Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

<< Μα κύριε υπουργέ μου ….>>



-Κατ`  αρχή τα σέβη μου και εν συνεχεία επιτρέψτε μου να διαδηλώσω λόγω της επετείου για τη δολοφονία του Φύσσα. Ξέρετε, συμφωνώ, τον φασισμό δεν τσακίζουν αγώνες λαϊκοί. Αλλά θέτει εκτός νόμου και καταργεί τελικά η δικαιοσύνη των μπουρζουάδων. Ναι, αυτή που απαγορεύει συγκεντρώσεις και απεργίες εργατών ενάντια στον αποκτηνωμένο  κεφαλαιοκράτη σαν  βγάζει τη μπουκιά από το στόμα τους. Η ίδια η οποία απελαύνει Τούρκους αγωνιστές, ποινικοποιεί την αντίσταση των  Χαλκιδιωτών και ρίχνει στα μπουντρούμια οιστρηλατημένη με τα φασίζοντα ιδιώνυμα την Ηριάννα. 
Εντάξει, είναι μεροληπτική κάποιες φορές.  Θα δείτε όμως πως θα συνετιστεί αρκούντως σαν με το καλό φυσήξει αυτή η μεταβατική αύρα η δική μας. 
Και οι μηχανισμοί του κράτους επίσης θα τον  πατάξουν. Ναι  καλέ, αυτό το αταξικό κράτος που εντάξει, παρά το ότι κηδεμονεύεται  ασφυκτικά  από τον συρφετό των δανειστών, το τιμονεύεται εσείς.  Βέβαια για να είμαι ειλικρινής, παρεκτραπήκατε ζωηρά  κ. υπουργέ μου.  Πολύ σωστά εμείς εύστοχα και έγκαιρα είχαμε επισημάνει την αντιφατικότητα σας πριν καν μάλιστα κυβερνήσετε. Άδικα πήγαν οι προσπάθειες μας να σας επαναφέρουν στη σωστή τάξη της αριστερής διαχείρισης  του σκαιού αυτού συστήματος.
Ξεχάσατε τη μαχητική  στάση μας στο δημοψήφισμα και την υποστήριξη στις διαπραγματεύσεις σας;  Όμως συγνώμη, παρασύρθηκα με τη λογοδιάρροια μου. Ας γυρίσουμε στο θέμα μας. 
Θα μας αφήσετε να επισκεφτούμε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, όπου εκεί μυριόστομα και με στεντόρεια φωνή θα απαιτήσουμε από εσάς να προχωρήστε στην εξάρθρωση αυτού του φασιστικού μορφώματος; Μην μου ανησυχήστε, επουδενί δεν θα διασύνδεσουμε την άνοδο του νεοναζιστικού ρεύματος με την καπιταλιστική κρίση, την λυσσασμένη επίθεση στα εργατολαϊκά δικαιώματα και την ιμπεριαλιστική εξάρτηση.  Εμείς με την ευθυκρισία και διεισδυτικότητα που μας διακρίνει διαχωριζόμαστε από εκείνους   τους πωρωμένους σταλινικούς και εστιάζουμε την πολεμική μας στην καρδιά του προβλήματος. Γιατί φαντάζομαι  υπουργέ μου θα συμφωνείτε και εσείς -είμαι σίγουρος-  ότι έτσι ξαφνικά και μυστηριωδώς κάποια χιτλερικά μιάσματα και ιστορικά απόβλητα αποφάσισαν να επανασυγκροτηθούν σε τούτη τη συγκυρία και εντελώς τυχαία ώστε να ξεράσουν ότι αποκρουστικό συνωθούνταν μέσα τους. 
Για αυτό ζητώ την κατανόηση και ανοχή σας κ.  Τόσκα, μην μας εμποδίσετε έξω από το  λυκανθρωπίστικο λημέρι τους  να αξιώσουμε από εσάς πάλι τη φυλάκιση τους. Μπορεί στη δίκη των δολοφόνων να κωλυσιεργείτε απαράδεκτα και ένοχα, αλλά συμβαίνουν αυτά. Είπαμε, είστε αντιφατικοί και επιτρέψτε μου να  φανώ κάπως  σκληρός και ανακόλουθοι συνάμα των προεκλογικών σας δεσμεύσεων.  Άρα προχωρήστε σε  μια  διορθωτική κίνηση και θα την εκτιμήσουμε δεόντως. Μην  φανεί  πως δήθεν τους προστατεύεται κιόλας. 
-Εκτιμώ τις δημοκρατικές σας ευαισθησίες  φίλε ριζοσπαστικέ εκπρόσωπε , όμως η θέση μου είναι λεπτή. Σαν προϊστάμενος του υπουργείου καταστολής  οφείλω να εξασφαλίζω συνθήκες ομαλότητας  και αποφυγής έκτροπων. Άλλωστε είμαστε κατά των διακρίσεων ανάμεσα στους πολίτες.  Το κλίμα μεταξύ μας είναι αρκετά θετικό, θα συσκεφτώ με τους συνεργάτες μου και θα σας απαντήσω το συντομότερο. 
- Συμπαθάτε με αγαπητέ  Νίκο που επιμένω, ξέρω τα βαριά σας καθήκοντα  συντονισμού των ροπαλοφόρων γενίτσαρων, αλλά συνεκτιμήσετε δύο δεδομένα. Πρώτον επικαλούμαι ανάλογη εμπειρία αρμονικής συνδιαλλαγής πρόπερσι στα αγροτικά μπλόκα, Θυμάστε όταν  ο Μπούτας συμφώνησε  με τον  τότε επικεφαλής του υπουργείου τρομοκράτησης  τον αριθμό των τρακτέρ και τη διαδρομή  τους προς το Σύνταγμα;  Λησμονείται πως όλα κατόπιν κύλησαν ειδυλλιακά, όλοι ικανοποιήθηκαν  εκτός από τους ξεπουλημένους αγρότες; Αλήθεια, έχετε να μας κεράστε με την ευκαιρία κανένα τσιπουράκι;
Ύστερα είναι και αυτοί οι φαρμακόγλωσσοι και εμμονικοί   που ταυτίζουν τον αντισταλινισμό με τον αντικομουνισμό. Θα ισχυρίζονται ότι ένας συνεπής και ασυμφιλίωτος με την αντίδραση αριστερός καμία θέση δεν έχει να συναγελάζεται  στα υπουργικά γραφεία με τα στελέχη μια κακούργης κυβέρνησης που με μοχθηρία  ρημάζει τον λαό. Ακόμη και για αυτό το σοβαρό ζήτημα. Τους ακούτε υπουργέ μου να λένε πως οι όροι αντίστασης, διεκδίκησης, αναμέτρησης, συντριβής του φασισμού και υπεράσπισης της ειρήνης  δεν σφυρηλατούνται στα κοινοβουλευτικά έδρανα η` απογειώνονται σε σχέδια συνδιαχείρισης και κυβερνητισμού;  Μήτε επαφίενται στη μεγαλοθυμία του εκάστοτε υπουργού όπως η συγκεκριμένη διαδήλωση. 
Μα  αντίθετα οικοδομούνται με πνοή σύγκρουσης στα πεζοδρόμια, στο στίβο της ταξικής πάλης και στις έντιμες προτάσεις συνεργασίας και συμπόρευσης όλων των δυνάμεων που νοιάζονται για την παρεμπόδιση του αντιλαϊκού κυκλώνα και τη ουσιαστική ρήξη με το καθεστώς της αδικίας και της παράνοιας.  Αφήστε που θα μας παρεξηγήσουν επίσης χαρακτηρίζοντας αυτή την πρωτοβουλία μας σαν εκδήλωση συσκότισης για τον μαύρο πολιτικό σας ρόλο.
-Έχετε κατά μια έννοια δίκιο φίλτατε αντιρατσιστή και αντάρτη.  Υπόσχομαι να προσμετρήσω βάσιμα στην απόφαση μου τα τελευταία σας επιχειρήματα. Άσχετα πάντως με τη όποια  θετική η` μη ανταπόκριση  στην παράκληση σας, θέλω να σας συγχαρώ για τη θαρραλέα επιλογή σας να με συναντήσετε στο γραφείο μου.  Πιστεύω πως  όπως και εμείς σαν ΣΥΡΙΖΑ στη φάση της αντιπολίτευσης,  αν και είχαμε υιοθετήσει μια ρητορική  σχεδόν εξίσου αντισυμβατική  και ανατρεπτική, ενίοτε προβαίναμε σε πράξεις ισχυρού συμβολισμού.  Τέτοιες που  αποδείκνυαν ότι θα εξελιχθούμε σε  μια δύναμη  ωριμότητας και εμπιστοσύνης. Παρόμοια αναγνωρίζω με αυτή σας την πράξη στοιχεία ενθαρρυντικά σύνεσης και λογικής. Ξανά σας συγχαίρω και στο επανιδείν. 
ΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου