Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Πιο επιτακτικό από ποτέ το αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα!



Παγωμάρα.Ανησυχία.Φόβος.Μούδιασμα.Οργή. Είναι η αίσθηση και το αποτύπωμα που αφήνουν στον κόσμο οι εξελίξεις ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες στην γύρω περιοχή, με τους φονιάδες ιμπεριαλιστές και τα αντιδραστικά καθεστώτα να ακονίζουν τα μαχαίρια τους και να ετοιμάζονται για νέους και πιο αιματηρούς γύρους συγκρούσεων.Σαν να μην έφταναν οι νέες σφαγές των παλαιστίνιων από το φασιστικό κράτος του Ισραήλ, σαν να μην ήταν αρκετά τα νέα εγκλήματα του χημικού πολέμου,σαν να ήταν ακόμα ένας αριθμός που προστίθεται στα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου οι πνιγμένοι πρόσφυγες, έχουμε μπροστά μας ακόμα σοβαρότερα.

Γιατί είναι ο ιμπεριαλισμός!

Μετά την διάλυση του Ισλαμικού Κράτους των τζιχαντιστών, το πέπλο που έκρυβε τα αληθινά κίνητρα της κόντρας των ιμπεριαλιστών έπεσε και φανέρωσε τις διαθέσεις εκατέρωθεν. Παρόλες τις δηλώσεις Τραμπ περί απόσυρσης των στρατευμάτων από την πολύπαθη Συρία, όλοι ήξεραν ότι ο Αμερικάνικος ιμπεριαλισμός δεν λειτουργεί παρορμητικά ούτε αποδέχεται ήττες και δεδικασμένα. Η αντικατάσταση του ΥΠΕΞ Τίλερσον  με τον Πομπέο, η επιλογή Bolton για σύμβουλο ασφάλειας είναι κινήσεις που ακόμα και από συστημικά σάιτ αναγνωρίζονται ως επιθετικές, σε μια κατεύθυνση ανατροπής των δοσμένων συσχετισμών. Έτσι ανά πάσα στιγμή, πριμοδοτούσε και πριμοδοτεί οποιοδήποτε καθεστώς που θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει αυτό που οι Ρώσοι και ο Άσαντ έχουν μέχρι στιγμής συγκροτήσει. Έχοντας συμμάχους τους Γάλλους και Βρετανούς, συνεργαζόμενοι με τα ποιο σκοταδιστικά και δολοφονικά κράτη(βλέπε Ισραήλ, Σαουδική Αραβία κλπ) έψαχναν την ευκαιρία και την βρήκαν, επιζητώντας παράλληλα και την εύνοια των υπολοίπων της Δύσης. Προβοκάτσια ή μη (όπως και το 2013 που τελικά δεν έπαιξε τόσο σημαντικό ρόλο), τα χημικά που σκότωσαν 70 άνθρωπους ήταν που ξανάνοιξαν τους ασκούς του αιόλου. Αυτό, σε συνδυασμό με τις ρίψεις πυραύλων από τους Ισραηλινούς και τις δηλώσεις Μακρόν και Τραμπ έθεσαν τη «βάση» συζήτησης  στο συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ, που προφανώς κανείς δεν επέτρεψε να ληφθεί απόφαση για τη διερεύνηση της χημικής επίθεσης.

Δυστυχώς για το λαό μας και αυτούς των γύρω περιοχών, η κλιμάκωση και η μείωση της απόστασης ενός ενδεχόμενου πολέμου είναι η πραγματικότητα, όσο και αν είναι εφιαλτικό. Η περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου και η Μέση Ανατολή είναι κρίσιμες γεωστρατηγικές περιοχές, που όχι μόνο διεκδικούνται για ενεργειακές διαδρομές και κοιτάσματα, αλλά συνολικά είναι μήλον της  έριδος όσο αφορά και για την παγκόσμια σκακιέρα. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα ακόμα και από το πόσα σιδερικά έχουν μαζευτεί στο Αιγαίο και στην Κύπρο(μέσα σ αυτές οι ΗΠΑ,Ρωσία,Κίνα) που λιγότερο έρχονται ως συνοδευτικά των γεωτρήσεων και περισσότερο ως αντιπαράταξη πολεμική. Τελευταίο παράδειγμα τα 7 πολεμικά πλοία των ΗΠΑ που έρχονται να προστεθούν στον επιβαρυμμένο κατάλογο, φέρνοντας πιο κοντά την απειλή Τραμπ να δοθεί απάντηση με πυραύλους στη Συρία. Ήδη έχουν γίνει συστάσεις στα επιβατικά αεροπλάνα  για επιφυλακή στον εναέριο χώρο της Ν.Α.Μεσογείου,για ενδεχόμενες ρίψεις πυραύλων.

Γιατί είναι η μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας!

Μαθαίνουμε από τα πρωτοσέλιδα, τα συστημικά παπαγαλάκια, τους γραφιάδες-υπηρέτες της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας ότι οι βάσεις αυξάνονται και πληθύνονται! Ιδιαίτερα στα Χανιά, τα σάιτ που καλόβλεπαν τους εναγκαλισμούς των ντόπιων δημαρχαίων και περιφερειαρχών με τους φονιάδες αμερικανονατοϊκούς, που χειροκροτούσαν τους καθαρισμούς παραλιών από τους δολοφόνους και υμνούσαν το ρόλο της βάσης, να βγάζουν πρώτη είδηση ότι η βάση της Σούδας γίνεται στόχος και είναι επικίνδυνη!
Τουλάχιστον υποκριτές αυτοί που σιωπούν, όταν η αστική τάξη μαζί με όλο το ντόπιο αστικό πολιτικό προσωπικό, υπηρετεί την πολιτική της φτώχειας, της φασιστικοποίησης, δίνει τη χώρα βορά στις ορέξεις των επενδυτών-‘’εταίρων’’ και ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, συνάπτει συμμαχίες με τα αντιδραστικότερα καθεστώτα. 
Ο λαός μας είναι ευάλωτος όταν πλάι στην ενεργή πλέον συμμετοχή στα αμερικανόπνευστα φιλοπόλεμα σχέδια, το κεφάλαιο και τα δεκανίκια του χύνουν το εθνικιστικό δηλητήριο, επενδύουν στους αλυτρωτισμούς, ενισχυόυν τον αντιτουρκισμό. Προχωρόντας κανονικά την επίθεση στο μεροκάματο, τη σύνταξη, τα δημοκρατικά δικαιώματα (μετά μνημονίων ή ‘’εποπτείας’’), αρπάζοντας τα σπίτια και γονατίζοντας τον κόσμο της δουλειάς, υπόσχεται περισσότερη φτώχεια και περισσότερο πόλεμο.

Γιατί λείπει ο λαός από τις εξελίξεις!

Είναι αναγκαίο να βγει ο λαός στο δρόμο. Είναι πλέον ζήτημα ζωτικό. Δεν μπορεί να περιμένει κανείς την εξασφάλιση της ειρήνης από τους εμπρηστές του πολέμου.Από αυτούς που χύνουν τα κροκοδείλια δάκρυα για τα παιδιά που σκοτώθηκαν απότα χημικά, όταν έχουν στο ενεργητικό τους  Χιροσίμα, Ναγκασάκι,Βιετνάμ, Ιράκ, Γιουγκοσλαβία κλπ. Δεν μπορεί να ελπίζει στην άρχουσα τάξη και της κυβερνήσεις της, που καλοβλέπουν την αναβάθμιση του ρόλου της χώρας στα σχέδια των αμερικανονατοϊκών, για να ευνοήσουν τις ανιστόρητες και αιματοβαμμένες βλέψεις στην περιοχή. Η εργατική τάξη, ο κόσμος της δουλειάς ευρύτερα, η νεολαία πρέπει να βγεί στο δρόμο να διαδηλώσει.

Να απαιτήσει να σταματήσουν τα εφιαλτικά σενάρια του πολέμου. Να καταδικάσει τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών, να καταδικάσει το ρόλο κυβέρνησης-κεφάλαιου και τις αντιδραστικές συμμαχίες. Να βγει για να φωνάξει για την φιλία και αλληλεγγύη των λαών, για την ειρήνη και το δικαίωμα να ζει αρμονικά με τους γύρω. Να φωνάξει ιδιαίτερα εδώ, την εναντίωσή του στις βάσεις που φέρνουν χούντες και πολέμους.Το ‘’όχι στον πόλεμο’’, όσο επιτακτικό και δίκαιο είναι άλλο τόσο μπορεί να συσπειρώσει ευρύτερες μάζες, στην κατεύθυνση συγκρότησης αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.
Και ναι, αυτός ο δρόμος είναι ο μόνος και ο αναγκαίος που πρέπει να διαβούμε, για να μπορέσουμε στα αλήθεια να εναντιωθούμε στη φρίκη που ετοιμάζουν.

Γ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου