Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

ΧΑΝΙΑ: για την πορεία του Πολυτεχνείου

Με ακόμα πιο μαζική συμμετοχή, από την αντίστοιχη για τον ερχομό Ομπάμα, πραγματοποιήθηκε η πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Φοιτητές, οργανώσεις και συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν αρχικά στην δημοτική αγορά, τιμώντας την επέτειο αυτή, που είναι φάρος για τις αντιστάσεις και τους αγώνες που απαιτούνται σήμερα.
Κόντρα στο κλίμα της αδράνειας και της υποχώρησης του κινήματος, οι 600 περίπου διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα αντιιμπεριαλιστικά, αλλά και ενάντια στην φασιστικοποίηση και την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Φάνηκε τελικά, ότι η κοινή δράση που επιδιώχθηκε με μια σειρά άλλες δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα, όπως με την πρωτοβουλία ενάντια στην επίσκεψη Ομπάμα, έδωσε πνοή και κινητοποίησε αρκετό κόσμο. Σε αυτό ξεκάθαρα καθοριστική συμβολή είχε η προσπάθεια της οργάνωσής μας σε όλη την προηγούμενη περίοδο.
Η Πρωτοβουλία Αντίστασης και το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετείχαν με αρκετά δυναμικά μπλοκ, μοιράζοντας έντυπο υλικό και καλώντας το λαό να αντισταθεί στην πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης, του βαθέματος της εξάρτησης και της χρησιμοποίησης του τόπου μας ως ορμητήριο των φονιάδων των λαών.
Ξεχωριστή συγκέντρωση για άλλη μια φορά πραγματοποίησε το ΚΚΕ στην πλατεία 1866.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου