Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Ανταπόκριση απο την μικροφωνική παρέμβαση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης


Άλλη μια θετική παρακαταθήκη στην επαφή της με το λαό σε μια κρίσιμη περίοδο κατέγραψε με τη σημερινή της παρέμβαση στο κέντρο της πόλης η Πρωτοβουλία Αντίστασης στα Χανιά.
Επί δύο ώρες με μικροφωνική και με μοίρασμα εκατοντάδων προκηρύξεων η παρέμβαση διαμόρφωσε έντονο κλίμα προβληματισμού στους διερχόμενους που έπαιρναν με ενδιαφέρον την προκήρυξη.
Τα συνθήματα από τη μικροφωνική κέντραραν στην ανάγκη μαζικών αγώνων κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και όλων εκπροσώπων της αστικής τάξης που μετατρέπει τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ – ΙΣΡΑΗΛ και εμπλέκεται άμεσα και με τον πιο επικίνδυνο τρόπο στα φονικά τους σχέδια.
Είναι ξεκάθαρο πως οι απαράδεκτα εθνικιστικές τοποθετήσεις του ΚΚΕ και άλλων της Αριστεράς που αναπαράγουν ατόφιο το αφήγημα της αστικής τάξης πως είναι διαρκώς αμυνόμενη και την εγκαλούν για την υποχωρητικότητά της, λειτουργούν διαλυτικά στην κρίσιμη ανάγκη των καιρών για ανάπτυξη μαζικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος. Ούτε οι υποτιθέμενες αντιεθνικιστικές τοποθετήσεις που αγνοούν την πραγματικότητα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης ενδιαφέρονται στ’ αλήθεια ούτε και μπορούν, να απευθυνθούν πειστικά στη νεολαία και στο λαό για μαζική κινητοποίηση ενάντια στον εθνικισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.
Η ανάγκη τέτοιων λαϊκών κινητοποιήσεων παραμένει και θα είναι σε σχέση αλληλοτροφοδότησης με όλα τα μέτωπα της λαϊκής πάλης που χρειάζεται ν’ αναπτύξει ο λαός.
Σ’ αυτή την κατεύθυνση η Πρωτοβουλία Αντίστασης θα αντιμετωπίσει στην επόμενη συνεδρίασή της το πώς θα κινηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα με όρους ενότητας και πάλης για να πιέσει στην κατεύθυνση της κοινής δράσης με όποιους αυτή μπορεί να επιτευχθεί. Ακόμη και αν ενοχλούμε κάποιους με την επιμονή μας σε μια τέτοια κατεύθυνση θα επιμείνουμε γιατί έχουμε ήδη δει στα Χανιά πως μπορεί να έχει αποτελέσματα και η κρισιμότητα των καταστάσεων το απαιτεί επιτακτικά.

ΧΑΝΙΑ 13-4-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου