Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

Στις 17 ΝΟΕΜΒΡΗ διαδηλώνουμε μαχητικά!

 


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ- ΨΩΜΙ- ΠΑΙΔΕΙΑ- ΥΓΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- ΒΑΣΕΙΣ φέρνουν χούντες και πολέμους


Η αγωνιστική διαδήλωση του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σχεδόν μισό αιώνα, δεν είναι μουσειακή γιορτή. Η 17 Νοέμβρη ζωντανεύει μνήμες από τις κορυφαίες στιγμές της λαϊκής πάλης στον τόπο μας ενάντια στην εκμετάλλευση, το φασισμό, την ιμπεριαλιστική ωμότητα και τον πόλεμο. Ταυτόχρονα η 17 Νοέμβρη είναι ορόσημο και μέρα αγώνα εμπνέοντας την πάλη του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας στα κρίσιμα μέτωπα που αναδείχνει κάθε φορά η συγκυρία.

Η πραγματοποίηση μαζικής διαδήλωσης στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και οι διαδηλώσεις σ’ όλη τη χώρα εδώ και 47 χρόνια, καταδείχνουν περίτρανα πως η φλόγα της εξέγερσης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και για ψωμί- παιδεία- ελευθερία, είναι παντοτινή. Να λοιπόν γιατί κάθε χρόνο οι δυνάμεις του συστήματος εκδηλώνουν μίσος γι’ αυτή την επέτειο και ο αγωνιστικός της γιορτασμός τους ξυπνά εφιάλτες και τους υπενθυμίζει πως η κυριαρχία τους, έστω και αν είναι συντριπτική, βασίζεται μονάχα στην αποσυγκρότηση των λαϊκών δυνάμεων και αυτό είναι κάτι που μπορεί ν’ αντιστραφεί.


Φέτος μ’ αφορμή την πανδημία επιχειρούν γι’ άλλη μια φορά να αποφύγουν αυτό τον εφιάλτη και αν είναι δυνατόν να βάλουν επιτέλους την εξέγερση στο μουσείο. Όμως ειδικά φέτος η υπεράσπιση του δικαιώματος μας στην ίδια τη ζωή είναι θέμα αγώνα και αυτή η μέρα είναι πολύτιμη σ’ αυτή την κατεύθυνση.


Η κυβέρνηση με τη συνδρομή ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ θέλουν τους ανθρώπους που παράγουν όλο τον πλούτο στο γύψο για να τους επιβάλλουν ανέχεια και πείνα. Αντί για υγειονομικά μέτρα στη δουλειά, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στα σχολεία και αντί για ενίσχυση των υποδομών περίθαλψης, η κυβέρνηση ξεκίνησε με την ατομική ευθύνη και έφτασε στην ωμή αστυνομοκρατία.


Όμως αυτοί που τώρα τρομοκρατούν με των λαών την πάλη θα λογαριαστούν.

Μπροστά στους κινδύνους και τα δεινά της πανδημίας, των πολέμων, της άγριας εκμετάλλευσης και φτώχειας, στη χώρα μας και σ’ όλο τον κόσμο η εργατική τάξη και οι λαοί έχουν μόνο το δρόμο της αντίστασης και της πάλης τους.


Η κυβέρνηση καταθέτει αντεργατικά νομοσχέδια και σαρώνει συστηματικά εργατολαϊκές κατακτήσεις. Καταφέρνει την αναβάθμιση από τους οίκους αξιολόγησης κεφαλαίου και ιμπεριαλιστών επιβάλλοντας βαθειά φτώχεια στον κόσμο της δουλειάς, και του λέει ωμά πως τα νοσοκομεία έχουν ήδη παραλύσει… Ταυτόχρονα δίνει 2,5 δις για όπλα για να συνεχίσει τον επικίνδυνο για τους λαούς αντιδραστικό ανταγωνισμό με την αστική τάξη της Τουρκίας.


Σ’ αυτές τις συνθήκες η διαδήλωση και η απεργία είναι ο μόνος τρόπος για να υπερασπιστούμε τη ζωή και το δίκιο μας. Να παρθούν άμεσα αποφάσεις από σωματεία, συλλογικότητες, οργανώσεις για να στηριχτεί αποφασιστικά με όρους κοινής δράσης, αντίστασης και αγώνα η διαδήλωση για τη 17 Νοέμβρη.


Πρωτοβουλία Αντίστασης ΧΑΝΙΑ 8-11-2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου