Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Ανταπόκριση από την εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) στα Χανιά για την Οκτωβριανή επανάσταση


Η συμμετοχή στην πολιτική εκδήλωση της Κ.Ο. Χανίων του ΚΚΕ(μ-λ) για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή ήταν αξιόλογη. Αυτό που κυρίως έκρινε την επιτυχία της εκδήλωσης ήταν το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που προκάλεσε η συζήτηση.
Η αναφορά στον πιο σπουδαίο σταθμό της πάλης των τάξεων και ταυτόχρονα στο πιο σπουδαίο γεγονός στην ιστορία της ανθρωπότητας, έγινε σε συνάρτηση με το σήμερα και την προοπτική της εργατικής τάξης. Τόσο από την εισήγηση, όσο και από παρεμβάσεις συντρόφων τονίστηκε η σημασία του γεγονότος πως ο Οκτώβρης έκανε το σοσιαλιστικό όραμα πράξη και πραγματικότητα. Η πραγματικότητα του σοσιαλισμού που υπήρξε απέδειξε ήδη ιστορικά πως η καπιταλιστική βαρβαρότητα δεν είναι μονόδρομος. Γι’ αυτό στις μέρες μας το μπόλιασμα της πάλης των μαζών έχει ανάγκη την ουσιαστική υπεράσπιση του σοσιαλισμού που υπήρξε και την ερμηνεία της παλινόρθωσης.
Από την εισήγηση εξηγήθηκε πως είναι μεγάλη η πορεία της ταξικής πάλης προς μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και ζωτικής σημασίας η στήριξη των μετώπων αντίστασης και πάλης του λαού στο σήμερα, για να ευνοηθεί η συγκρότηση ξανά της εργατικής τάξης σε τάξη για τον εαυτό της και ν’ ανοίξουν νέοι κύκλοι επαναστάσεων.

Η εκδήλωση ήταν το επίκεντρο συζητήσεων που συνεχίζονται, με ώθηση ενός δυναμικού στη μελέτη της ιστορίας του εργατικού επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος σαν απαραίτητο όρο για την πιο ουσιαστική συμμετοχή του στην ιδιαίτερα απαιτητική πάλη των ημερών μας. Η προπαγάνδιση και η απεύθυνση προς τα έξω και ο καθαρός λόγος της οργάνωσής μας, που δε μασά τα λόγια της όταν μιλάει για την αναγκαιότητα και τη δυνατότητα της επανάστασης, έκαναν την εκδήλωση γεγονός στην πόλη και έδωσαν το στίγμα της κόντρα στον κάθε λογής αντικομμουνισμό.

Στην εκδήλωση τέθηκε ξανά με βάση τις εξελίξεις το καθήκον της πυροδότησης αντιστάσεων κόντρα στη μετατροπή του τόπου μας σε πολεμικό ορμητήριο. Τονίστηκε η κρισιμότητα του μετώπου πάλης των λαών κόντρα στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών, που μονίμως είναι στη φύση του εκμεταλλευτικού συστήματος και σήμερα οι κίνδυνοι πολέμου μεγαλώνουν για την περιοχή μας και παγκόσμια.  
Κ.Ο. ΚΚΕ(μ-λ) Χανίων

1 σχόλιο:

  1. Το ότι η Οκτωβριανή Επανάσταση υπήρξε σημείο-τομή στην ιστορία της πάλης των τάξεων,είναι σωστό.Αλλά το ότι υπήρξε και το σπουδαιότερο γεγονος στην ιστορία της ανθρωπότητας,από αντικειμενική άποψη είναι μια υπερβολή.Ποιο κριτήριο παίρνει κανεις,για να αξιολογήσει όλα τα γεγονότα στην ανθρώπινη ιστορία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή