Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές!Ο Τουργκούτ Καγιά, ένας ακόμη αγωνιστής του αριστερού επαναστατικού κινήματος της γειτονικής χώρας, της Τουρκίας, κινδυνεύει να απελαθεί μετά την απόφαση του Άρειου Πάγου στις 30 Μάη. Παράλληλα, μεθοδεύεται και η  επανεξέταση της υπόθεσης του Αλή Ερκάν Γκόγκογλου, για τον οποίο υπάρχει ήδη απόφαση μη έκδοσης.

Είναι βέβαιο πως η εφαρμογή αποφάσεων έκδοσης θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή τους. Παράλληλα θα αποτελέσει και ένα κακό προηγούμενο για άκρως αντιδημοκρατικές και επικίνδυνες δικαστικές και πολιτικές πρακτικές. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι έτοιμη να τους παραδώσει, επικαλούμενη αποφάσεις της δικαιοσύνης και φέρει εξ ολοκλήρου την πολιτική ευθύνη για τη ζωή τους. Να κινηθούμε για να αποτρέψουμε μια τέτοια εξέλιξη.

Η συμπαράσταση απέναντι στους διωκόμενους αγωνιστές, απέναντι σε όποιον δημοκράτη αγωνίζεται και αντιμετωπίζει εκδόσεις και φυλακές είναι σοβαρή υπόθεση για το αριστερό προοδευτικό κίνημα της χώρας.

Η μόνη δύναμη που μπορεί να σταματήσει την έκδοση των αγωνιστών και να εγγυηθεί τα δημοκρατικά τους δικαιώματα είναι η αλληλεγγύη και ο αγώνας.

Όχι στις εκδόσεις αγωνιστών στην Τουρκία.
Άμεση απελευθέρωση του Τουργκούτ Καγιά - Να του δοθεί πολιτικό Άσυλο.
Καμία σκέψη για έκδοση του Αλή Ερκάν Γκόγκογλου στην Τουρκία.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου