Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης με αφορμή την κατάθεση της συμφωνίας για τις αμερικανικές βάσεις στη Βουλή

Λίγες μέρες πριν την επίσκεψη στις ΗΠΑ του Κ. Μητσοτάκη, η κυβέρνησή του καταθέτει τη νέα συμφωνία για τις βάσεις στη βουλή στέλνοντας μήνυμα πλήρους ευθυγράμμισης στα σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.


Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών αναδιατάξεων στην περιοχή που
πατρονάρονται από τους ισχυρούς και αξιοποιούνται από μωροφιλοδοξίες και τυχοδιωκτισμούς των τοπικών καθεστώτων, η ενίσχυση του «στρατιωτικού αποτυπώματος» των μεγαλύτερων φονιάδων των λαών στη χώρα μας απαιτεί την εγρήγορση των λαϊκών δυνάμεων. Η ντόπια άρχουσα τάξη μέσω της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων εμπλέκει τη χώρα στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ, στις βρώμικες μανούβρες του
δολοφονικού Ισραήλ και όλα αυτά με όρους επικίνδυνου αντιδραστικού ανταγωνισμού για όμορους ρόλους, με την τουρκική αστική τάξη. Το άπλωμα των βάσεων, η εγκατάσταση πυρηνικών και η απρόσκοπτη επέκταση πολεμικής χρήσης ευρύτερα της χώρας με τη νέα συμφωνία, μετατρέπει τη Σούδα και όλη την Ελλάδα σε πολεμικό ορμητήριο πρώτης γραμμής όπως ανοικτά δηλώνουν οι ΗΠΑ και στην καλύτερη περίπτωση σε μόνιμο στόχο για τους πυραύλους της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας. Οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού άμυνας Παναγιωτόπουλου, πως διατίθεται να προσφέρει ξανά το αίμα του λαού μας για τις ΗΠΑ, δείχνουν το θράσος που αποκτά η κυβέρνηση και τους κινδύνους που ανακύπτουν όσο καθυστερεί η ανασύνταξη των μετώπων πάλης του λαού. Στις ίδιες μέρες των γιορτών κατατίθεται στη βουλή το νομοσχέδιο περιορισμού, καταστολής και απαγόρευσης των διαδηλώσεων. Σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν  λαϊκές θύελλες, όμως η καθυστέρηση αποφασιστικών λαϊκών αντιστάσεων συσσωρεύει ήδη κακά προηγούμενα. Η κοινή δράση συλλογικοτήτων και πρωτοπόρων αγωνιστών στην πόλη μας οφείλει άμεσα ν’ απευθυνθεί με τόλμη και εμπιστοσύνη στο λαό για αντίσταση στην επέκταση των βάσεων, την πολεμική εμπλοκή και τη φασιστικοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου