Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥΡΓΚΟΥΤ ΚΑΓΙΑ!!ΝΑ ΑΦΕΘΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΝΑ ΤΟΥ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ!


Ένας ακόμη αγωνιστής του αριστερού επαναστατικού  κινήματος της γειτονικής χώρας, της Τουρκίας, με πλούσια και δημόσια πολιτική δράση  από τα φοιτητικά του χρόνια αλλά και στη συνέχεια, για την οποία έχει υποστεί διώξεις, φυλακίσεις και βασανιστήρια,  κινδυνεύει να απελαθεί μετά την  απόφαση του Άρειου Πάγου στις 30 Μάη.

  Ο αγωνιστής Τουργκούτ Καγιά είχε συλληφθεί ξανά στη χώρα μας με βίαιο  τρόπο μαζί με άλλους συντρόφους του τον Απρίλιο  του 2015, μετά την απαίτηση του φασιστικού κράτους της Τουρκίας  να απελαθούν Τούρκοι επαναστάτες – κομμουνιστές και αγωνιστές που είχαν διαφύγει και ζούσαν στην Ευρώπη σαν πολιτικοί πρόσφυγες. Το  κίνημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης  που αναπτύχθηκε τότε απέτρεψε την έκδοση τριών αγωνιστών και του ΤΟΥΡΓΚΟΥΤ, όχι όμως και του τέταρτου που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ προχώρησε στην απέλασή του.



Σε περίπτωση που εκδοθεί στην Τουρκία ο αγωνιστής Τουργκούτ Καγιά   θα κινδυνεύσει με νέα βασανιστήρια, ενώ θα αντιμετωπίσει και νέες ποινικές διώξεις, αποκλειστικά και μόνο λόγω της πολιτικής του στάσης  και δράσης όπως συμβαίνει με χιλιάδες αγωνιστές, συνδικαλιστές, διανοούμενους,  και δημόσιους υπάλληλους μετά και την επιβολή του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης και της παραπέρα έντασης της φασιστικοποίησης που ισχύει με αφορμή την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος το προπερσινό καλοκαίρι.

  Είναι ολοφάνερο ότι αυτό που περιμένει αγωνιστές – επαναστάτες δεν είναι μια δίκαιη δίκη (αν θα μπορούσε να περιμένει κανείς κάτι τέτοιο από αυτό το σύστημα) αλλά καταδίκες, φυλακές και βασανιστήρια. Η εφαρμογή της απόφασης της έκδοσης του Τουργκούτ Καγιά είναι βέβαιο πως θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του. Παράλληλα θα αποτελέσει και ένα κακό προηγούμενο  για άκρως αντιδημοκρατικές και επικίνδυνες δικαστικές και πολιτικές πρακτικές. Ο Τουργκούτ Καγιά έχει ξεκινήσει  απεργία πείνας αμέσως μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης έκδοσής του. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι έτοιμη να παραδώσει τον αγωνιστή επικαλούμενη αποφάσεις της δικαιοσύνης  και φέρει εξ ολοκλήρου την πολιτική ευθύνη για τη ζωή του. Να κινηθούμε για να αποτρέψουμε μια τέτοια εξέλιξη.

Η μη έκδοση πρέπει να γίνει υπόθεση του λαϊκού κινήματος, του κάθε αγωνιστή και δημοκράτη, αριστερών και δημοκρατικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων. Για να γίνει υπαρκτή και υπολογίσιμη η αλληλεγγύη, που είναι το όπλο των λαών.  Γιατί  παρόλο τον αντιδραστικό ανταγωνισμό τους οι αστικές τάξεις των δύο χωρών, Ελλάδας και Τουρκίας, μια χαρά συνεργάζονται, συνεννοούνται και δρουν όταν πρόκειται ν’ αντιμετωπίσουν λαϊκούς αγωνιστές. Παρότι  οι κόντρες τους γεννούν κινδύνους για την Ειρήνη  οι αστικές τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας είναι ταξικά αλληλέγγυες και ενάντια σ’ αυτούς που παλεύουν την εκμετάλλευση, το φασισμό, τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.

Να κινηθούμε με πραγματική αλληλεγγύη για να σωθεί η ζωή του αγωνιστή Τουργκούτ Καγιά. Η ιστορία του λαού μας άλλωστε, των δημοκρατών, των κομμουνιστών,  χρόνια τώρα είναι γεμάτη με αντίστοιχες περιπτώσεις  αλληλεγγύης και συμπαράστασης  στους αγωνιστές της γειτονικής χώρας . Και σήμερα καλούμαστε να δείξουμε ξανά μαζικά και μαχητικά την αλληλεγγύη μας. Να κάνουμε το καθήκον μας, γιατί και μ’ αυτό τον τρόπο μπορούμε και πρέπει να συμβάλλουμε στην  οικοδόμηση του Μετώπου  Πάλης των λαών για την υπεράσπιση της Ειρήνης και της Φιλίας κόντρα στον πόλεμο και τον εθνικισμό, τον ιμπεριαλισμό.   Ας κινηθούμε αποφασιστικά σε μια τέτοια κατεύθυνση, γιατί ο αγώνας των Τούρκων αγωνιστών  είναι και δικός μας αγώνας, είναι κοινός αγώνας!!!

ΖΑΧΑΡΙΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ μέλος της Πρωτοβουλίας Αντίστασης
Χανιά 6/6/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου