Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Παρέμβαση-καταγγελία της Πρωτοβουλίας Αντίστασης στην πλατεία της Αγοράς στις 7.30μμ ενάντια στην σύνοδο Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και την επίσκεψη Νετανιάχου

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ!

Λίγες μόλις μέρες μετά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και μία μόλις μέρα μετά τη λήξη της ΝΑΤΟϊκής άσκησης «Noble Jump 2017» στη Ρουμανία, ένα από τα μαντρόσκυλα των ΗΠΑ, ο Ισραηλινός πρόεδρος Νετανιάχου, θα βρίσκεται στις 15 Ιούνη στη Θεσσαλονίκη. Σκοπός της επίσκεψης, που γίνεται κάτω από την εποπτεία των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ, είναι η πραγματοποίηση της τριμερούς διάσκεψης Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, προκειμένου να προωθήσουν τη στρατιωτική συνεργασία του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο, τις επενδύσεις σε Έρευνα, τεχνολογία, τουρισμό, αλλά και τον επιμερισμό των συμφερόντων που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων (φυσικού αερίου και πετρελαίου) και τους δρόμους μεταφοράς τους προς την Ευρώπη. 

Η «ΝΑΤΟϊκή ειρήνη» αναζητά «τρόπους» για να εξυπηρετηθούν τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα με τους αμερικάνικους σχεδιασμούς των ενεργειακών δρόμων, με τις εμπρηστικές δηλώσεις ενάντια στο Ιράν, με τον εξανδραποδισμό του Παλαιστινιακού λαού στον οποίο στοχεύει η πολιτική του Ισραήλ, με τον αποκλεισμό του Κατάρ, με την αξιοποίηση των πολιτικών και των ανταγωνισμών των αστικών τάξεων της περιοχής .
 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η τριμερής συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ-Αιγύπτου αποτελεί ένα ακόμα εργαλείο στήριξης των αμερικανοΝΑΤΟϊκών επιδιώξεων στη Νοτιανατολική Μεσόγειο.
 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ υπηρετώντας την εξαρτημένη ντόπια μεγαλοαστική τάξη, παρέχει μέρα τη μέρα όλο και περισσότερες διευκολύνσεις στους Αμερικανο-ΝΑΤΟϊκούς δολοφόνους και μετατρέπει την χώρα σε ορμητήριο για τις πολεμικές εξορμήσεις τους πάνω σ’ ένα καθημαγμένο από την οκτάχρονη μνημονιακή πολιτική, λαό. Εμπλέκει τη χώρα στα σχέδια και στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και την συμπαρατάσσει με την συνεργασία της με το Ισραήλ και την Αίγυπτο σε ένα τριμερές αντιδραστικό μέτωπο που εξυπηρετεί τις επιδιώξεις του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Ο λαός καλείται να σταθεί αντιμέτωπος και να καταγγείλει αυτή την πολιτική συγκροτώντας και αναπτύσσοντας ένα στιβαρό αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, θέτοντας στην πρώτη γραμμή πάλης την ειρήνη και τη φιλία των λαών, την καταδίκη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων, του εθνικισμού, του φασισμού, ρατσισμού και του αλυτρωτισμού.
 

Καταγγέλοντας την επίσκεψη Νετανιάχου και την τριμερή συνάντηση Ελλάδας Κύπρου Ισραήλ στη Θεσσαλονίκη,η Πρωτοβουλία Αντίστασης πραγματοποιεί παρέμβαση την Πέμπτη στις 7.30 στην πλατεία της Αγοράς.


ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΒΑΣΕΙΣ-Ε.Ε!

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

4 σχόλια:

 1. Ανώνυμος6/18/2017 8:41 μ.μ.

  Τι έγινε; Την κάνατε την παρέμβαση;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Βεβαίως την πραγματοποιήσαμε...Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όσο η χώρα μετατρέπεται σε πολεμικό ορμητήριο,όσο το κεφάλαιο και οι ιμπεριαλιστές θα συνεχίσουν να καταληστεύουν τον κόσμο της δουλειάς,θα στηρίζουμε με όλες μας τις (μικρές έστω) δυνάμεις,συμβάλλοντας στην συγκρότηση δυνάμεων και αντιστάσεων που χρειάζονται.Κόντρα σε εκείνους που πιστεύουν ότι η επίσκεψη Νετανιάχου και τα πολεμικά τρίγωνα Ελλάδας Κύπρου Ισραήλ είναι ξανά μια από τα ίδια οπότε δεν χρειάζεται ούτε καταγγελία.Κόντρα στο ρεύμα της ''δημοκρατικής Ευρώπης'',του νέου άνεμου Ολάντ,Μακρόν και Σύριζα και όσο το παει κανείς.Κόντρα στην ηττοπάθεια (που πρώτα και κύρια,πριν προλάβει και κρίνει τον κοσμάκη ξανά) έχει διαποτιστεί η ίδια η κυρίαρχη Αριστερά και τον κοινοβουλευτισμό που την διακρίνει.Κόντρα στο ρεύμα λοιπόν,καλούμε και σένα που αγχώνεσαι (ή ειρωνεύεσαι) και όλο το χανιώτικο εργαζόμενο κόσμο να επιμείνει στη γραμμή που είναι ο μόνος δρόμος που αν τον βαδίσει θα έχει αξία.Τον δρόμο της Αντίστασης και της διεκδίκησης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος6/19/2017 8:08 μ.μ.

  Ούτε αγχώνομαι ούτε ειρωνεύομαι! Από που προκύπτει αυτό; Ένα ερώτημα έθεσα γιατί παρακολουθώ θετικά το χώρο σας. Έτσι προσεγγίζεται εσείς τους ανθρώπους; Μόλις σας ρωτήσουν κάτι τους καταγγέλετε; Ρώτησα απλά λοιπόν γιατί για άλλες κινητοποιήσεις (Αθήνα Θεσσαλονίκη) διάβασα ανταποκρίσεις για τη δική σας όχι. Συγγνώμη για την ενόχληση!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Καθόλου καταγγελτικό..ίσα ίσα προσπαθήθηκε να απαντηθεί η κατεύθυνση και το σκεπτικό της παρέμβασης.Απλά ίσως να παρερμηνεύθηκε το ύφος της ερώτησης(το ινερνετ προσφέρεται δυστυχώς για τέτοιου είδους παρερμηνείες).Και πάλι όμως η αναγκαιότητα να καταγγέλονται τέτοιου είδους 'επισκέψεις' και συμμαχιών που μας βάζουν στη φωτιά του πολέμου,παραμένει και γιαυτό η πρωτοβουλία επιμένει να το ανοίγει με εμπιστοσύνη στις μάζες,με επίγνωση της δυσκολίας της περιόδου και των αρνητικών συσχετισμών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή