Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Από την σύσκεψη της Πρωτοβουλίας Αντίστασης


Η επέκταση των βάσεων και η επιλογή της αστικής τάξης να εμπλέξει συνολικά τη χώρα στα φονικά για τους λαούς ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ  γίνεται, με βάση τις εξελίξεις, κρίσιμο ζήτημα για την ίδια τη ζωή του λαού και για την ανάπτυξη της λαϊκής πάλης.
Παράλληλα με την εξοντωτική επίθεση του κεφαλαίου στην εργατική τάξη και τον κόσμο της δουλειάς,  που για χρόνια θα συνεχίσει να πατρονάρεται από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα για να διασφαλίζεται απαρέγκλιτη εφαρμογή της,
η ντόπια αστική τάξη επιλέγει για να βγει από το αδιέξοδο και να υπηρετήσει τις βλέψεις της να δώσει τη χώρα σαν ορμητήριο  για τους φονιάδες των λαών. Παράλληλα συμμαχεί σε μια σειρά επίπεδα με βάρος στο στρατιωτικό με το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ και μια σειρά αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα.  Από κάθε άποψη η αστική τάξη, μέσω της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και με συμφωνία όλου του αστικού πολιτικού προσωπικού, εμπλέκει τη χώρα στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και ανταγωνισμούς -που όπως αποκαλύπτουν οι εξελίξεις- γίνονται εξαιρετικά επικίνδυνα.
Αυτά συζητήθηκαν στη μάζωξη της Πρωτοβουλίας Αντίστασης στις 21 του Ιούνη και με βάση τα παραπάνω αποφασίστηκε να δοθεί βάρος στη σχετική εκδήλωση που θα γίνει στις  12 του Ιούλη και ν’ αποτελέσει  ένα γεγονός στην πόλη  και να βάλει παρακαταθήκες ώστε να γίνει ξανά η υπόθεση του αντιβασικού κινήματος υπόθεση πάλης πλατιά για το λαό.
Δεν αρκούν οι παραταξιακές δράσεις και πολύ περισσότερο τα εικονικά κινήματα. Τα πράγματα είναι εξόχως σοβαρά και έτσι θα τα αντιμετωπίσει η Πρωτοβουλία Αντίστασης. Πάντα με πνεύμα κοινής δράσης με πλήρη επίγνωση των ιδιαίτερα αρνητικών συσχετισμών, αλλά και με εμπιστοσύνη στη νεολαία και το λαό.
Χανιά 22-6-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου