Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016


Χανιά : Εκδήλωση αλληλεγγύης στους δικαζόμενους αγωνιστές της ΑΤΙΚ.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, τη Δευτέρα 7 Νοέμβρη στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, η εκδήλωση αλληλεγγύης στους αγωνιστές της ΑΤΙΚ που κρατούνται φυλακισμένοι από το γερμανικό κράτος και δικάζονται στο Μόναχο κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Την εκδήλωσε διοργάνωσε η Επιτροπή στήριξης ( ΚΚΕ(μ-λ), ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ) και συμμετείχαν περίπου 70 εργαζόμενοι και νεολαίοι. Στην εκδήλωση συμμετείχε η συν. Τασούλα Γκενίδου, μέλος της Επιτροπής στήριξης Θεσσαλονίκης . Οι ομιλητές απ’ τις οργανώσεις –Δ. Ζαχαρικού ,ΚΚΕ(μ-λ), Ντίνος Πασχουλας απ’ τη ΛΑΕ και Γιάννης Μοσχονάς απ’ την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αναφέρθηκαν στη σημερινή συγκυρία που διεξάγεται η δίκη και στην ανάγκη να δημιουργηθεί ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης στη χώρα μας, αλλά και σε όλη την Ευρώπη.
Η Τασούλα Γκενίδου περιέγραψε τόσο τις συνθήκες τρομοκρατίας που επικρατούν στο δικαστήριο όσο και τη θαρραλέα και παλικαρίσια στάση των αγωνιστών που δεν σκύβουν το κεφάλι, αλλά αντιστέκονται και υπερασπίζονται τα ιδανικά τους και την αγωνία τους για μια κοινωνία ανθρώπινη. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν τα γράμματα των κρατουμένων κομμουνιστών, που διαβάστηκαν στην εκδήλωση. Γράμματα, τα οποία, εκτός του ότι καταγγέλλουν το φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας, αποκαλύπτουν και το ψεύτικο δημοκρατικό προσωπείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του γερμανικού καθεστώτος. Εκτός των άλλων αυτές οι επιστολές είναι παράδειγμα θάρρους και αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλους τους λαούς που σήμερα αγωνίζονται ενάντια στη βαρβαρότητα του ιμπεριαλιστικού –καπιταλιστικού συστήματος. Ακολούθησε συζήτηση με αρκετές τοποθετήσεις από συναγωνιστές Επίσης τέθηκε η αναγκαιότητα να συνεχιστούν οι δράσεις αλληλεγγύης .
Η επιτυχία της εκδήλωσης οφείλεται και στο γεγονός ότι έγινε κατορθωτό να υπάρξει κοινή δράση των τριών οργανώσεων πάνω σ’ αυτό το ζήτημα και αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα για το πόσο μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη του κινήματος και στους αυριανούς αγώνες.
Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός, ότι έχει ήδη συμφωνηθεί να γίνει διαδήλωση την Τρίτη 15 Νοέμβρη και έχουν εκδοθεί υλικά (προκήρυξη και αφίσα) για να «υποδεχτούμε» τον Ομπάμα, τον εκπρόσωπο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στην Ελλάδα, έτσι όπως του αξίζει.
Να σημειωθεί ότι για την προπαγάνδιση της εκδήλωσης κολλήθηκαν εκατοντάδες αφίσες και δόθηκε κοινή συνέντευξη τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου