Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Ανταπόκριση από την εκδήλωση στις 16/11


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες 16-11, η εκδήλωση-συζήτηση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης στα Χανιά με θέμα «Απλώνουν βάσεις, μας μπλέκουν στον πόλεμο Ν’ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ».
Η επιτυχία έχει να κάνει κυρίως με το γεγονός ότι, παρά την αναμενόμενη απουσία του ΚΚΕ και την ατυχή (;) απουσία του ΝΑΡ λόγω εκδήλωσης της νεολαίας του την ίδια ώρα, μια σειρά άλλες συλλογικότητες και οργανώσεις παραβρέθηκαν και με παρεμβάσεις τους, παρά τις υπαρκτές και σοβαρές διαφωνίες συνέβαλαν  να γίνει καταρχήν συζήτηση και να κατανοηθούν καλύτερα κάποια βασικά ζητήματα.
 Από την πλευρά μας διακηρύττουμε ότι από όποια σκοπιά κάποιος εναντιώνεται στις βάσεις, που είναι καρκίνος από κάθε άποψη για τα Χανιά, εμείς θα θέλαμε κοινή δράση μαζί του. Ωστόσο οι Οικολόγοι και οι κάθε λογής οικολογούντες μάλλον έχουν πειστεί ότι οι βάσεις σέβονται αν δεν προστατεύουν κιόλας το περιβάλλον και την υγεία μας!! Σημεία των καιρών, όπως σχολιάστηκε… Από την άλλη, παρά τις σοβαρές διαφωνίες, μας χαροποίησε η συμμετοχή της Αναμέτρησης, της ΛΑΕ, της Παρέμβασης για τη Ρήξη και την Ανατροπή και ιδιαίτερα  τμήματος της κατάληψης Rosa Nera (σαν κατάληψη διαφώνησε να συμμετάσχει) του αντιεξουσιαστικού χώρου της πόλης.

Η συζήτηση από την πλευρά μας έπρεπε να συνδυάσει αναγκαστικά συνοπτικά (παρότι μεγάλη η εισήγηση) το ξεδίπλωμα της άποψής μας και ταυτόχρονα τη διασφάλιση ανοικτού διαλόγου με στόχο παρακαταθήκες για τη κοινή δράση. Ήταν φυσικό να εμφανιστούν αδυναμίες. Όμως τουλάχιστον οι σύντροφοι και συναγωνιστές της Πρωτοβουλίας Αντίστασης (θέλουμε να πιστεύουμε και άλλοι), είδαν καθαρά πως σε αντίθεση με άλλες δυνάμεις που τοποθετήθηκαν στην εκδήλωση, απέναντι στον ισχυρό αντίπαλο τη φονική μηχανή των ιμπεριαλιστών και το ντόπιο σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, εμείς παίρνουμε κουράγιο από τη στήριξη που νιώθουμε ότι μας δίνει ο απλός κόσμος της πόλης, στον οποίο με επιμονή απευθυνόμαστε.
Η χθεσινή εκδήλωση μας βοηθάει ιδιαίτερα να συνεχίσουμε με πλήρη επίγνωση των αρνητικών συσχετισμών αλλά και της, για πολλούς λόγους, αρνητικής συγκυρίας. Θα επιμείνουμε να παίρνουμε και να δίνουμε κουράγιο απευθυνόμενοι με εμπιστοσύνη στο λαό και τη νεολαία στο κρίσιμο για τη ζωή και το μέλλον μας μέτωπο πάλης που πρέπει να ανασυνταχθεί ενάντια στη μετατροπή του τόπου μας σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών. Ξέρουμε πως οι αδυναμίες του κινήματος όπως τονίστηκε είναι πολιτικές και ελάχιστα έως καθόλου οφείλονται στα βρώμικα δολάρια των ΗΠΑ.
Τονίστηκε επίσης από την πλευρά μας   πως είναι ανάγκη να επιμείνουμε ταυτόχρονα (και στην υπαρκτή σχέση αλληλοτροφοδότησης) και στο άλλο βασικό μέτωπο για την πάλη του λαού και της νεολαίας που είναι η αντίσταση στην επίθεση του κεφαλαίου. Τέλος, σημαντικό θετικό της χθεσινής εκδήλωσης είναι ότι καταφέραμε να γίνει ξεκάθαρο πως εμείς πιστεύουμε  στην κοινή δράση κόντρα  στο εμπόριο ενότητας και στον εκλογικό κρετινισμό, γιατί είναι ο μόνος τρόπος να ευνοηθούν μαζικές λαϊκές αντιστάσεις σ’ όλα τα μέτωπα πάλης του λαού και της νεολαία. Εννοείτε πάντα με όρους ενότητας και πάλης και αυτό χαρακτήρισε και τη χθεσινή κουβέντα. Δεν πρέπει να μας πτοεί (σημείο των καιρών) πως και σ’ αυτό το ζήτημα οι συσχετισμοί επιδρούν αρνητικά.
 Η εξέγερση του Νοέμβρη μας διδάσκει πως σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες (σε άλλους είναι αλήθεια παγκόσμιους συσχετισμούς) η λαϊκή πάλη, παρά την παρανομία, βρήκε μορφές οργάνωσης με όρους κοινής δράσης και φυσικά όπως πάντα με όρους ενότητας και πάλης. Και σ’ όποιον άρεσε και τότε και έτσι πρέπει και τώρα. Η ιστορική αναγκαιότητα της μαζικής λαϊκής πάλης είναι σήμερα ακόμη πιο έντονη και η καπιταλιστική ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα μας εγγυάται πως υπάρχει η δυνατότητα. Αρκεί κάποιοι να θέλουν να μπουν μπροστά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου