Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Χανιά: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ


Δεκάδες εργαζόμενοι και νεολαίοι συμμετείχαν στη συγκέντρωση και στην πορεία στα Χανιά την Πέμπτη 4 Ιούνη το απόγευμα , με θέμα το οξυμμένο πρόβλημα της ανεργίας που αντιμετωπίζουν χιλιάδες εργαζόμενοι και ιδιαίτερα αυτοί που εργάζονται στην «βαριά βιομηχανία» του τουρισμού. Τη συγκέντρωση διοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Αντίστασης, η Ταξική Πορεία και η Ανυπόταχτη Κρήτη, μετά από ανοιχτή σύσκεψη που είχε προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες.
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι τραγική. Οι εργαζόμενοι είναι στην κυριολεξία στον «αέρα». Είναι άγνωστο αν δουλέψουν, πότε και για πόσο διάστημα. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι οι «τυχεροί» που θα βρουν δουλειά θα δουλέψουν με ακόμη χειρότερους όρους από πέρυσι. Γι αυτό η κυβέρνηση «έχει λάβει τα μέτρα της» και έχει ανοίξει το δρόμο στην εργοδοσία για πλήρη ασυδοσία. Ο ερχόμενος χειμώνας αναμένεται ακόμη πιο βαρύς και δύσκολος. Γιατί όλος αυτός ο κόσμος θα βρεθεί χωρίς δουλειά, χωρίς ασφάλιση, χωρίς ταμείο ανεργίας.

Παρόλο που οι εργαζόμενοι έδειξαν, με τη συμμετοχή τους στις δυο συγκεντρώσεις που διοργανώθηκαν από τα σωματεία τις προηγούμενες βδομάδες, τη διάθεση τους να αγωνιστούν, οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που τα ελέγχουν δεν έχουν καμιά διάθεση να οργανώσουν την αντίσταση των εργαζομένων. Αντίθετα διαγκωνίζονται , τόσο αυτοί που είναι στο πλευρό της ΓΣΕΕ, όσο και στου ΠΑΜΕ , στο ποιος θα έχει το πάνω χέρι για να ελέγχει την κατάσταση.
Επειδή το δικαίωμα στη δουλειά είναι δικαίωμα στη ζωή, οι εργαζόμενοι πρέπει να το διεκδικήσουν οργανωμένα και συλλογικά. Να αντιπαλέψουν την πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης ενάντια στην υποταγή και τη συνδιαχείριση.
Αυτά τα ζητήματα έγινε προσπάθεια να αναδειχτούν μέσα από τη συγκέντρωση , αλλά και με τις παρεμβάσεις με αφίσα, προκήρυξη και συζητήσεις που έγιναν τις προηγούμενες μέρες από την Ταξική Πορεία και την Πρωτοβουλία Αντίστασης. Επίσης δόθηκε κοινή συνέντευξη τύπου από τις συλλογικότητες που διοργάνωσαν τη συγκέντρωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου