Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Κοινός αγώνας ντόπιων και μεταναστών ενάντια σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους-καπιταλιστική βαρβαρότητα

  Έλληνες, πρόσφυγες και μετανάστες!

Κοινός αγώνας για το δικαίωμα στη ζωή ενάντια στην εκμετάλλευση, τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό!



 3 νέοι άνθρωποι  μεταξύ τους ένα βρέφος , αφού γλύτωσαν  το θάνατο απ’ τους βομβαρδισμούς και δεν πνίγηκαν στα κύματα του Αιγαίου, τελικά   έχασαν τη ζωή τους  στις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης στα στρατόπεδα  που  τους πέταξε η κυβέρνηση και η Ε.Ε.

Για άλλη μια φορά με τραγικό τρόπο καταγράφεται η υποκρισία  κυβέρνησης και  ιμπεριαλιστών που με κροκοδείλια δάκρυα περιδιαβαίνουν τα νησιά και ανακοινώνουν μεγαλόπνοα σχέδια. Αυτοί οι ίδιοι που τους έχουν οδηγήσει στην προσφυγιά, που τους έχουν κλεισμένους σε στρατόπεδα , που  τους απαγορεύουν να μετακινηθούν στον τόπο προορισμού τους, δηλώνουν «συντετριμμένοι».  Είναι οι ίδιοι που έχουν οδηγήσει το λαό μας και τη νεολαία σε συνθήκες φτώχιας και εξαθλίωσης, που έχουν επιβάλει εργασιακό μεσαίωνα για όσους βρίσκουν δουλειά,  που παραχωρούν τον τόπο μας για ορμητήριο των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Είναι οι ίδιοι που οδηγούν στο θάνατο   και τους ντόπιους απ’ τα μαγκάλια, την πείνα  και  την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Είναι οι ίδιοι που ετοιμάζουν νέο κυκεώνα αντιλαϊκών μέτρων και προδιαγράφουν μαύρο το μέλλον για το λαό, ντόπιους, πρόσφυγες και μετανάστες. Για αυτό τα νέα παιδιά, που πέθαναν στη Μόρια, είναι παιδιά του λαού και ο λαός μας θλίβεται και οργίζεται για αυτό. Ταυτόχρονα οι νεοναζί της Χ.Α με την ανοχή του συστήματος έχουν εξαπολύσει επιθέσεις στα προσφυγόπουλα που πάνε  σχολείο δείχνοντας το πραγματικό –αποκρουστικό τους  πρόσωπο. Πάντα ενάντια στους αδύναμους και τους κατατρεγμένους, υπηρετώντας τους ισχυρούς αφεντάδες τους  ( το κεφάλαιο και τους  ιμπεριαλιστές).

Με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες μας ενώνουν τα κοινά προβλήματα και οι κοινοί εχθροί. Είναι οι φυσικοί μας σύμμαχοι στον αγώνα για σίτιση, στέγαση, θέρμανση, ρεύμα, νερό, μόρφωση, περίθαλψη. Είναι οι ταξικοί μας σύμμαχοι στον αγώνα για δουλειά με δικαιώματα, στον αγώνα ενάντια στο κεφάλαιο και τον εργασιακό μεσαίωνα. Είναι κομμάτι από σάρκα μας στον αγώνα για το δικαίωμα στη ζωή, στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο που καταστρέφει χώρες και αιματοκυλεί λαούς για το ξαναμοίρασμα του κόσμου.  Τώρα που οι φλόγες του πολέμου πλησιάζουν απειλητικά προμηνύοντας νέους κινδύνους και για το δικό μας λαό, που  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως οι προηγούμενες διαθέτουν  το έδαφος, τη θάλασσα και τον αέρα της χώρας για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ο λαός μας πρέπει να δει τους πραγματικούς υπεύθυνους για τα προβλήματα της ζωής του. Τους ντόπιους και ξένους δυνάστες. Το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Μόνη διέξοδος για το λαό και τη νεολαία  είναι να φράξει τα αυτιά του στα ρατσιστικά, εθνικιστικά, σοβινιστικά κηρύγματα μίσους,  να ορθώσει το ανάστημα του, να οργανωθεί και να παλέψει μαζί με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες για όλα όσα τους ανήκουν.

Για να ξεδιπλωθεί και να δυναμώσει το αντιπολεμικό αντιιμπεριλαιστικό κίνημα , για να μπει φραγμός στα φιλοπόλεμα σχέδια των ιμπεριαλιστών.
Για να δυναμώσει η φιλία και αλληλεγγύη με τους γειτονικούς λαούς.
Για να φράξουμε τα σχέδια για νέες φωτιές πολέμου στην περιοχή μας.  
Να απαιτήσουμε να μη χρησιμοποιείται ο τόπος μας σαν ορμητήριο πολέμου και θέρετρο αναψυχής των δολοφόνων ράμπο. Έξω τα αεροπλανοφόρα απ’ τη Σούδα.

Κάτω η αντιμεταναστευτική πολιτική ΕΕ-κυβέρνησης!
Έξω βάσεις -ΝΑΤΟ, ΗΠΑ  και Ε.Ε
Κοινός αγώνας Ελλήνων, προσφύγων και μεταναστών ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την καπιταλιστική βαρβαρότητα που σπέρνουν τη φτώχεια, την προσφυγιά και το θάνατο!
Ζήτω η φιλία και η αλληλεγγύη των λαών!  

                                                                                                                                       
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ     ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ     Χανιά, 30-01-2017


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου