Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Ακραία φαινόμενα ή ακραία επικίνδυνες πολιτικές με ακραίο θράσος παράλληλα;


  

    Ότι και να πει κάποιος για τη νέα τραγωδία του μόνιμα δοκιμαζόμενου λαού μας, είναι λίγο για να περιγράψει τον βουβό πόνο και την οργή απέναντι σε αυτούς που του ρημάζουν και του αφαιρούν τη ζωή. Μέσα σε έναν χρόνο, προλάβαμε να γίνουμε μάρτυρες του εγκλήματος στον Σαρωνικό με τους τόνους πετρελαίου που χύθηκαν, τις πλημμύρες στη Μάνδρα με απροσδιόριστο αριθμό νεκρών και φυσικά την εκατόμβη νεκρών από την πυρκαγιά τώρα.
    Λίγες ώρες μετά, πάνω στις στάχτες των ανθρώπων και στο βιος που χάθηκαν, κυβέρνηση,αντιπολίτευση και οι απολογητές του συστήματος,τα ΜΜΕ, επιδίδονται σε ένα ξετσίπωτο αγώνα αλληλοκατηγορίας και αλληλοεπίρριψης ευθυνών. Αποκορύφωμα, οι ξεδιάντροπες και θρασείς δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών και αρχηγών σωμάτων ασφαλείας, που χωρίς ίχνος αυτοκριτικής δηλώνουν υπερήφανοι για το έργο τους, κατηγορόντας μάλιστα από πλευράς Καμμένου τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής! Και δολοφόνοι και εριστικοί!
Το έργο ξαναπαιγμένο, όλες οι κυβερνήσεις όπως και αυτή, θέλοντας να κρύψουν την εγκληματική αδιαφορία για τα μέτρα προστασίας και πρόληψης, μιλούν για ''ακραία φαινόμενα''(γραφικότητα πλέον) και για ασύμμετρες απειλές.
    Η πραγματικότητα όμως είναι αδύνατο να κρυφτεί. Το αστικό κράτος και οι ξένοι προστάτες, που έχουν εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση απέναντι στον κόσμο της δουλειάς, που πρώτο τους μέλημα είναι η χώρα να είναι ''ελκυστική στις επενδύσεις'', που αμελούν για τα μέτρα προστασίας απέναντι στα φυσικά φαινόμενα, που κάνουν μπίζνες πάνω στις καταπατήσεις δασών και ρεμάτων, που ενισχύουν την ασυδοσία των επενδυτών, που δίνουν αέρα στα πανιά των εμπρηστών, αυτοί είναι οι κύριοι ΕΝΟΧΟΙ. Το πως έχει διαμορφωθεί αυτή η πόλη, αυτή η χώρα, έχει να κάνει με τα σχέδια που καταστρώνουν και υλοποιούν οι ντόπιοι και ξένοι δυνάστες του λαού μας. Μια χώρα απροστάτευτη από τις καταστροφές, όπου ενώ είναι η 2η(!!!) χώρα σε δαπάνες στο ΝΑΤΟ, κόβει τα κονδύλια και τις χρηματοδοτήσεις στα αντυπυρικά-αντιπλυμμηρικά έργα. Μια χώρα που προσελκύει επενδύσεις ληστρικού χαρακτήρα, οι οποίες και επιβλαβείς στο περιβάλλον είναι και συνοδευόμενες με μισθούς πείνας για την εργατιά. Μια χώρα φτωχών, όπου ο κάθε μήνας που έρχεται για τον εργαζόμενο κόσμο θα είναι ερωτηματικό. Μια χώρα ορμητήριο, με βάσεις και πυρηνικά, έτοιμη να συμβάλλει όποτε χρειαστεί στα αιματηρά σχέδια των Αμερικανονατοϊκών.
    Η Πρωτοβουλία Αντίστασης, εκφράζει τα θερμά συλληπητήρια στους πληγέντες και στις οικογένεις των θυμάτων. Χαιρετίζουμε την αλληλεγγύη του επέδειξε ο περήφανος αυτός λαός, που όμως πιστεύουμε ότι τα πραγματικά της χαρακτηριστικά και την αληθινή της υπόσταση θα την πάρει όταν η οργή, ο θυμός μετατραπούν σε οργανωμένους αγώνες,σε συνειδητή πάλη για την αποκατάσταση των ζημιών, τις αποζημιώσεις στα θύματα, την ανάληψη του συνόλου των ευθυνών από την κυβέρνηση και το κράτος. Απέναντι στο σύστημα αυτό της εξάρτησης, της εκματάλλευσης, της εξαθλίωσης, ο λαός πρέπει να προβάλλει τις απαιτούμενες αντιστάσεις και διεκδικήσεις, γιατί η συνέχεια που μας ετοιμάζουν είναι ακόμα πιο βάρβαρη.


Γ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου