Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Με ποιον είμαστε? Ας επιλέξουμε τους λαούς


          

Το παιχνίδι αρχίζει! Οι κύριοι θεατές παρακολουθούν με αγωνία άλλον ένα αγώνα, στον οποίο τα στοιχήματα είναι πολλά και οι επιδοκιμασίες με τα γιούχα συνεχώς εναλλάσονται προς τους παίκτες, με δεδομένη την αγωνία τους να κερδίσει ο καθένας για πάρτη του όσα περισσότερα μπορεί! Φυσικά και οι ίδιοι οι παίκτες θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, γιατί ο νικητής θα αποκομίσει πολλά, ανάλογα προφανώς και με την έκβαση του παιχνιδιού. (Σωστά μαντέψατε, οι χαμένοι έτσι και αλλιώς θα είναι κάποιες δεκάδες εκατομμύρια κόσμος γύρω γύρω στην περιοχή)
















Οι ''φιλειρηνικές'' συμμαχίες υλοποιούνται και από τους δυο, με αμυντικές (για την ελληνική αστική τάξη, επιθετικές για την τούρκικη)  Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και με αμυντικές (για την τούρκικη αστική τάξη, επιθετικές για την ελληνική) Τουρκίας-Ιράν-Ρωσίας.






















Με τα χρήματα που προέρχονται από την καταλήστευση των λαών εκατέρωθεν( προετοιμάζοντάς τον έως και  κρέας για τα κανόνια)  τα πιο ''φιλειρηνικά'' εξοπλιστικά προγράμματα και οπλικά συστήματα, φρεγάτες γαλλικές, F16 αναβαθμισμένα, ίσως F35;;;, αλλά και S400 μέσα σ' όλα.





















Οι αξιωματικοί ΥΠΕΘΑ πιο έτοιμοι από ποτέ, δείχνοντας τα δόντια τους, συναγωνίζοντας σε  αιμοδιψεία, ο τούρκος Ακάρ με τους  χάρτες του και ο ''θα ματώσουμε στο πλάι των ΗΠΑ'' Παναγιωτόπουλος.



 



Θέατρο διαφωνιών, αντιπαραθέσεων και αερομαχιών ο εναέριος χώρος. Η Ελλάδα από το 1931 είχε θεσπίσει εναέριο χώρο 10 μιλίων. Η Τουρκία θεωρεί ότι δεν ταυτίζονται τα όρια της κυριαρχίας της στον αέρα και στη θάλασσα και η άσκηση κυριαρχίας στον εναέριο χώρο μέχρι τα 10 ν.μ. είναι απολύτως νόμιμη, αφού δεν υπερβαίνει τα 12 ν.μ. που ορίζει το δίκαιο της θάλασσας ως ανώτατο όριο του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης και του εθνικού εναέριου χώρου.Τα κανάλια, οι κυβερνήσεις και όλα τα συστημικά παπαγαλάκια εδώ λένε ότι η ελληνική πλευρά έχει δίκιο. (Φήμες λένε ότι και από την απέναντι πλευρά το ίδιο γίνεται).
 

























2 Γενάρη οι υπογραφές για τον East med, που κατοχυρώνει την Ελλάδα σαν πυλώνα σταθερότητας των ΗΠΑ, αναβαθμίζει το ενεργειακό της (και όχι μόνο)  πρεστίζ, μεγαλώνει τις δουλειές για τους εφοπλιστάδες. Απάντηση στην απομόνωση το μνημόνιο συνεργασίας της Τουρκίας με τη Λιβύη.







 








Απέναντι στο δίκιο των 12 αντί για 6 μιλίων του ελληνικού κράτους, που μετατρέπει το Αιγαίο σε κλειστή ελληνική λίμνη και τις ΑΟΖ που εκτείνονται πέρα ως πέρα(είμαστε και το μέγα της θαλάσσης κράτος, μην ξεχνιόμαστε) , περιορίζοντας την Τουρκία σε λίγα μέτρα ακτής για ψάρεμα και μπάνια, η Γαλάζια Πατρίδα του Ερντογάν, που καταπίνει νησιά και κυκλώνει την Κύπρο. Ποιο δίκαιο είναι πιο δίκαιο; Ελπίζουμε να μην το μάθουν ποτέ οι λαοί, γιατί θα το πληρώσουν με παραπάνω φτώχεια και πόλεμο. Όσο για το ποιος θα κερδίσει από τις γεωτρήσεις και τους αγωγούς; Γελάει ο κόσμος (Total, Exxon mobil, έλληνες και τούρκοι πλουτοκράτες κλπ)










 
















Ρε φέρτε κι άλλες βάσεις του θανάτου. Ναι και πυρηνικά. Ποιος καρκίνος μωρέ. Ποιο περιβάλλον. Ποια στρατιωτικοποίηση. Ποια πολεμική εμπλοκή. Οι προστάτες νοιάζονται για τους λαούς. Δεν τις χρησιμοποιούν για τις ενδοιμπεριαλιστικές αντιπαραθέσεις, για τον εχθρό λαό, για τους πολέμους, για την οικονομική και πολιτική επικυριαρχία. Ούτε το κεφάλαιο  τις αξιοποιεί για βλέψεις και ρόλους στην περιοχή, περιμένοντας εύνοια και μπίζνες. Ούτε φέρνουν χούντες και πολέμους.











Έχουμε ημίχρονο. Οι δηλώσεις για την έκβαση του ματς έχουν αναφορά στη διαιτησία (Σημίτης, Μπακογιάννη, Κυριάκος) αλλά και απειλές και πιέσεις στους θεατές από την τούρκικη πλευρά (Ερντογάν, Τσαβούσογλου, Οκτάι). Ας ελπίσουμε στην οριστική διακοπή του αγώνα με παρέμβαση του Μετώπου Πάλης των λαών.

Γ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου