Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Έξω όλοι οι ιμπεριαλιστές και οι αντιδραστικοί από την Συρία!

Αλληλεγγύη στο συριακό λαό και στους πρόσφυγες!

Φανερά και απροκάλυπτα οι ιμπεριαλιστές (ΗΠΑ, Γάλλοι, Άγγλοι, τώρα και Ρώσοι) με τους βομβαρδισμούς στη Συρία έρχονται να ολοκληρώσουν το δράμα του συριακού λαού με τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, την καταστροφή της χώρας και τις εκατοντάδες χιλιάδες προσφύγων. Οι βομβαρδισμοί των ιμπεριαλιστών στη Συρία, δήθεν για την «καταπολέμηση του ΙΣΙΣ» που εξέθρεψαν οι ίδιοι, είναι συνέχεια της επέμβασης των ΗΠΑ, Ε.Ε μέσω των διαφόρων σκοταδιστικών δυνάμεων και των αντιδραστικών δυνάμεων Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Ισραήλ. Η κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου και οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι πάλι οι λαοί της περιοχής. Αυτό φανερώνει το ρήμαγμα της Λιβύης, του Αφγανιστάν, του Ιράκ και άλλων χωρών που γεύτηκαν την «προστασία των μεγάλων δυνάμεων». Με το αίμα των λαών ΗΠΑ, Ρωσία, ΕΕ επιδιώκουν να ξαναχαράξουν τα σύνορα της περιοχής.

Για άλλη μια φορά ο τόπος μας,γίνεται, ορμητήριο δολοφονικών επεμβάσεων ενάντια στους γειτονικούς λαούς. Τώρα μάλιστα, με μια κυβέρνηση που μιλάει στο όνομα της αριστεράς, αλλά ωραιοποιεί τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και δέχεται τους «επαίνους» και τη «στήριξή» του.

Οι πρόσφυγες κυνηγημένοι απ’ τους βομβαρδισμούς, όσοι δεν πνιγούν στη Μεσόγειο, γίνονται αντικείμενο υπερεκμετάλλευσης και αντιπαράθεσης στη λεγόμενη πολιτισμένη Ευρώπη. Στην Ε.Ε. που θέλει να περιορίσει τους περισσότερους σε μόνιμα στρατόπεδα συγκέντρωσης σε χώρες εκτός ΕΕ και να κατανείμει τους υπόλοιπους –σα να ήτανε ποσοστώσεις αγροτικών προϊόντων- στα κράτη-μέλη της. Έτοιμους για κάθε χρήση. Για φτηνό εργατικό δυναμικό ή για εργαλείο στη ρατσιστική φαρέτρα φασιστικών δυνάμεων..

Μπροστά στην εμπρηστική κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή μας, ο λαός, οι εργαζόμενοι , η νεολαία πρέπει να στείλουν το δικό τους μήνυμα καταγγελίας:

των αεροπορικών επιθέσεων της συμμαχίας των κρατών με επικεφαλής τις ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Γαλλίας και κάθε επέμβασης στο εσωτερικό της Συρίας.

της πολιτικής της υποταγής και ευθυγράμμισης του ελληνικού κράτους και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τις δολοφονικές κατευθύνσεις και τα μέτρα της ΕΕ για τους πρόσφυγες.

της χρησιμοποίησης του τόπου μας σαν ορμητήριο των πολεμικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και να απαιτήσουμε να τους παρέχονται όλα τα απαραίτητα μέσα και έγραφα για ανθρώπινη διαβίωση και διαμονή τους στη χώρα ή για τη μετάβασή τους σε άλλες χώρες. Η αναγκαιότητα της ανάπτυξης του αντιιμπεριαλιστικού –αντιπολεμικού κινήματος στα Χανιά και στη χώρα είναι ζήτημα ζωής για το παρόν και το μέλλον του λαού μας. Το ξεδίπλωμα αγώνων που θα απαιτούν από την κυβέρνηση να μην εμπλέξει τη χώρα σε καμιά πολεμική επιχείρηση ενάντια στο συριακό λαό με οποιοδήποτε πρόσχημα και διεθνή αιγίδα, είναι η πιο αποτελεσματική έκφραση αλληλεγγύης. Σ’ αυτή την κατεύθυνση η Πρωτοβουλία Αντίστασης την Τρίτη 6 Οκτώβρη στις 7μ.μ, πλ. Αγοράς θα πραγματοποιήσει καμπάνια αλληλεγγύης στο Συριακό λαό και καταγγελίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Καμία εμπλοκή της χώρας μας! Καμία διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστές!

Έξω οι βάσεις και το ΝΑΤΟ από τη χώρα μας!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ Χανιά 4-10-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου