Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Απλώνουν και ενισχύουν τις βάσεις-Μας μπλέκουν στον πόλεμο-Να αντισταθούμε!



45 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη η χώρα αποτελεί ξανά ξέφραγο αμπέλι στα κάθε λογής σχέδια των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ στην περιοχή. Από το Βαλκανικό Βορά μέχρι τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, ο ελλαδικός χώρος είναι πλέον το αδιαμφισβήτητο σταθερό πολεμικό ορμητήριο της πιο δολοφονικής δύναμης στην ιστορία του πλανήτη, του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Η Σούδα αποκτά στρατηγική σημασία για την πολεμική μηχανή των ΗΠΑ με δυνατότητα προσέγγισης πυρηνοκίνητων, αλλά και πλοίων με πυρηνικά όπλα και πολλών άλλων χρήσεων, με βάση τη γειτνίαση, βαθύ λιμάνι δίπλα σε αεροδρόμιο.
Νέα έργα έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί, ενώ οι δραστηριότητες της βάσης πυκνώνουν συνεχώς, όπως πυκνώνουν τα πολεμικά πλοία στον κόλπο, αλλά και οι πολεμικές ασκήσεις και δράσεις με κέντρο τη Σούδα. Ποτέ οι κίνδυνοι δεν ήταν μεγαλύτεροι από τον καρκίνο αυτό του τόπου μας, που επεκτείνεται πλέον ανεξέλεγκτα. Όμως ακόμη πιο επικίνδυνο είναι το γεγονός της πρωτόγνωρης εδώ και δεκαετίες συνολικής ενίσχυσης της παρουσίας των ΗΠΑ στη χώρα, με τον πρέσβη τους σε ρόλο ανώτατου διοικητή και κυβέρνηση και αντιπολίτευση να υποτάσσονται στις κάθε λογής απαιτήσεις του. Κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο για το λαό γιατί οι ΗΠΑ δεν είναι δύναμη σταθερότητας όπως τις εμφανίζουν, αλλά δύναμη που συστηματικά χρόνια τώρα σπέρνει τον πόλεμο και την καταστροφή σε χώρες και λαούς και αυτό χαρακτηρίζει την ιμπεριαλιστική τους πολιτική.

Οι βάσεις φέρνουν χούντες και πολέμους. Παρόλα αυτά η διεκδίκηση ρόλου στην περιοχή από τη ντόπια πλουτοκρατία για την υπηρέτηση των στενών ταξικών της συμφερόντων την οδηγεί στην πιο τυχοδιωκτική στάση υπηρέτησης των φονιάδων των λαών. Αυτή η πολιτική, που με θράσος βαπτίζεται πατριωτική και υπηρετείται δουλικά και συστηματικά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, αντικειμενικά μπλέκει τη χώρα στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών. Στον πόλεμο που χρόνια τώρα αλέθει χώρες και λαούς στην περιοχή. Η ίδια πολιτική οξύνει τον αντιδραστικό ανταγωνισμό της αστικής τάξης της χώρας μας με την Τουρκική αστική τάξη που διεκδικεί όμορους ρόλους από τις ΑΟΖ και τα περάσματα της Νοτιοανατολικής Μεσογείου μέχρι τα Βαλκάνια.
Οι κάθε λογής ιμπεριαλιστές έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργούν και ν’ αξιοποιούν, εθνικισμούς που φουντώνουν στην περιοχή και τις τυχοδιωκτικές διαθέσεις σαν αυτές που εμφανίζει η ελληνική αστική τάξη , για να προχωρήσουν τα σχέδια τους. Ιδιαίτερα σε μια φάση που οξύνεται ο ανταγωνισμός ΗΠΑ- ΡΩΣΙΑΣ και οι στόλοι και οι πύραυλοί τους πυκνώνουν κατ’ αντιπαράταξη στην περιοχή, δε χωράνε εφησυχασμοί. Αυτοί που εκμεταλλεύονται όλο και πιο βάναυσα τον ιδρώτα και το μόχθο των ανθρώπων της δουλειάς ρισκάρουν τώρα σε βάρος του και πολεμικές περιπέτειες. Είναι αυτοί που διαθέτουν σαλέ, πολυτελείς κατοικίες και πλούτη στις Ελβετίες και στα Λονδίνα και τα κάθε λογής δεινά και συμφορές του λαού δεν τους αφορούν ιδιαίτερα.
Οι εργαζόμενοι, η νεολαία στον τόπο μας έχουν ανάγκη ζωής να παλέψουν ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στη μετατροπή και της χώρας μας σε πολεμικό ορμητήριο. Έχουμε σταθερά την πεποίθηση ότι η Κοινή Δράση είναι αναγκαία για να ευνοηθούν οι αντιστάσεις του λαού και της νεολαίας. Γι’ αυτό στην εκδήλωση εκτός της εισήγησης της Πρωτοβουλίας Αντίστασης, έχουν καλεστεί για να παρέμβουν οργανώσεις και συλλογικότητες με δεδομένο μάλιστα ότι στην πόλη μας η μαζική κινητοποίηση ενάντια στις βάσεις είναι επιτακτικά αναγκαία.

  • ΕΞΩ ΒΑΣΕΙΣ –ΝΑΤΟ-Ε.Ε. ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ
  • ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
  • ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΑΛΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Παρασκευή 16 Νοέμβρη 7.00μ.μ., Εργ. κέντρο
Πρωτοβουλία Αντίστασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου