Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Ανταπόκριση από την πορεία της Τρίτης για τον Παλαιστινιακό λαό


Οι αγώνες που δίνονται από τους Παλαιστίνιους, η αντίσταση ενάντια στο φασιστικό κράτος του Ισραήλ, οι σφαγές και οι διώξεις όπως αυτή της Αχέντ Ταμίμι, ανέκαθεν συγκινούσαν το λαό μας και όποτε του δινόταν ευκαιρία έδειχνε έμπρακτα την αλληλεγγύη του. Αυτή όμως η ευκαιρία δεν δόθηκε με ευθύνη της αριστεράς, που μπροστά σε μια τέτοια σφαγή 16 Παλαιστίνιων επέλεξε να μην ανοίξει το ζήτημα στο λαό. Παρότι η Πρωτοβουλία Αντίστασης όλο το προηγούμενο διάστημα έκανε απευθύνσεις σε συλλογικότητες και οργανώσεις για τη συγκέντρωση της Τρίτης, καμία δύναμη δεν εμφανίστηκε. Η Επιτροπή Ειρήνης(ΚΚΕ) και το Στέκι μεταναστών ενώ έκαναν από κοινού εκδήλωση με για το Παλαιστινιακό, δεν συγκινήθηκαν ιδιαίτερα όταν τους έγινε το κάλεσμα για να καταδικάσουμε το έγκλημα αυτό στο δρόμο. Όσο για το ΝΑΡ,το ΣΕΚ και τη ΛΑΕ, φαίνεται τελικά πως αντιλαμβάνονται το ζήτημα της πάλης ενάντια στον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό, της έμπρακτης αλληλεγγύης στους γύρω λαούς, επενδύοντας στα μουσικά φεστιβάλ, τον ακτιβισμό και τις επετειακές εκδηλώσεις, που καμία σχέση δεν έχουν με τη συγκρότηση μετώπων πάλης και ενός μαζικού κινήματος.
Παρόλα αυτά, η Πρωτοβουλία Αντίστασης κατάφερε να συγκροτήσει ένα αξιόλογο μπλοκ με κορμό τη νεολαία, που διαδήλωσε στο κέντρο της πόλης, φωνάζοντας αντιπολεμικά-αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα, καταδικάζοντας την κυβέρνηση και τις συμμαχίες με το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ, εκφράζοντας παράλληλα τη στήριξη στον Παλαιστινιακό λαό. Μακριά από τις απαιτήσεις της εποχής και της ταξικής πάλης, όμως σημαντικό που κατατέθηκε στο χανιώτικο λαό το στίγμα αυτό, κόντρα στο ρεύμα της ηττοπάθειας, της απογοήτευσης και της τρομοκρατίας.Η Πρωτοβουλία Αντίστασης θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα να αναδεικνύει την επικινδυνότητα της εμπλοκής της χώρας στα ιμπεριαλιστικά φιλοπόλεμα σχέδια, τους πρωτοφανείς πολεμικούς κινδύνους για το λαό μας,επιμένοντας στη γραμμή της κοινής δράσης.




Ακολουθεί η προκήρυξη που μοιράστηκε στο κέντρο:


ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

ΗΠΑ –ΙΣΡΑΗΛ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ
ΣΥΝΕΝΟΧΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ
                    Συγκέντρωση ΤΡΙΤΗ 3 Απρίλη στις 7μ.μ ΠΛ. ΑΓΟΡΑΣ

 Για άλλη μια φορά ο ισραηλινός στρατός κατοχής δολοφόνησε 16 άοπλους Παλαιστίνιους και τραυμάτισε χιλιάδες. Ο αδούλωτος λαός της Παλαιστίνης συνεχίζει να  χύνει το αίμα του στον αγώνα για τη Λευτεριά της πατρίδας του.  Η πάλη του αποτελεί «αγκάθι» στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ –ΝΑΤΟ, ΕΕ και γι αυτό στηρίζουν τα εγκλήματα του φασιστικού κράτους του Ισραήλ.
 Συνένοχοι σ’ αυτή τη γενοκτονία  είναι όχι μόνο και οι άλλοι ιμπεριαλιστές και αραβικά καθεστώτα που υποκριτικά  «διαμαρτύρονται», αλλά και η κυβέρνηση της χώρας,  των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έχει ανακηρύξει το δολοφονικό κράτος του Ισραήλ  σε στρατηγικό εταίρο και του παρέχει γη και ύδωρ για τις στρατιωτικές του ασκήσεις, στις οποίες συμμετέχουν και ελληνικές δυνάμεις. Τις ίδιες μέρες που οι ισραηλινοί στρατιώτες δολοφονούσαν άοπλους Παλαιστίνιους η Ελλάδα συμμετείχε σε  αεροναυτική άσκηση με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ ανοιχτά της Κρήτης και φυσικά χρησιμοποιήθηκαν οι εγκαταστάσεις του ΚΕΝΑΠ  στη ΣΟΥΔΑ.
            H περιοχή μας έχει γίνει η πιο εύφλεκτη περιοχή της γης,  αφού ο ανταγωνισμός Δύσης (κύρια ΗΠΑ) – Ρωσίας αγγίζει τα όρια του παροξυσμού. Το «κορμί» της Συρίας κομματιάζεται, ο    λαός της εξοντώνεται μαζικά και εκατομμύρια βρίσκουν «διέξοδο» στην προσφυγιά. Μετά την εισβολή της Τουρκίας στο Αφρίν και τις δολοφονίες των Κούρδων με τις πλάτες των ιμπεριαλιστών, η Γαλλία ετοιμάζεται να αναλάβει ξανά ρόλο  στο κομμάτιασμα της Συρίας.
            Οι αστικές τάξεις της Ελλάδας και της Τουρκίας ανταγωνίζονται  για ρόλο στα ιμπεριαλιστικά σχέδια,αντιδραστικος ανταγωνισμός που οδηγεί και τους δυο λαούς σε επικίνδυνους δρόμους. Ένας ανταγωνισμός που οξύνεται και οριοθετείται απ’ τους  ΗΠΑ, Ε.Ε, Ρωσία προκειμένου να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα.
 Η αστική τάξη της χώρας, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τη συμφωνία όλων των κομμάτων του συστήματος, έχουν μετατρέψει τη χώρα σε μια απέραντη στρατιωτική βάση (Σούδα, Αλεξανδρούπολη , Λάρισα, Σύρος, Ανδραβίδα, Άραξος), ενώ οι μόνιμες κοινές ασκήσεις με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ-Αιγύπτου αποκαλύπτουν τους στόχους των ιμπεριαλιστών να μας εμπλέξουν στα πολεμικά τους σχέδια.
Οι δηλώσεις του πανταχού παρόντα πρέσβη των ΗΠΑ Πάιατ για «αναταράξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τους επόμενους 2 μήνες»φανερώνουν το πόσο επικίνδυνες εξελίξεις δρομολογούνται, αλλά και το ποιος κάνει κουμάντο σ’ αυτό τον τόπο.
            Η  επέκταση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, η έξαρση των εθνικισμών και των σωβινισμών που υποδαυλίζεται απ’ τους λεγόμενους «προστάτες» δεν επιτρέπουν εφησυχασμούς.
Η  ανάπτυξη αντιιμπεριαλιστικού αντιπολεμικού κινήματος ενάντια στα φιλοπόλεμα σχέδια των ιμπεριαλιστών και  τους τυχοδιωκτισμούς των εξαρτημένων χωρών της περιοχής αποτελεί ζήτημα ζωής για το λαό μας και τους γειτονικούς λαούς. 
  Οι δυνάμεις που αναφέρονται στο κίνημα πρέπει να συμβάλλουν σ’ αυτή την κατεύθυνση μέσα απ’ την κοινή δράση .να δώσουν τη δυνατότητα στο λαό μας να βγει μαζικά στο δρόμο και να διατρανώσει τη θέληση του να ζήσει ειρηνικά με τους γειτονικούς λαούς κόντρα στις «φιλοδοξίες» των αστικών τάξεων, τα ιμπεριαλιστικά φιλοπόλεμα σχέδια. Να συμβάλλουν στην ανάπτυξη Μετώπου των λαών ενάντια στον πόλεμο, το φασισμό και τον ιμπεριαλισμό.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΞΩ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ!
ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ!
ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!
   
                                                                                                                    Χανιά, 2-04-2018

Πρωτοβουλία ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου