Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Ανακοίνωση – κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αντίστασης για το Πολυτεχνείο


45 χρόνια μετά τη λαϊκή εξέγερση  του 73, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως «του Νοέμβρη είναι εντολή, έξω οι βάσεις και οι Αμερικανοί». Τα συνθήματα του Νοέμβρη και τότε έδωσαν δύναμη και προοπτική στον αγώνα για να νικήσει και ν’ αποκτήσει υπόσταση ο λαός και η νεολαία και σήμερα μπορούν να μας διδάξουν και να μας εμπνεύσουν.
Παρά τη φασιστικοποίηση, τη λαίλαπα της επίθεσης κεφαλαίου και ιμπεριαλιστών, που εξελίσσεται στο έδαφος ιδιαίτερα αρνητικών συσχετισμών, η ιστορία δε τελείωσε. Αντίθετα πιέζει η ιστορική αναγκαιότητα και υπάρχει η ιστορική δυνατότητα να κινηθεί ξανά ο λαός μας στο χαραγμένο δρόμο ΕΑΜ – ΕΛΑΣ- ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.
Δε μιλάμε για εύκολα πράγματα. Αποκαλύφθηκε άλλωστε άλλη μια φορά πως τέτοια δεν υπάρχουν. Ούτε συνταγές, ούτε ανέξοδες λύσεις υπάρχουν και καλά γνωρίζουμε όλοι πως δε βοηθάνε οι βερμπαλισμοί και οι μεγάλες κουβέντες. Όμως φτάνει ο εφησυχασμός. Φτάνουν οι εκλογικές αυταπάτες. Η καπιταλιστική ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα επελαύνει  και το αύριο θα κριθεί από τους αγώνες που γίνονται αλλά και από αυτούς που δε γίνονται.

Ενότητα και πάλη. Αντίσταση και αγώνας. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Ιδιαίτερα φέτος η προκλητική αποκάλυψη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ πως η χώρα είναι ήδη πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ και ήδη μπλεγμένη στον πόλεμο, πρέπει να μας βγάλει μαζικά στο δρόμο.
Εκδήλωση την Παρασκευή 16 Νοέμβρη στις 7 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Χανίων με θέμα «Απλώνουν βάσεις  - Μας μπλέκουν στον πόλεμο. Ν’ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ»
Όλοι στη διαδήλωση  το Σάββατο 17 Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία της Αγοράς. 

ΧΑΝΙΑ  14-11-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου