Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Ανεπιθύμητοι οι εκπρόσωποι των φονιάδων των λαών και τα ντόπια στηρίγματά τους- Αλληλεγγύη στην πάλη του αμερικάνικου λαού

Τα τελευταία 24ωρα πολλά δημοσιεύματα αναφέρουν για την αναμενόμενη συνάντηση του Αμερικανού πρέσβη Παϊατ και του υπουργού Άμυνας Παναγιωτόπουλου την Πέμπτη 11/06 στη βάση της Σούδας στα Χανιά. Πέρα από την υπογράμμιση ξανά της σημασίας που έχει συγκεκριμένα η βάση αυτή-διαμάντι όπως την αποκαλούν, αποτυπώνεται και η διάθεση των αμερικάνων ιμπεριαλιστών να προχωρήσουν τους σχεδιασμούς που και το διάστημα προ κορωνοιού έθεταν επιτακτικά. Ενίσχυση της ''ελληνοαμερικανικής συμφωνίας''- βλέπε βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, εξοπλιστικά προγράμματα, επέκταση και ενίσχυση των βάσεων ενώ στο τραπέζι υπάρχει και το ενεργειακό αλλά και οι αμερικάνικες επενδύσεις. Οι δηλώσεις την περασμένη βδομάδα του διάσημου πλέον πρέσβη, που εγκαλούσαν τούρκικη και ελληνική αστική τάξη ''να τα βρουν'' μπροστά στον κίνδυνο αξιοποίησης των ρηγμάτων στην ευρατλαντική συμμαχία από τον Πούτιν, εκφράζει το μεγάλο ενδιαφέρον και τους σχεδιασμούς του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού για την ευρύτερη αυτή περιοχή, που αποτελεί μήλον της έριδος για όλες τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

H ελληνική αστική τάξη, διεκδικώντας ρόλους και βλέψεις στην περιοχή, ποντάρει στην εύνοια των ιμπεριαλιστών προστατών της, δίνει γη και ύδωρ στους αμερικάνους φονιάδες, προσπαθώντας παράλληλα να μπαλαντζάρει και εν μέσω πιέσεων των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών που της δίνουν οικονομικές και όχι μόνο ανάσες. Η πράσινη ενέργεια, οι επενδύσεις, ο ενεργειακός κόμβος, το διαμετακομιστικό κέντρο και το κέρδισμα πόντων έναντι της τούρκικης άρχουσας τάξης στα πλαίσια του αντιδραστικού ανταγωνισμού, είναι στοιχήματα για το ελληνικό κεφάλαιο, πέρα από τη ''βαριά βιομηχανία'' του τουρισμού. Είτε έτσι είτε αλλιώς πάντως, ο μόνος σίγουρος χαμένος βγαίνει ξανά ο λαός μας, αφού η όλη κουβέντα περί ''ανάκαμψης'' και επενδύσεων θα γίνει εις βάρος και στις πλάτες των εργαζόμενων μαζών. Έως και σε πολεμικά σενάρια μπορεί να βρεθεί μπλεγμένος, με το άπλωμα των βάσεων, τους τυχοδιωκτισμούς εκατέρωθεν, μέσα στις αντιδραστικές κόντρες των εξαρτημένων αστικών τάξεων και στο φόντο των άγριων ανταγωνισμών στην περιοχή.

Είμαστε στην αντίπερα όχθη. 
 
Είμαστε με το λαό των ΗΠΑ, που καθημερινά διαδηλώνει, εξεγείρεται και εκφράζει την οργή και την αγανάκτηση απέναντι στο δολοφονικότερο κράτος του πλανήτη, με αφορμή την ένταση της φασιστικοποίησης, του ρατσισμού, της κρατικής καταστολής και στη βάση της φτώχειας-ανεργίας που απλώνεται σε δεκάδες και εκατοντάδες εκατομμύρια.

Είμαστε με το δίκιο του λαού μας και των γύρω περιοχών που θέλουν να ανασάνουν ζωή και όχι πόλεμο, δουλειά με ανθρώπινους όρους και περίθαλψη, όχι σύνθλιψη εξαθλίωση και θάνατο.

Ο λαός μας βλέπει μπροστά του να ξετυλίγονται, με αφορμή τον κορωνοϊό, όλες οι αντεργατικές-αντιλαϊκές πολιτικές στα δικαιώματα στη δουλειά, στο άπλωμα της ανεργίας, στα παιδιά του στην εκπαίδευση, στο δικαίωμα στην δωρεάν και πλήρη περίθαλψη, στην εντεινόμενη καταστολή και τρομοκρατία. Να χύνεται το ρατσιστικό, εθνικιστικό, μιλιταριστικό δηλητήριο από όλο τον αστικό κόσμο, απολογητές και ''καλοθελητές'', να καλλιεργείται το μίσος απέναντι στους καταπιεσμένους κάθε λογής και οι πραγματικοί υπαίτιοι των συμφορών να μένουν στο απυρόβλητο.

Όμως το αντικειμενικό του συμφέρον και η ταξική του διαίσθηση, να επιμένει να θέλει ζήσει, να δουλεύει με ανθρώπινους όρους, θέλοντας ειρήνη και συμβίωση με όρους φιλίας και αλληλεγγύης με τους γύρω λαούς, ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, είναι αδιαπραγμάτευτα. Στοίχημα για κάθε δύναμη είναι να συμβάλλει στο να αναδειχθούν με όρους ταξικής πάλης, σε σύγκρουση με το σύστημα, με κατεύθυνση μαζικής αντίστασης, κόντρα στα αστικά αφηγήματα και τις κυβερνητικές πολιτικές.


ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου