Σ Η Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου