Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στην απεργία!


Μαζικά στον αγώνα για να μην περάσει το νέο αντιλαϊκό-αντεργατικό νομοσχέδιο!
- Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία!
- Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία!



Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύει ότι είναι άξιος υπηρέτης του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών. Μπροστά στο Γιούρογκρουπ στις 22/1 και το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης, βιάζεται να παρουσιάσει στα ξένα αφεντικά της το πόσο έχει προχωρήσει το αντιλαϊκό της έργο.

Τα δεκάδες μέτρα που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε αποτελούν νέα, σοβαρά χτυπήματα στα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα. Χτυπιέται το δικαίωμα στην απεργία, επεκτείνονται οι πλειστηριασμοί και για οφειλές προς το Δημόσιο, πετσοκόβονται επιδόματα, προωθούνται οι ιδιωτικοποιήσεις υλοποιώντας τα δεκάδες προαπαιτούμενα που επιβάλλουν τα επιτελεία της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Τα ψίχουλα που μοίρασε το προηγούμενο διάστημα αποτελούν στάχτη στα μάτια του λαού και των εργαζομένων, καμουφλάρισμα της νέας λεηλασίας. Η κυβερνητική προπαγάνδα επιχειρεί να παρουσιάσει ως "ουδέτερο δημοσιονομικά", έως και φιλολαϊκό, το νέο αυτό αντιλαϊκό τερατούργημα.

Βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης αποτελεί η απραξία της συνδικαλιστικής ηγεσίας σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Θεωρώντας ότι με την απεργία-τουφεκιά της 14ης Δεκέμβρη «ξεμπέρδεψαν» με την υποχρέωσή τους προς τους εργαζόμενους δεν έχουν την παραμικρή διάθεση αντίστασης στο νέο αυτό χτύπημα. Υπονομευτική, όμως, είναι και η στάση του ΠΑΜΕ το οποίο περιορίζεται ξανά σε παραταξιακές συγκεντρώσεις και "θεαματικές" ενέργειες για να κρυφτεί πίσω από την απροθυμία του κυβερνητικού συνδικαλισμού και την πραγματική ανάγκη πλατιάς εργατικής συσπείρωσης και πάλης.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους! Να βάλουν φραγμό στις νέες αντεργατικές μεθοδεύσεις.

Σε κάθε πόλη, σε κάθε χώρο δουλειάς, να φτάσει παντού το μήνυμα της αντίστασης στη νέα αντεργατική καταιγίδα.Οι  εργαζόμενοι να βγουν μαζικά στους δρόμους και να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους σ' αυτή τη βάρβαρη πολιτική.
- Κάτω τα χέρια από τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα!

- Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία!

- Ελεύθερος συνδικαλισμός, ανεξάρτητος από το κράτος και τα όργανά του!

- Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου