Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Από την συγκέντρωση ενάντια στην κρατική καταστολή


Κουράγιο και αποφασιστικότητα για τη συνέχιση της πάλης μας σε δύσκολες συνθήκες, έδωσε η πραγματοποίηση της σχετικά μαζικής συγκέντρωσης ενάντια στην κρατική καταστολή που έγινε απόψε 10-12 στην πλατεία της Αγοράς στα Χανιά. 

Η συγκέντρωση είχε αποφασιστεί ομόφωνα από όλες τις συλλογικότητες και τις οργανώσεις κατά τη λήξη της πολύωρης συγκέντρωσης στη Χάληδων το απόγευμα στις 6-12. Όλες οι συλλογικότητες με τις ιδιαίτερες απόψεις και αντιλήψεις τους πάλεψαν αποφασιστικά για την πραγματοποίηση μιας πανδημοκρατικής συσπείρωσης στο δρόμο με στόχο το σπάσιμο της ωμής κρατικής καταστολής που δέχτηκε η διαδήλωση στις 6-12, αλλά και συνολικότερα της φασιστικοποίησης που έχει επιβληθεί από το κράτος σ' όλη τη χώρα. 
Παρότι η βροχή εμπόδισε (και αυτή) την παραπέρα μαζικοποίηση, ωστόσο περίπου τρεις εκατοντάδες δημοκράτες - δημοκράτισσες  κυρίως νεολαίοι αλλά και μεγαλύτεροι αποφασιστικά και επί μία ώρα βροντοφώναζαν συνθήματα ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και του συστήματος που με πολλούς τρόπους στερεί την ίδια τη ζωή του λαού προκειμένου να υπερασπιστεί τα ταξικά συμφέροντα που εκπροσωπεί. Σταδιακά τα ΜΑΤ έζωσαν την ευρύτερη περιοχή για να μη ξεχνιόμαστε.... 
Σίγουρα, και οφείλουμε να το έχουμε ξεκάθαρο, η πάλη στις νέες συνθήκες της καπιταλιστικής- ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας έχει πολύ και δύσκολο δρόμο μπροστά της. Κατοχυρώνουμε αυτά που κατακτάμε και προχωράμε. Αυτό αφορά και τις μορφές πάλης και την κοινή δράση που τους τελευταίους μήνες και ιδιαίτερα τις τελευταίες βδομάδες έχει κάνει σοβαρά βήματα στην πόλη των βάσεων του θανάτου, αλλά και στην πόλη με  παράδοση μαζικών αγώνων, ιδιαίτερα όταν το σύστημα αναγκάζεται και αποκαλύπτει την ωμότητα της κρατικής καταστολής. 
Η όλη καμπάνια δικαίωσε αυτούς που επιμένουν να εμπιστεύονται το λαό. Δεν υπάρχει άλλωστε άλλος τρόπος αν θέλει κάποιος στα σοβαρά ν' αντισταθεί στο σύστημα της βαρβαρότητας. 
Μια σειρά αδυναμίες στα πλαίσια του κινήματος είναι ανάγκη να ξεπεραστούν. Κοινή δράση, ενότητα στην πάλη, αλλά και ενότητα και πάλη είναι αναγκαία. Συμπαρασύρθηκαν κάποιοι φορείς όπως επιδιώξαμε όλες οι οργανώσεις και οι συλλογικότητες και αυτό ήταν πολύ θετικό. Επιδείξαμε τόλμη και αποφασιστικότητα και αυτό ήταν ακόμη πιο θετικό. Όμως κυρίως το κλίμα της τρομοκρατίας στον όποιο (σημαντικό) βαθμό έσπασε στην πόλη, αυτό έγινε με την κοινή δράση που ενίσχυσε την αξιοπιστία όλων μας και την αποφασιστική απεύθυνση στο λαό. 
Εκδηλώθηκαν ξανά και οι αυταπάτες ως και η νοσταλγία ( το δρόμο άνοιξε το ΚΚΕ άλλωστε που παρεπιπτόντως απουσίαζε από τη διαδήλωση) για το "δημοκρατικό" ΣΥΡΙΖΑ που φυσικά απουσίαζε επίσης. Σ' όλα αυτά θα απαντάμε επίμονα: "όχι αυταπάτες εκλογικές μόνο με αγώνα θα ρθουν ανατροπές" και επίσης "στο δρόμο λαέ μπορείς να τους νικήσεις δε θα σταματήσουν αν δε τους σταματήσεις" 
Τέλος για την οργάνωση μας και την Πρωτοβουλία Αντίστασης ήταν άλλη μια ευκαιρία ν' απευθυνθεί στο λαό όπως και έγινε με μαζικό μοίρασμα προκήρυξης  σε λαϊκές, σε super market, στο νοσοκομείο και πολύ πιο ουσιαστικά με συζήτηση και κάλεσμα που έγινε στο περιβάλλον κάθε συντρόφου και συναγωνιστή.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου