Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Ανταπόκριση από τη συνάντηση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης την Παρασκευή 2/6


Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, αν και κάπως σύντομη λόγω περιορισμού στο χρόνο ήταν η συζήτηση στο εργατικό κέντρο την Παρασκευή.Κύριο θέμα της ήταν οι εξελίξεις που αφορούν τη βάση της Σούδας,με άξονα την κουβέντα που γίνεται γύρω από την επέκταση και αναβάθμισή της,με επιθυμία μάλιστα άρχουσας τάξης και ιμπεριαλιστών για μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας συμφωνία.
Τονίστηκε ιδιαίτερα η σημασία που έχει για τους αμερικάνους ιμπεριαλιστές,κυρίως λόγω των  επιδιώξεών τους στην ευρύτερη περιοχή, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπόσχεται τη χώρα μας για ορμητήριο των φονιάδων των λαών και εγκαλεί για νέες βάσεις.
Δόθηκε έμφαση στους κινδύνους αυτών των εξελίξεων και για το δικό μας λαό,αφού υπονομεύεται  η ειρήνη και η φιλία με τους γύρω λαούς,μπλέκοντας  στη φωτιά του πολέμου.Παράλληλα,σαν συνέπεια όλων αυτών δεν παραγνωρίστηκε το γεγονός  ότι φουντώνουν οι κίνδυνοι για  μετατροπή του τόπου μας σε τρούμπα,σε πόλη ''αναψυχής'' και ''ξεκούρασης'' των ράμπο. 

Βγήκε έτσι σαν αναγκαιότητα ανάδειξης ενός τέτοιου σοβαρού ζητήματος,να γίνει μια εκδήλωση στις αρχές του Ιούλη με κέντρο την συζήτηση αυτή,καλώντας παράλληλα όσες δυνάμεις της αριστεράς και του α/α χώρου,που βλέπουν την ιδιαίτερη σημασία που έχει το ζήτημα της παραπέρα εμπλοκής της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών,να τοποθετηθούν και αυτές.

Τέλος,στις επόμενες μέρες συζητήθηκε να πραγματοποιηθεί και μια προβολή ενός ντοκιμαντέρ, το 'Ludlow' ,για το εργατικό κίνημα στην Αμερική και τον ιδιαίτερο ρόλο που είχαν 'Ελληνες μετανάστες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου