Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Προσοχή, ο Τάλως είναι σήμερα φτιαγμένος πλέον από ουράνιο (και φέρνει όχι τη σωτηρία, μα τον όλεθρο)


Πάλιωσε κάπως ένα γεγονός των << ψιλών >> της δημοσιότητας,  αλλά με μη συμβατική όμως εκρηκτική γόμωση. Βέβαια  οι παρενέργειες που απορρέουν από αυτό είναι αδιάλειπτα επίκαιρες, τεράστιες και καταστροφικές. Στις 17  Μάη λοιπόν  επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις του Άραξου ένας από τους ουσιαστικά στρατιωτικούς επιτρόπους της χώρας μας και συγκεκριμένα ο επικεφαλής Πυρηνικής Πολιτικής του ΝΑΤΟ Fred  Frederickson(Head of the NATO Nuclear Policy Directorate) συνοδευόμενος από τη σχετική κουστωδία ειδικών. Δηλαδή ένας από τους πλέον αρμόδιους υπερατλαντικούς επιτετραμμένους για το άπλωμα ανά τον πλανήτη του αναπόδραστου ενδεχόμενου του θερμοπυρηνικού αφανισμού. Σημειωτέον δε πως ο εν λόγω ιθύνοντας αποτελεί θιασώτη του δόγματος του πρώτου πυρηνικού πλήγματος. Ένας δηλαδή κανονικός αρχάγγελος του κακού επί γης και επί Ελλάδας. Τι γύρευε άραγε  η πυρηνική αλεπού στο παζάρι των ξεβρακωμένων; Αυτονόητη η απάντηση.



Το τελευταίο διάστημα  καθημερινά κατακλύζεται η ειδησεογραφία από νέα που καλλιεργούν μια ατμόσφαιρα ψυχροπολεμικής έντασης στο Αιγαίο διανθισμένη ενίοτε και με << μικροεπεισόδια >>. Συνάμα οι μεγαλοαστικοί σαρκοβόροι αγέρηδες της τουρκοφαγίας δεν λένε να κοπάσουν. Απεναντίας το σκηνικό περιπλέκεται με την ακατάσχετη υμνολογία αμερικανών αξιωματούχων περί του νευραλγικού γεωστρατηγικού ρόλου της χώρας μας, των σαν τα διαμάντια όντως πολύτιμων βάσεων που τους δωρίζει η άρχουσα τάξη μέχρι τις εσχατιές της επικράτειας  με αυξητικό ρυθμό και της εξαιρετικής διάθεσης συνεργασίας (υπακοής- ευθυγράμμισης) της ανδράποδης ελληνικής κυβέρνησης.


Μάλιστα θα ήταν αντιπροσωπευτικό ο Μπαμπινιώτης στο νέο του λεξικό και στην κλίμακα των παραθετικών για το επίθετο δουλοπρεπής να πρόσθετε στον συγκριτικό βαθμό το <<δουλοπρεπέστερος>>  και στον υπερθετικό το <<ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ>>.   Ευελπιστεί βεβαίως ο Τσίπρας στην ευγνωμοσύνη και πολιτική αποζημίωση και ο εντολέας του το μεγάλο κεφάλαιο στην αρωγή των μεγαλοϊδεατισμών του από τα  ιμπεριαλιστικά αφεντικά  διαψεύδοντας την παρόλο ετούτο οδυνηρή ιστορική εμπειρία.  Όταν κάποιες φορές πιο υποτακτικά πεθαίνουν κιόλας εισπράττοντας αχαριστία μέχρι απελπισίας.
Το μακρόσυρτο επίσης σήριαλ ξεφυτρώματος σαν μανιτάρια καινούριων και καίριων εγκαταστάσεων στα πατρώα χώματα (το Αιγαίο ήδη προ πολλού έχει καταστεί νατοϊκή λίμνη) και σε τέτοιο ρυθμό ώστε να δυσκολεύεται ο όποιος προσεχτικός παρατηρητής στην καταγραφή του, διαρκώς εμπλουτίζεται με σύγχρονο υλικό. Στη Λάρισα πλέον επιχειρούν τα προηγμένα και ασύγκριτα μεγαλύτερα σε μέγεθος και δυνατότητες σε σχέση με τα κλασσικά drones  μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ 9 με την αποκαλυπτική ονομασία << θεριστής  >>  (ανθρώπινων ψυχών εννοείται). Η Σούδα και το Ακρωτήρι πυρετωδώς μετατρέπονται σε μια θρυλική  δακτυλοδεικτούμενη ανά την υφήλιο μητέρα των βάσεων. Εγκαθίσταται ακόμη εκεί η φονικότερη αφρόκρεμα των καταδρομέων τους (seals).
 Παράλληλα αποτελούν εργοτάξιο με οργασμό επέκτασης των υποδομών (διευρυνόμενες προβλήτες, απομαγνητισμός πλοίων, επισκευαστικές δεξαμενές, συμπληρωματικές  θεόρατες αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων). Αν συμπεριληφθούν όλα ετούτα τα εκκολαπτόμενα << θαυμαστά >> εργαλεία  στις υφιστάμενες παροχές (το παγκόσμιας ακτινοβολίας ΚΕΝΑΠ, το μοναδικό σχεδόν πεδίο βολής, αεροδιάδρομοι, αγκυροβόλιο, ραντάρ, κλπ) φανταζόμαστε την ανάδυση μιας πολύπλευρης  υπερβάσης τερατώδους διάστασης και ενός οργάνου εξυπηρέτησης τερατωδών σκοπιμοτήτων.         
Συνοπτικά το μάγμα της φρίκης που ξεβράζεται συνεχώς από το ηφαίστειο του  ανταγωνισμού των τυράννων της ανθρωπότητας στην μπαρουτοκαπνισμένη περιοχή μας απειλεί να απλωθεί κατακαίοντας και τον δικό μας λαό. 
Άραγε τι απομένει για τα εργατολαϊκά στρώματα παρατηρώντας αυτό δραματικό τοπίο που διαμορφώνεται ενάντια τους; Θα αντικρίζουν  αποσβολωμένοι το αλώνισμα στη χώρα μας των εγκληματικών εγκεφάλων των ΗΠΑ, οι οποίοι απεργάζονται νέες μεγαλύτερες συμφορές για τους γύρω λαούς ρυμουλκώντας παράλληλα και αυτά τα ίδια σε ένα πολεμικό κρεματόριο δίχως προηγούμενο; Θα σαστίζουν υποψιασμένα για τη πιθανότατη μεταφόρτωση των πιο τρομακτικών όπλων μαζικού αφανισμού από το απείθαρχο (αλλά στο κρίσιμο δια ταύτα πάντοτε στοιχιζόμενο) Ινστιρλίκ στο πρόθυμο απάγκιο του Άραξου λούζοντας τα σαν ανταμοιβή στον καρκίνο; Δεν θα ανησυχήσουν, δυσανασχετήσουν και αντιδράσουν συνειδητοποιώντας πως στα σπλάχνα της γης τους  αποθηκεύτηκε ότι το πιο εφιαλτικό  και γιατί κατάντησε ο τόπος τους εκτοξευτήρας μακελειού μαγνητίζοντας συνάμα την αδίστακτη  απάντηση των όχι  δικών τους αντίπαλων, αλλά  των εχθρών του εχθρού τους; 
Φυσικά και ναι. Καθότι κανένας λαός ιστορικά ποτέ δεν αυτοχειριάστηκε. Κούρνιαξε, ποδοπατήθηκε για κάποιο διάστημα, μα κατόπιν αντράνισε με πείσμα και ορμή. Με αποτέλεσμα να  υπάρξουν λαμπρές φάσεις (που μοιραία θα ξανασυμβούν), σαν αγωνίστηκαν σκληρά γράφοντας εποποιίες κατατρόπωσης των  δυναστών και διεκδίκησης του δικαιώματος στη λευτεριά, την ειρήνη και την ευημερία. Πάλεψαν και ορισμένες φορές συνέτριψαν την καπιταλιστική και ιμπεριαλιστική κυριαρχία ανοίγοντας κοσμογονικές χαραμάδες στο μαύρο τείχος της μακραίωνης καταπίεσης. Ενώ προσδοκούν καρτερικά την επανάληψη των προηγούμενων ανολοκλήρωτων προσπαθειών για την οριστική πλέον επικράτηση του δίκαιου και λυτρωτικού στόχου. 
Άρα θα ζυγώσουν οι στιγμές όπου στα << χοντρά >> της ενημέρωσης - όσο και αν κτυπιούνται από τα κέντρα εξουσίας και συκοφαντούνται η` υποβιβάζονται από τα δημοσιογραφικά παράκεντρα τους- θα δεσπόζουν ελπιδοφόρες κινητοποιήσεις. Εκφράζοντας την αγωνία ενός λαού ο οποίος  αντιλαμβανόμενος  πλέον πως ο θεσμικός ορίζοντας που του επιφυλάσσουν είναι η  απεριόριστη χρονικά και εκτατικά μνημονιακή αποστέρηση και το πολεμικό αίμα, θα αρχίζει να βαδίζει πάλι προς τη δίχως εναλλακτική κατεύθυνση διέξοδο. Ακολουθώντας την προς ώρας λησμονημένη πεπατημένη του να μάχεται υπερασπιζόμενος το δικαίωμα του στη ζωή.  
Ο  Φρεντέρικσον μαζί με τις γεωστρατηγικές επιδιώξεις που εκπροσωπεί, ούτε  χωρατεύουν πια και μήτε αποκρύβονται. Καταντούν ολοφάνερες, όσο και η αναγκαιότητα αντίστασης των υποψήφιων θυμάτων τους.  
Κάποτε  ο αρχαίος μύθος έλεγε ότι ο Τάλως ήταν ένας χάλκινος γίγαντας επιφορτισμένος με το άγρυπνο καθήκον περιφρούρησης την ακτών της Κρήτης και προστασίας των κατοίκων της περιπολώντας τρεις φορές καθημερινά την περίμετρο της και εξοντώνοντας επίδοξους εισβολείς. Ήταν μάλιστα τόσο ακαταμάχητος, ώστε μονάχα η πανουργία της γνωστής παιδοκτόνου Μήδειας κατάφερε δόλια να τον εξουδετερώσει αφήνοντας έτσι ανυπεράσπιστο το νησί. 
Στη τωρινή πραγματικότητα έχει αναστηθεί διαθέτοντας ένα  πελώριο, θηριώδες  πάλι  ανάστημα, μορφή τερατόπλοιων αεροπλανοφόρων που οργώνουν ασταμάτητα τις θάλασσες της ξεχύνοντας συνάμα στη στεριά της στίφη βαρβάρων. Όμως έχει τον ακριβώς αντίθετο ρόλο από εκείνο του καλοκάγαθου μυθικού όντος,  μιας και εξυπηρετεί τα θηριώδη συμφέροντα των ΗΠΑ σε βάρος της ανεξαρτησίας και της προόδου της τάξης των καταπιεσμένων. Επιβάλλοντας αβάστακτα μνημόνια, καθιστώντας το έδαφος της καταπέλτη θανάτου για τους πέριξ λαούς και έλκοντας τη φουντωμένη πυρά των πολέμων προς τον πληθυσμό της.  Ειδικά στη τρέχουσα περίοδο όπου ο πρόσφατος επισκέπτης των Χανιών και σατανάρχης της υδρογείου Τραμπ άρον -άρον πασχίζει να παγώσει προσωρινά την βορειοκορεατική εκκρεμότητα και να εξασφαλίσει επιπρόσθετα  μια συνοχή στα βαλκανικά νώτα του (πρόσκαιρος συμβιβασμός στο μακεδονικό ζήτημα και νατοϊκή ένταξη της FYROM). Ώστε απερίσπαστα και σε συνδυασμό με τις χθεσινές εξελίξεις κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης κυρίως με τον Ρωσικό αντίπαλο (αλλά και κατά των Ευρωπαίων λυκοσυμμάχων ένεκα της στοχοποίησης και του Ιράν) μέσω των πυραυλικών επιθέσεων στην αιματοκυλισμένη  Συρία και την άκρως συμβολική μεταφορά της πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ να μετατρέψει τη γειτονιά μας στο πιο επικίνδυνο θέατρο σύγκρουσης των <<υπερδυνάμεων>>  στον πλανήτη και επίφοβη θρυαλλίδα μιας απρόβλεπτης και ασύλληπτα ισοπεδωτικής γενικευμένης σύρραξης.
Επιστρέφοντας λοιπόν από το μυθολογικό παρελθόν και αποτρέποντας ένα μέλλον βιβλικών συμφορών ο κρητικός και ο υπόλοιπος ελληνικός λαός συσπειρωμένοι σε ένα κοινό μέτωπο με τους όμορους αδελφούς  οφείλουν να συναρμολογήσουν  τον δικό τους ενσαρκωμένο ολοζώντανο και δραστήριο Τάλω. Αυτόν που  θα έχει το πρόσωπο του αντιιμπεριαλιστικού, αντιβασικού και αντιπολεμικού κινήματος. Αυτόν επίσης που θα  χαρακτηρίζεται από  μια τέτοια  δυναμική, μαζικότητα  και συγκρότηση, ώστε να λειτουργεί σαν ο αποκλειστικός παράγοντας, ο οποίος διασχίζοντας κάθε σπιθαμή του χώρου του θα καιροφυλακτεί για να εγγυάται επιτακτικά την υπό συνεχή αναίρεση  άμεση γαλήνη και  προκοπή και προοπτικά σε παντοτινό πεδίο.  
Γιατί μας θέλουν και πεινασμένους βουβούς εκμεταλλευόμενους, αλλά και αγόγγυστο κρέας στα αυριανά σφαγεία τους.  Όχι. Δεν θα το επιτρέψουμε. Επιβάλλεται και μπορούμε να τους εμποδίσουμε. Στη τιτάνια αναμέτρηση του  κεφαλαιοκρατικού και ιμπεριαλιστικού ζόφου με τις ευγενικές επιθυμίες και οραματισμούς των μαζών τελεσίδικα θα αναγορευτούν νικητές οι τελευταίες. Καθότι η σφοδρότητα του μαστιγώματος της ανθρωπότητας καταντά  ουτοπική να είναι μονάχα η μοιρολατρία και η παραίτηση.   


KM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου