Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Ανταπόκριση από τη διαδήλωση της Παρασκευής


Γύρω στα 150 άτομα συμμετείχαν στη διαδήλωση της Παρασκευής ενάντια στο αντιλαϊκό αντεργατικό πολυνομοσχέδιο που συζητιέται στη βουλή αυτές τις μέρες.

Κάτω από τις απαιτήσεις της περιόδου, ενδεικτικό της πολιτικής απόστασης που έχουν και πρέπει να διανύσουν οι λαϊκές δυνάμεις για να ξαναγίνουν υπολογίσιμος αντίπαλος για το σύστημα.
Το Εργατικό Κέντρο ,παίρνοντας γραμμή από τη ΓΣΕΕ δεν έκανε καν το τυπικό κάλεσμα για τη συγκέντρωση. Όχι πως θα έδινε κάτι σε μαζικότητα η παρουσία των τοπικών εργατοπατέρων,αλλά είναι χαρακτηριστικό της φάσης στην οποία βρίσκεται το εργατικό κίνημα.



Στη συγκέντρωση της αγοράς συμμετείχαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ΛΑΕ,η Πρωτοβουλία Αντίστασης καθώς και μερικές δεκάδες εργαζόμενοι και φοιτητές. Το ΠΑΜΕ αφού έκανε τον ακτιβισμό του στην εφορία μαζί με τις κάμερες, γύρισε και αυτό στην πλατεία της Αγοράς. Από εκεί έγινε κοινή διαδήλωση στο κέντρο της πόλης, με την Πρωτοβουλία Αντίστασης να συμμετέχει με το δικό της μπλοκ.

Η Πρωτοβουλία Αντίστασης έκανε μαζική παρέμβαση και το απόγευμα της Παρασκευής  με ντουντούκα και προκύρηξη, καταγγέλοντας στο χανιώτικο λαό τα νέα αντεργατικά μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου