Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Εν όψει του ερχομού Τσίπρα στα Χανιά, να δυναμώσουμε τη φωνή της αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική!


Μετά τις δηλώσεις του στη ΔΕΘ και τις θριαμβολογίες του για το δρόμο της ''ανάπτυξης και των επερχόμενων επενδύσεων'', ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μαζί με διάφορους υπουργούς και ευρωπαίους αξιωματούχους ενέργειας και επενδύσεων,έρχεται στα Χανιά στις 22 Σεπτεμβρίου, για το πρώτο φόρουμ Καθαρής ενέργειας στις νήσους της ΕΕ. Φαίνεται ξεκάθαρα, ότι η άρχουσα τάξη και η κυβέρνηση θέλει να διατείνει με κάθε ευκαιρία ότι αποτελεί για αυτούς στοίχημα η μετατροπή της χώρας σε ενεργειακό σταυροδρόμι. Μια χώρα με διαπραγματευτικά χαρτιά τους όρους σταθερότητας, τη γεωπολιτική-γεωστρατηγική θέση και την προσέλκυση επενδύσεων κάθε είδους, προϋποθέτοντας σαφώς το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και το τσάκισμα των εργασιακών κατακτήσεων.


Συγκεκριμένα για την Κρήτη, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από το ιμπεριαλιστικό αλλά και το ντόπιο κεφάλαιο. Τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και η διακίνησή τους με τη δημιουργία αγωγών είναι ένα ζήτημα σοβαρό, που προϋποθέτει την διαπραγμάτευση των ΑΟΖ μεταξύ των γύρω χωρών, εν μέσω της πίεσης και της εποπτείας των ιμπεριαλιστών. Παράλληλα, λόγω και της ιδιαίτερης γεωγραφικής της θέσης, θέλουν να αποτελέσει τον ενδιάμεσο σταθμό ενεργειακών διαδρομών και αγωγών, όπως αυτών φυσικού αερίου EastMed, μέσω της πρόσφατης συμφωνίας με το Ισραήλ και όλα αυτά με την μεθόδευση και ευλογία των Αμερικανών, χτυπώντας έτσι την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ από τους Ρώσους.

Επικίνδυνες εξελίξεις για το λαό και την ειρήνη στην περιοχή, με την αστική τάξη της χώρας να δίνει γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές και το καθεστώς της εξάρτησης ολοένα να βαθαίνει. Εν μέσω παρόξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και τον έλεγχο της (ολοένα και πιο σημαντικού-στρατηγικού χαρακτήρα) περιοχής, η αναγκαιότητα να απαντηθεί μαζικά και αγωνιστικά η αντιδραστική και αντιλαϊκή αυτή πολιτική, είναι επιτακτική. Οι επενδύσεις που ετοιμάζονται, οι εξορύξεις, οι ενεργειακοί δρόμοι και ροές θα γίνουν πάλι στις πλάτες των εργαζομένων, σε καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα και με όρους απόλυτης κυριαρχίας του κεφαλαίου στον κόσμο της δουλειάς, με όρους καταλήστευσης του πλούτου και σε βάρος του περιβάλλοντος και του τόπου.


Καμία αναμονή και προσδοκία λοιπόν από αυτά που ξεδιάντροπα θα εξαγγείλει και στα Χανιά ο πρωθυπουργός.Καμία αυταπάτη για καλυτέρευση της ζωής των νέων,των εργαζόμενων και των συνταξιούχων χωρίς τη συγκρότηση όρων αντίστασης, χωρίς την αναμέτρηση με αυτούς που συνθλίβουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που επέφερε η πάλη των λαών,με αυτούς που μας προετοιμάζουν για τα πιο εφιαλτικά πολεμικά σενάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου