Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Ανταπόκριση από την πορεία της Δευτέρας στα Χανιά

     


Εκ νέου συγκέντρωση και πορεία ενάντια στο πολυνομοσχέδιο πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης τη δευτέρα, με ίδια περίπου μαζικότητα με αυτή της Παρασκευής. Δυστυχώς, το ζητούμενο της ανάπτυξης εστιών αντίστασης και της μαζικής πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, δεν είναι ζήτημα μερικών ημερών αλλά έχει να αναμετρηθεί με την αποσυγκρότηση των εργατολαϊκών μαζών, την ανεμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και τις παθογένειες της ρεφορμιστικής αριστεράς.
     Στη συγκέντρωση συμμετείχαν η Πρωτοβουλία Αντίστασης, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑΕ, κάποια άτομα του α/α χώρου,καθώς και κάποιοι εργαζόμενοι και φοιτητές. Το Εργατικό κέντρο αυτή τη φορά ήρθε αλλά δεν πήρε μέρος στην πορεία, αποδεικνύοντας ξανά το διαλυτικό ρόλο του εργοπατερισμού στο κίνημα.
Το ΠΑΜΕ αντίθετα καλούσε το απόγευμα στο συλλαλητήριό του, σε συνέχεια της λογικής των ξεκομμένων παραδειγματικών ενεργειών, του ακτιβισμού, της μη διάθεσης για συμβολή στην υπόθεση της αντίστασης του λαού,μπροστά στην επέλαση κεφαλαίου και ιμπεριαλιστών.

      Το μπλοκ της Πρωτοβουλίας Αντίστασης ήταν πολύ δυναμικό, με τα συνθήματα ενάντια στην κατάργηση της απεργίας και της καταγγελίας της αντεργατικής πολιτικής να δίνουν τον τόνο, ενώ πιο πριν μοιράστηκαν πολλές προκηρύξεις της Ταξικής Πορείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου