Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Ανταπόκριση από το μάζεμα της Πρωτοβουλίας Αντίστασης στα Χανιά

 
Πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 20/1 ακόμα μια σύναξη-μάζεμα της Πρωτοβουλίας Αντίστασης μετά απο περίπου 1 μήνα που είχε να συνεδριάσει λόγω των γιορτών.
Απο τις μαζικότερες συναντήσεις της Πρωτοβουλίας στην οποία συμμετείχαν παλιοί και νέοι αγωνιστές όλων των ηλικιών πράγμα αρκετά ενθαρρυντικό για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς, δείχνοντας παράλληλα και την αναγκαιότητα που υπήρχε να γίνει μια κουβέντα και να αναδειχθούν τα πολιτικά ζητήματα της περιόδου.

Η εισήγηση έθιξε σε αρκετά αναλυτικό βαθμό τα περισσότερα ζητήματα της επικαιρότητας αρχής γενομένης απο την αλλαγή στην Αμερικάνικη ηγέσια με την ορκωμοσία Τράμπ δίνοντας τον τόνο οτι, η αλλαγή στην εξουσία της μεγαλύτερης ιμπεριαλιστικής δύναμης του πλανήτη σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει αλλαγή στην πολιτική που ακολουθεί ούτε και για το μέλλον που επιφυλάσσει εις βάρος του αμερικάνικου λαού πρώτα, αλλά και όλων των λαών του κόσμου. Στη συνέχεια, άνοιξε το θέμα του Κυπριακού και η αμερικανόπνευστη διχοτομική λύση που ετοιμάζουν για τον τόπο οι ιμπεριαλιστές, όσο και το ζήτημα των Ελληνοτουρκικών. Αναφορά έγινε επίσης στο Συριακό και τις απάνθρωπες συνθήκες που βιώνουν οι πρόσφυγες στα στρατόπεδα συγκεντρωσης για να καταλήξει στο κομμάτι της β’ αξιολόγησης και την επίθεση που ετοιμάζεται για άλλη μια φορά εις βάρος των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων με μείωση αφορολόγητου, ομαδικές απολύσεις κ.α.
Η συζήτηση που ακολούθησε επικεντρώθηκε στο Κυπριακό και στο ζήτημα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων όπου αναγνωρίστηκαν οι προβληματικές της απουσίας των μαζών απο το προσκήνιο στο καθορισμό των εξελίξεων και κατέληξε στην αναγκαιότητα που υπάρχει να ενδυναμωθεί η φιλία και η αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς απέναντι στους εκάστοτε εθνικισμούς και να συγκροτηθεί Μέτωπο Πάλης απέναντι στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.
Στην κουβέντα έγινε αναφορά και στην εκδήλωση του ΚΚΕ (μ-λ) που θα γίνει στα Χανιά στις 3/2 με επίκεντρο το Κυπριακό τα Ελληνοτουρκικά και γενικότερα τη κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου