Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

ΕΞΩ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ| Δευτέρα 29/04, 6:30μμ, πλατεία 1866



ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ! 
 
ΤΟ ΔΥΝΑΜΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝTΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ –ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
ΕΙΝΑΙ ΟΡΟΣ ΖΩΗΣ

Η κατάσταση τόσο στο μέτωπο του πολέμου στη Μέση ανατολή όσο και στην Ουκρανία εξακολουθεί να παραμένει επικίνδυνα εκρηκτική. Οι βομβαρδισμοί και ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται. Η απόφαση του κογκρέσου να αποδεσμεύσει το πακέτο των 61 δις καθώς και η δέσμευση χωρών της ΕΕ μεταξύ αυτών και της Ελλάδας για ενίσχυση της αεράμυνας της Ουκρανίας αναμένεται να εφοδιάσει με νέα «καύσιμα» τις πολεμικές επιχειρήσεις. 

Αντίστοιχα εξελίσσονται και οι συγκρούσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Το φασιστικό δολοφονικό κράτος του Ισραήλ με την στήριξη των ΗΠΑ και όλου του δυτικού «πολιτισμένου» κόσμου συνεχίζει την γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού που δεν παραδίνεται αλλά αντιστέκεται με όλες τους τις δυνάμεις. Ταυτόχρονα, όπως έχει προαναγγείλει ο φασίστας Νετανιάχου, το Ισραήλ συνεχίζει της προετοιμασίες του για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Στο μέρος εκείνο είναι εγκλωβισμένοι πάνω από 1.5 εκατομμύριο παλαιστίνιοι πρόσφυγες. Μια τέτοια ενέργεια θα δημιουργήσει νέο λουτρό αίματος δίπλα στους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και σακατεμένους που είναι ο απολογισμός της επτάμηνης Ισραηλινής επιχείρησης. 

Ολόκληρη η περιοχή της Μέσης Ανατολής μοιάζει με καζάνι που βράζει και είναι έτοιμο να εκραγεί. Μια περιοχή που έχουν συσσωρευτεί τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις και αεροπλανοφόρα. Στην Ερυθρά θάλασσα βρίσκεται και η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδες», ενώ η φρεγάτα «Σπέτσες» έχει σταλεί στα ανοιχτά του Λιβάνου στην επιχείρηση «Unifil» και στη Σ. Αραβία είναι ανεπτυγμένη μια ελληνική πυροβολαρχία «Patriot». Συνολικότερα η κατάσταση στο κόσμο είναι επικίνδυνη. Οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις είναι πολύ οξυμένες και οι κίνδυνοι γενικευμένης σύγκρουσης είναι ορατοί.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, η ενεργή συμμετοχή στις επιχειρήσεις, η παραχώρηση ολόκληρης της χώρας για ορμητήριο εκθέτει το λαό μας σε τεράστιους κινδύνους. Ζούμε σε μια χώρα που αποτελεί στόχο και που το πολιτικό προσωπικό όπως δήλωσε παλιότερα ο Παναγιωτόπουλος και πρόσφατα ο Μεϊμαράκης είναι πρόθυμο να δώσει το λαό για κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Η βάση της Σούδας, το «διαμάντι» του ΝΑΤΟ θα φιλοξενήσει ξανά αυτές τις μέρες τα 2 αεροπλανοφόρα «Eisenhower» και «Charles de Gaulle» και η πόλη μας θα γεμίσει από τους ράμπο που χρησιμοποιούν το τόπο μας για αναψυχή.

Η πολιτική της εξάρτησης και της εμπλοκής στα πολεμικά σχέδια, η εκτόξευση των πολεμικών δαπανών είναι μια πολιτική που στηρίζουν όλα τα κόμματα του συστήματος. Όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν ο λαός μας την έχει πληρώσει όχι μόνο με την φτώχεια (που και σήμερα ζει),  αλλά και με βαρύ φόρο αίματος. Οφείλουμε λοιπόν με τον πιο αποφασιστικό τρόπο να αντισταθούμε, να συμβάλουμε με όλες τις δυνάμεις για να δυναμώσει το κίνημα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, την εξάρτηση και τον πόλεμο.

      Να απαιτήσουμε: 

ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΠΙΣΩ Η ΦΡΕΓΑΤΑ «ΥΔΡΑ»

ΕΞΩ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

                                                                                                                                                                                                                                                                                                              Χανιά,28-04-2024 

Π Ρ Ω Τ Ο Β Ο Υ Λ Ι Α     A Ν Τ Ι Σ Τ Α Σ Η Σ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου