Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Οι ιδέες δε δικάζονται, οι αγωνιστές δε φυλακίζονται!
Εκδήλωση- συζήτηση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους Τούρκους αγωνιστές μελών της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδίας Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη), διοργανώνει η επιτροπή υποστήριξης την Δευτέρα 1 του Νοέμβρη στις 7.00μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.
Τη συζήτηση θα ανοίξουν η συναγωνίστρια από την επιτροπή υποστήριξης της Θεσσαλονίκης Τασούλα Γκενίδου, από το ΚΚΕ(μ-λ) η Ζαχαρικού Δήμητρα, από τη ΛΑΕ ο Ντίνος Πασχουλάς και από το ΠΣΟ του ΑΝΤΑΡΣΥΑ ο Γιάννης Μοσχονάς.
Οι Τούρκοι αγωνιστές κατηγορούνται με στοιχεία των τουρκικών φασιστικών αρχών ότι είναι μέλη της παράνομης κομμουνιστικής οργάνωσης στην Τουρκία, TKP/ ML . Να σημειώσουμε εδώ πως όλες οι πολιτικές και κομμουνιστικές οργανώσεις στην Τουρκία είναι παράνομες.
Καθημερινά και όσο προχωράει η δίκη, δυναμώνει η διεθνής καμπάνια για την απελευθέρωσή τους και το κλίμα στην κοινή γνώμη, μέσα και στην ίδια τη Γερμανία, διαφοροποιείται και αποκαλύπτεται το πραγματικό επίδικο. Από δίκη που αφορούσε δήθεν τρομοκράτες! έτσι χαρακτηρίζονται εργαζόμενοι- δημοκράτες που αγωνίζονται για Ειρήνη, Δουλειά με δικαιώματα και Δημοκρατία, γίνεται ολοφάνερο πως πρόκειται για  μια δίκη των επαναστατικών και κομμουνιστικών ιδεών στη καρδιά της δημοκρατικής δήθεν Ευρώπης!
Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν οι καγκελαρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με τη δίκη αυτή, είναι ξεκάθαρο και τρομοκρατικό. Αφορά όλους όσους αγωνίζονται για δημοκρατία και κομμουνισμό. Επί της ουσίας αποδέκτες του μηνύματος είναι οι λαοί όλων των χωρών, μαζί και αυτοί της ΕΕ, που καλούνται να σκύψουν το κεφάλι μπροστά στην ελαύνουσα βαρβαρότητα του καπιταλιστικού – ιμπεριαλιστικού συστήματος.
Να απαιτήσουμε την παύση κάθε δίωξης και την απελευθέρωση των τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ!
Να καταδικάσουμε την πολιτική της φασιστικοποίησης στις χώρες της ΕΕ!
Να δυναμώσουμε την φιλία των λαών Ελλάδας-Τουρκίας ενάντια στο φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο!
Να υπερασπιστούμε τις επαναστατικές και κομμουνιστικές ιδέες!
ΧΑΝΙΑ 2-11-016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου