Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 06/04, 12ΜΜ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ.

Δε θα περάσει η τρομοκρατία! Καταγγελία για το ρεσάλτο της αστυνομίας στο Λόφο Καστέλι

Καταγγέλλουμε την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης των καταλήψεων που έγινε το πρωί στις 1/4 στο λόφο Καστέλι. Λίγα χρόνια μετά από την προηγούμενη προσπάθεια εκκένωσης της κατάληψης, τα ΜΑΤ εισέβαλαν ξανά, προχωρώντας σε 8 προσαγωγές. Την προηγούμενη φορά μάλιστα είχαν στείλει σε δίκη τους συλληφθέντες και μένει να φανεί πώς θα εξελιχθούν οι σημερινές προσαγωγές.

Η σημερινή κίνηση της κυβέρνησης δε γίνεται στο κενό. Αθροίζεται και αυτή στη μεγάλη λίστα εκφράσεων της κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής ειδικά του τελευταίου διαστήματος.  

Για να αναφερθούμε μόνο στα πιο πρόσφατα, οι  κινητοποιήσεις βγαίνουν παράνομες (πρόσφατο παράδειγμα η καταδικαστική απόφαση της δίκης της ΕΛΜΕ Χανίων), εκπαιδευτικοί διώκονται για τη συνδικαλιστική τους δράση (ΕΛΜΕ Πειραιά), φοιτητές συλλαμβάνονται γιατί κάνουν κατάληψη ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια (49, ΑΠΘ) ή διώκονται πειθαρχικά (Πάτρα), οι διαδηλώσεις χτυπιούνται από τις δυνάμεις καταστολής κλπ.

Σε μια περίοδο που οι μισθοί φτώχειας, το σάρωμα βασικών λαϊκών κατακτήσεων σε υγεία-παιδεία, που η εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών σε Παλαιστίνη και Ουκρανία πρέπει να γίνουν αποδεκτά από τον λαό, το ντου στη κατάληψη της Ρόζα Νέρα δε μπορεί να ερμηνευτεί διαφορετικά. Το κύριο ζήτημα δεν είναι η εμπορευματοποίηση ενός μνημείου, ούτε είναι βίτσιο της σημερινής κυβέρνησης να ρίχνει ξύλο.

Θέλουν να στείλουν μήνυμα ότι όποιος αντιστέκεται θα διώκεται!

Συνολικότερα ακονίζεται το νομοθετικό οπλοστάσιο ώστε τα σωματεία να γίνουν ντεκόρ της εργοδοσίας, οι φοιτητικοί σύλλογοι να χάσουν τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά τους, οι διαδηλώσεις να γίνονται με την άδεια της αστυνομίας. Να βγει στην παρανομία κάθε φωνή που αντιστέκεται στο δρόμο ενάντια στην ιμπεριαλιστική-καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Το σύστημα με την πολιτική του νόμου και της τάξης φασιστικοποιεί τη δημοσιά και πολιτική ζωή. Κάθε μέρα και με κάθε τρόπο βάζει στο στόχαστρο όποια φωνή αμφισβητεί, αντιστέκεται, παλεύει ενάντια στην πολιτική του. 

Οι διαφωνίες μας με τον α/α χώρο για το κίνημα και τις συνολικότερες απαντήσεις που απαιτούνται είναι δεδομένες. Η απάντηση όμως στην κρατική τρομοκρατία δεν αφορά τα στενά όρια ενός πολιτικού χώρου αλλά είναι υπόθεση κάθε δημοκράτη, κάθε λαϊκού ανθρώπου.

Να υπερασπιστούμε τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες!

Να ενισχύσουμε αποφασιστικά τους αγώνες για ζωή και δουλειά με δικαιώματα! Να παλέψουμε ενάντια στην πολιτική που μας μπλέκει στους πολέμους των ιμπεριαλιστών!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου