Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΥΡΓΚΟΥΤ ΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Να ελευθερωθεί και να του δοθεί πολιτικό άσυλο

Η ζωή του Τούρκου αγωνιστή Τουρκούτ Καγιά, που βρίσκεται 38 μέρες σε απεργία πείνας, είναι πλέον σε σοβαρό κίνδυνο.
Ο Τουργκούτ Καγιά με την απεργία πείνας αντιστέκεται στην απόφαση των Ελληνικών δικαστηρίων για έκδοσή του στην Τουρκία, όπου τον περιμένει η βαρβαρότητα των φυλακών και των βασανιστηρίων του Τουρκικού κράτους.
Η Ελληνική αστική τάξη και η κυβέρνηση στην περίπτωση των Τούρκων αγωνιστών αποδεικνύει, πως ο αντιδραστικός ανταγωνισμός της με την Τουρκική αστική τάξη παρότι γεννά ακόμη και πολεμικούς κινδύνους για τους λαούς, ωστόσο δεν καταργεί την αντιδραστική τους συνεργασία σε βάρος των λαϊκών αγωνιστών. Οι δυο αστικές τάξεις κοντράρονται αλλά ταυτόχρονα είναι σε συνεχή παζάρια στο πλαίσιο που επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστές.
Για τις αστικές τάξεις και τον ιμπεριαλισμό, που σπέρνουν τη φτώχεια, τη δυστυχία και το φασισμό και θρέφουν τους πολεμικούς κινδύνους, η πάλη των λαών για την Ειρήνη και το δίκιο είναι ο μεγάλος τους εχθρός και βαφτίζεται τρομοκρατία. Ιδιαίτερα στις φυλακές της Τουρκίας, δεκαετίες τώρα, χιλιάδες αγωνιστές βιώνουν τη βαρβαρότητα του Τουρκικού φασιστικού κράτους και βαφτίζονται τρομοκράτες.
Ο λαός μας στον αγώνα του ενάντια στον πόλεμο, τις βάσεις και την εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια έχει ανάγκη τη φιλία και την αλληλεγγύη με τους γύρω λαούς. Η αλληλεγγύη μας στους Τούρκους αγωνιστές είναι κρίσιμο ζήτημα που δένει τα κινήματα και τη λαϊκή πάλη στις δύο χώρες ενάντια στις αστικές τάξεις που εκμεταλλεύονται και καταδυναστεύουν τους λαούς και υπηρετούν τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.
Η κυβέρνηση προκλητικά βάζει σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή του Τουργκούτ Καγιά και γενικότερα παζαρεύει σε βάρος των Τούρκων αγωνιστών με το Τουρκικό καθεστώς στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής τους εξάρτησης και της νατοϊκής συμμαχίας.
Οι εργαζόμενοι και η νεολαία στο πλαίσιο της πάλης τους ενάντια στην εκμετάλλευση , τον πόλεμο, τον ιμπεριαλισμό και το φασισμό, πρέπει να απαιτήσουν αποφασιστικά την ακύρωση της έκδοσης του αγωνιστή χωρίς καθυστερήσεις. Η έκδοση ή η παράταση της κωλυσιεργίας από την κυβέρνηση σημαίνει πλέον τη φυσική εξόντωση του αγωνιστή και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!

ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΠΟΛΕΜΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Χανιά 7-7-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου