Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Ανταπόκριση από την απεργία στις 28/11 στα Χανιά

Μικρές απεργιακές συγκεντρώσεις, χωρίς να αγκαλιαστούν από τον κόσμο της δουλειάς και σίγουρα κάτω από τις απαιτήσεις της επίθεσης στα εργασιακά κεκτημένα, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στα Χανιά.
Η Πρωτοβουλία Αντίστασης και η Ταξική Πορεία καλούσαν σε προσυγκέντρωση στο Δημαρχείο από όπου συγκροτήθηκε ένα μαχητικό μπλοκ και πορεύτηκε με συνθήματα μέχρι την πλατεία της Αγοράς, για να ακολουθήσει η πορεία στο κέντρο της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα καταγγελίας των συνδικαλιστικών ηγεσιών και της αντεργατικής πολιτικής ντόπιου και ξένου κεφάλαιου.
Πορεία πραγματοποίησε και το ΠΑΜΕ από την πλατεία 1866, με μικρή και αυτό μαζικότητα. Ανύπαρκτη ήταν από την πλατεία της Αγοράς η συγκέντρωση των εργατοπατέρων του εργατικού κέντρου που καλούσαν στο σημείο. Ωστόσο, «ηχηρή» ήταν η απουσία της υπόλοιπης εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΝΑΡ,ΛΑΕ) οι οποίες δεν καλούσαν καν για συμμετοχή των εργαζομένων στην σημερινή απεργία στην πόλη.
Το κρίσιμο σημείο από δω και πέρα παραμένει η συνέχιση και η μαζικοποίηση του αγώνα από τον ίδιο το λαό, ο οποίος με την πάλη του μπορεί να βάλει φραγμό στην βάρβαρη αυτή πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου