Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015


Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης σε συνεννόηση με άλλους μαζικούς φορείς της πόλης, καλεί σε σύσκεψη την Τρίτη 13 Οκτώβρη στο Εργατικό Κέντρο Χανίων στις 7.00 το απόγευμα για να οργανωθεί η αντίσταση για να μη μετατραπεί η πόλης μας σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών.
Θα συζητηθεί η διοργάνωση αντιπολεμικού- αντιβασικού συλλαλητηρίου την Πέμπτη 15 Οκτώβρη στο κέντρο της πόλης που θα θέσει και το ζήτημα της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.
Την ίδια ώρα που μεθοδεύεται ένας νέος, σφοδρός, γύρος άγριας αντιλαϊκής επίθεσης που θα βαθαίνει πρωτόγνωρα την φτώχεια και την ανεργία στη χώρα, τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στη γύρω περιοχή.
Η επικίνδυνη για την παγκόσμια ειρήνη σύγκρουση ΗΠΑ- Ρωσίας, εκδηλώνεται τώρα με εκτεταμένους βομβαρδισμούς στη Συρία που είναι σίγουρο πως θα πυκνώσουν τα καραβάνια των προσφύγων και θα επιδεινώσει το δράμα αυτής της χώρας.
Η Συρία μαζί με την Ουκρανία είναι τα πιο πρόσφατα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου και η καταστροφή τους ακολουθεί την καταστροφή της Γιουγκοσλαβίας , του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης και η μακάβρια ακολουθία σίγουρα θα έχει συνέχεια, αν οι λαοί δεν ξεσηκωθούν κι αν δεν υπάρξει ένα παγκόσμιο μέτωπο πάλης των λαών ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.
Η καλύτερη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες είναι η αντιπολεμική αντιιμπεριαλιστική πάλη για να πάψουν να υπάρχουν πρόσφυγες.
Να καταγγείλλουμε την κυβέρνηση που επέστρεψε τις βολές patriot στο πεδίο βολής Κρήτης και ετοιμάζεται να παραχωρήσει στους αμερικανούς φονιάδες των λαών νέα βάση για τα μη επανδρωμένα drones. Να απαιτήσουμε να πάψει να χρησιμοποιείται η βάση του θανάτου και οποιοδήποτε σημείο του ελλαδικού χώρου στα φονικά σχέδια των ιμπεριαλιστών.
Χανιά 10/10/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου