Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Για την απεργία στις 17 Μάη


Η εικόνα των απεργιακών  συγκεντρώσεων στην πόλη   μας ήταν σαφώς καλύτερη από άποψη μαζικότητας από τις αντίστοιχες της Πρωτομαγιάς. Δεν μιλάμε φυσικά για «λαϊκό ξεσηκωμό» , αλλά για  αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτών  που μοιράστηκαν στις 2 συγκεντρώσεις. Στα Νέα καταστήματα που καλούσε το ΠΑΜΕ και στην πλ. της Δημ. Αγοράς που καλούσαν το εργατικό Κέντρο, η ΑΔΕΔΥ και διάφορα  σωματεία και σύλλογοι εργαζομένων. Ελάχιστα εμπορικά καταστήματα έμειναν κλειστά, ενώ η κάθοδος των αγροτών που εξάγγειλε ο πρόεδρος του εργατικού Κέντρου έμεινε μόνο εξαγγελία, μιας και έκαναν την εμφάνιση τους  3-4 αγροτικά αυτοκίνητα.
Προκλητική ήταν η επανεμφάνιση στη συγκέντρωση  διάφορων  παλιών συνδικαλιστών κυρίως πασοκικής προέλευσης, που με τις ομιλίες τους  προκαλούσαν είτε με τις ψευτοαγωνιστικές τους κορώνες, είτε  βρίζοντας τον  κόσμο «που δεν ξεσηκώνεται» .
Η Πρωτοβουλία Αντίστασης από την προσυγκέντρωση που είχε μπροστά στο Δημαρχείο έκανε πορεία μέχρι την Πλ. της Δημοτικής αγοράς. Για άλλη μια φορά  στην πρόταση  που απεύθυνε  σε άλλες δυνάμεις για κοινή προσυγκέντρωση  η απάντηση ήταν αρνητική.
Στη συγκέντρωση  στην πλ. Αγοράς ο σ. που μίλησε  κατήγγειλε την πολιτική της κυβέρνησης που με την ουσιαστική στήριξη όλων  των κομμάτων του συστήματος ,ετοιμάζεται να ψηφίσει μέτρα πολύ σκληρά για τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία. Μέτρα που  απαιτεί το κεφάλαιο ντόπιο και ξένο. Κατάγγειλε  επίσης τους ξεπουλημένους εργατοπατέρες και τη λογική του ρεφορμισμού, της  ηττοπάθειας , της υποταγής και του εκλογικού κρετινισμού που υπονομεύει τη συγκρότηση των λαϊκών δυνάμεων.
Στη συνέχεια έγινε πορεία  στο κέντρο της πόλης.
Την Πέμπτη 18 Μάη η Πρωτοβουλία Αντίστασης  θα κάνει  παρέμβαση  καταγγελίας της ψήφισης  των νέων αντεργατικών μέτρων  στην Πλ. της Δημ.Αγοράς  στις 7μ.μ.


3 σχόλια:

  1. Υπάρχει εδώ κάτι που προβληματίζει.Καλά και να πρωτοστατούν στη συγκρότηση πρωτοβουλιών αντίστασης,αγώνα κλπ. μέλη οργανώσεων του μαρξιστικού χώρου.Αυτό είναι φυσικό και καλά κάνουν.Αλλά τη στιγμή που θεωρείται,ότι οι πρωτοβουλίες αυτές είναι ανοιχτές σε όλους,ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις,τι σημαίνει η αναφορά σε σύντροφο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξαναδιάβασε την ανταπόκριση και πες μου το σημείο που βρήκες αυτό που λες.Μάλλον η αναφορά σου είναι στο σημείο που λέει "ο σ. που μίλησε κατήγγειλε" και βιάστηκες να συμπεράνεις οτι δεν θα είναι " ο συναγωνιστής που μίλησε".Ας ελπίσουμε την επόμενη φορά αντί για κάποιο άστοχο κακοπροαίρετο σχόλιο,να υπάρξει κουβέντα για τα πιο ουσιαστικά,όπως η επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις και το πως θα μπορέσει ο λαός να ορθώσει ανάστημα ενάντια στους δυνάστες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι πρόκειται για το σ αυτό.Το σχόλιο πάντως δεν ήταν κακοπροαίρετο και δεν καταλαβαίνω,από που βγήκε τέτοιο συμπέρασμα.Αφού είναι έτσι,είναι εντάξει,αλλά το ζήτημα της δημοκρατίας σε κάθε περίπτωση δεν είναι επουσιώδες σε σχέση με άλλα ζητήματα.

      Διαγραφή