Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Πάτρα: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΑΞΟ


Tη Τετάρτη 11/10 πραγματοποιήθηκε πολιτική παρέμβαση της ΛΑ-ΑΑΣ Πάτρας στην κεντρική πλατεία της πόλης. Καταγγείλαμε τη νέα συμφωνία ανάμεσα στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση της στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ στη χώρα μας και συγκεκριμένα τις εργασίες που πραγματοποιούνται στη Βάση της Σούδας και του Αράξου. Κατά την διάρκεια της παρέμβασης αναρτήθηκε πανό της ΛΑ-ΑΑΣ και μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο:


Στις 29 Αυγούστου η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ υπέγραψε συμφωνία αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, ανανεώνοντας για ένα χρόνο την ήδη υπάρχουσα (ν.1893/1990). Οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής έχουν αναβαθμίσει για τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις τον γεωπολιτικό ρόλο της χώρα μας. Ο αμερικανορωσικός ανταγωνισμός για την διέλευση των ενεργειακών αγωγών από την Ασία προς την Ευρώπη, η οικονομική παρουσία της Κίνας στην χώρα μας, το μοίρασμα των ελληνικών ενεργειακών κοιτασμάτων ανάμεσα στα μονοπώλια του δυτικού ιμπεριαλισμού, οι εξελίξεις σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη και Αίγυπτο το προηγούμενο χρονικό διάστημα δείχνουν τη σημασία που δίνουν οι ΗΠΑ στην εδραίωση της στρατιωτικής τους παρουσίας στον ελληνικό χώρο. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχοντας επιβάλλει τον μνημονιακό ορυμαγδό στον ελληνικό λαό και έχοντας παραδώσει την εθνική κυριαρχία της χώρας σπεύδει να προσφέρει για λογαριασμό της ντόπιας πλουτοκρατίας κάθε διευκόλυνση στα Νατοϊκά σχέδια. Έτσι λοιπόν δρομολογείται η επέκταση των αμερικάνικων δραστηριοτήτων στην βάση της Σούδας και γίνονται εργασίες εκσυγχρονισμού της βάσης του Αράξου, όπου καταγγελίες παραπέμπουν για μία εκ νέου αποθήκευση πυρηνικών κεφαλών.

Ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην χώρα Τζεφ Πάιατ όσο και αν παρουσιάζεται σαν ο κοσμοπολίτης που έχει λατρέψει την χώρα μας, για την κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι ο άνθρωπος κλειδί για την συνέχιση των πολεμοκάπηλων σχεδίων τους. Έχοντας προσφέρει «τις υπηρεσίες του» στην οργάνωση του πραξικοπήματος στην Ουκρανία και στον διαμελισμό της χώρας αυτής, βρίσκεται στην Ελλάδα για να την δέσει ακόμα πιο σφιχτά στο άρμα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Η πιθανή μεταφορά των πυρηνικών από την ΝΑΤΟική βάση του Ιντσιρλίκ στον Άραξο δημιουργεί νέους κινδύνους για τη Δυτική Ελλάδα ξυπνώντας τον εφιάλτη της πυρηνικής απειλής.

Ο λαός μας για δεκαετίες παλεύει για να φύγουν οι βάσεις, οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ από τη χώρα μας. Οι βάσεις αυτές είναι τα στρατιωτικά ορμητήρια των ΗΠΑ που διεξάγουν φονικούς πολέμους, καταστρέφουν χώρες και δολοφονούν μαζικά ολόκληρους λαούς. Το μαζικό αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στα τέλη της δεκαετίας του ’90 έβαλε το λιθαράκι του στο να απομακρυνθούν τα πυρηνικά από τον Άραξο το 2001. Ένα τέτοιο κίνημα μπορεί να σταθεί και πάλι εμπόδιο στους φιλοπόλεμους σχεδιασμούς των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ. Οι διαψεύσεις από την πλευρά της κυβέρνησης δεν θα πρέπει να καθησυχάσουν τον ελληνικό λαό. Η ανασυγκρότηση του αντιπολεμικού – αντιμπεριαλιστικού κινήματος δεν είναι υπόθεση ενός απλού ψηφίσματος από κάποιο δημοτικό συμβούλιο ή μίας τυπικής επερώτησης στη Βουλή. Η μαζική συμμετοχή του λαού μας και η αγωνιστική του κινητοποίηση σε αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση είναι ο μόνος παράγοντας που μπορεί να βάλει εμπόδια στα σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.

ΟΧΙ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΡΑΞΟ!

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!

ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ!

https://antigeitonies.blogspot.gr/2017/10/blog-post_89.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου