Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Για την 6 Δεκέμβρη στα Χανιά

 
 Εκατοντάδες κόσμου διαδήλωσαν στα Χανιά στα 11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.Η δεύτερη μαζική πορεία μετά το Πολυτεχνείο με συμμετοχή νεολαίας-κυρίως φοιτητών- ήταν μια ακόμα απάντηση στο κλίμα έντασης της κρατικής τρομοκρατίας που χτίζει η κυβέρνηση για να περάσει την επίθεση στις κατακτήσεις λαού και νεολαίας.
Η Πρωτοβουλία Αντίστασης συγκρότησε το δικό της μπλοκ με κεντρικό σύνθημα το ''η τρομοκρατία δε θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει'' και πορεύτηκε με συνθηματα ενάντια στη καταστολή και την αντιλαική πολιτική.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις έδωσαν τη μάχη στο χώρο της σπουδάζουσας νεολαίας όλη την εβδομάδα με παρεμβάσεις για τη μαζικοποίηση της διαδήλωσης αλλά και για να μη πάρει στενά αντιμπάτσικα χαρακτηριστικά και να είναι μια συνολική καταγγελία της φασιστικοποίησης και των μέτρων κεραμέως στα πανεπιστήμια.
Συγκρότηθηκε το μπλοκ της ''πρωτοβουλίας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς'' όπου συσπειρώθηκαν φοιτητές και μαθητές με συνθήματα αγώνα για σπουδές-δουλειά-ελευθερίες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου