Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές!



Ο Τουργκούτ Καγιά, ένας ακόμη αγωνιστής του αριστερού επαναστατικού κινήματος της γειτονικής χώρας, της Τουρκίας, κινδυνεύει να απελαθεί μετά την απόφαση του Άρειου Πάγου στις 30 Μάη. Παράλληλα, μεθοδεύεται και η  επανεξέταση της υπόθεσης του Αλή Ερκάν Γκόγκογλου, για τον οποίο υπάρχει ήδη απόφαση μη έκδοσης.

Είναι βέβαιο πως η εφαρμογή αποφάσεων έκδοσης θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή τους. Παράλληλα θα αποτελέσει και ένα κακό προηγούμενο για άκρως αντιδημοκρατικές και επικίνδυνες δικαστικές και πολιτικές πρακτικές. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι έτοιμη να τους παραδώσει, επικαλούμενη αποφάσεις της δικαιοσύνης και φέρει εξ ολοκλήρου την πολιτική ευθύνη για τη ζωή τους. Να κινηθούμε για να αποτρέψουμε μια τέτοια εξέλιξη.

Η συμπαράσταση απέναντι στους διωκόμενους αγωνιστές, απέναντι σε όποιον δημοκράτη αγωνίζεται και αντιμετωπίζει εκδόσεις και φυλακές είναι σοβαρή υπόθεση για το αριστερό προοδευτικό κίνημα της χώρας.

Η μόνη δύναμη που μπορεί να σταματήσει την έκδοση των αγωνιστών και να εγγυηθεί τα δημοκρατικά τους δικαιώματα είναι η αλληλεγγύη και ο αγώνας.

Όχι στις εκδόσεις αγωνιστών στην Τουρκία.
Άμεση απελευθέρωση του Τουργκούτ Καγιά - Να του δοθεί πολιτικό Άσυλο.
Καμία σκέψη για έκδοση του Αλή Ερκάν Γκόγκογλου στην Τουρκία.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου