Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

ΚΑΤΩ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΩΜΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ




Από τα 242 δις που ήταν το ΑΕΠ το 2008, βυθίζεται στα 162,8 δις το 2020. Και όμως και στη χώρα μας οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων και της άγριας επίθεσης του κεφαλαίου στα δικαιώματα των εργαζόμενων. Οι πλούσιοι στη χώρα μας και παγκόσμια κάθε χρόνο γίνονται πλουσιότεροι γιατί απλά καταφέρνουν οι φτωχοί να γίνονται φτωχότεροι και περισσότεροι. Όλα τα στοιχεία αυτό αποδείχνουν περίτρανα.

Ο προϋπολογισμός του 2021 σκιαγραφεί την οικονομία πολέμου σε βάρος των εργαζόμενων για την οποία μίλησε ο Μητσοτάκης από το Μάρτιο. Είναι αυτονόητο και αδιαπραγμάτευτο για το σύστημα και την κυβέρνησή του πως και το οικονομικό κόστος της πανδημίας πρέπει να μεταφερθεί στις πλάτες του λαού. Και ακόμη πως η πολιτική των αντιμεταρυθμίσεων υπέρ των μεγάλων του επιχειρείν και σε βάρος της εργασίας, όπως είπε ο Μητσοτάκης, δε θα επιβραδυνθούν.

Το αντεργατικό – αντιλαϊκό πρόγραμμα της Ν.Δ. καταργεί το 8ωρο, επιβάλλει απλήρωτες υπερωρίες, υπονομεύει συστηματικά το δικαίωμα σε ασφάλιση, σύνταξη, ενισχύει τους ταξικούς φραγμούς στις σπουδές των παιδιών των εργαζόμενων, εντείνει τη φοροληστεία στο λαό, ενώ φοροαπαλλάσει το κεφάλαιο και ενισχύει με κάθε τρόπο τις εύνοιες στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Σ’ ένα τέτοιο κλίμα αχαλίνωτης επίθεσης του κεφαλαίου η εργατική τάξη και ευρύτερα οι εργαζόμενες λαϊκές μάζες γίνονται έρμαιο της πανδημίας και της φτώχειας, την ίδια ώρα που κινδυνεύουν να γίνουν τα παιδιά τους κρέας για τα κανόνια από τους αστικούς τυχοδιωκτισμούς και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Στο ίδιο κλίμα ψηφίζεται με άγρια ταξική ωμότητα ο αντιλαϊκός προϋπολογισμός του 2021. Κατοχυρώνουν ωμά τη βάρβαρη πραγματικότητα να πεθαίνουν οι άνθρωποι της δουλειάς που στοιβάζονται κάθε μέρα σε εργοστάσια και λεωφορεία, σε νοσοκομεία χωρίς ΜΕΘ ή και τελείως αβοήθητοι στα σπίτια τους. Η τραγική πραγματικότητα της Βόρειας Ελλάδας, που πιθανότατα θα επιδεινωθεί και θα εξαπλωθεί, παρά το εμπόριο ελπίδας των εμβολίων, παγιώνεται μ’ έναν προϋπολογισμό που δε προβλέπει καμιά πρόσληψη υγειονομικών την ίδια ώρα που μειώνονται οι δαπάνες για την περίθαλψη κατά 570 εκατομμύρια για το 2021 σε σχέση με το 2020. Έτσι, όπως και το 2019 και το 2020 και το 2021, η Ελλάδα κατοχυρώνει την προτελευταία θέση στην κατάταξη του ΟΟΣΑ για τις δαπάνες της υγείας.

Η υγεία εμπόρευμα λοιπόν, ακριβό για το λαό, που βυθίζεται συνολικότερα και με τον προϋπολογισμό του 2021 σε βαθειά φτώχεια και ανέχεια και πλέον ανοικτά αμφισβητείται το ίδιο το δικαίωμά του στη ζωή. Νέες αντιλαϊκές παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και με το σχέδιο Πισαρίδη συνολικότερα στήριξη της προσδοκίας για νέους κύκλους κερδοφορίας του κεφαλαίου αναμένοντας και τα δις της Ε.Ε. αλλά κυρίως πατώντας στη συντριβή των εργατολαϊκών δικαιωμάτων. Είναι σίγουρα ένας από τους πιο άγριους προϋπολογισμούς που υπηρετεί ωμά την επίθεση του κεφαλαίου. Ένας αντιλαϊκός προϋπολογισμός που δε ξεχνά να αυξάνει κατά 2,5 δις τις δαπάνες για πολεμικά αεροπλάνα και φρεγάτες για να μπορεί η αστική τάξη να έχει ρόλο στην ευρύτερη περιοχή στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που εκθέτουν σε θανάσιμους πολεμικούς κινδύνους το λαό μας και τους λαούς της περιοχής.

Το δικαίωμα σε ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ και μέτρα κατά της πανδημίας. Το δικαίωμα σε ΔΟΥΛΕΙΑ και ΕΙΣΟΔΗΜΑ. Το δικαίωμα στην ίδια τη ΖΩΗ , την ΕΙΡΗΝΗ και την ΑΝΘΡΩΠΙΑ κόντρα στην καπιταλιστική – ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα θα το κερδίσουμε μόνο με αγώνα. Ο λαός της Γαλλίας είναι ήδη σε μια τέτοια διαδικασία πάλης. Να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση όρων για να μπούμε και στη χώρα μας μαζικά στον αγώνα. Η τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει. Να σπάσουμε το γύψο που θέλουν να μας βάλουν. Η ζωή και τα δικαιώματα ανήκουν σ’ αυτούς που παράγουν τον πλούτο της κοινωνίας. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από εργατοπατέρες και ρεφορμιστές. Η συγκρότηση της πάλης μας να γίνει υπόθεση του καθένα μας!


Ν’ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ- ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ


ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΧΑΝΙΑ 14-12-2020



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου