Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αντίστασης στην πορεία του Πολυτεχνειου, 6μμ πλ. Αγορας


Επί 47 συναπτά έτη η εξέγερση του Πολυτεχνείου, κορυφαία στιγμή της πάλης του λαού μας, εμπνέει πολλές χιλιάδες εργαζόμενου λαού και νεολαίας, στην πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα και σ’ όλη τη χώρα, τιμούν το Νοέμβρη με αγώνα προτάσσοντας τα ανεκπλήρωτα αιτήματα για Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία - Ανεξαρτησία, Έξω οι ΗΠΑ- Έξω το ΝΑΤΟ,  Θάνατος στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό. 

Αντίστοιχα επί 47 συναπτά έτη οι δυνάμεις του συστήματος, της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της  εκμετάλλευσης, συκοφαντούν την εξέγερση και το νόημά της, προσπαθούν να την υποτάξουν στην κυριαρχία τους και καταστέλλουν άγρια (ακόμη και με νεκρούς το 1980 και το 1985) τις μαζικές μαχητικές διαδηλώσεις που κρατούν ζωντανό το νήμα της λαϊκής πάλης. Και όμως το Πολυτεχνείο ζει στη συνείδηση λαού και νεολαίας και εξακολουθεί να εμπνέει.  

Στη σημερινή συγκυρία αποκαλύπτονται οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης και του συστήματος σε βάρος της υγείας και της ζωής του λαού. Αποκαλύπτεται σ’ όσους έχουν την τόλμη να το δουν πως, η υγεία, το ψωμί, η ειρήνη και η ελευθερία είναι υπόθεση της λαϊκής πάλης. Κεφάλαιο και ιμπεριαλιστές σ’ όλο τον κόσμο λειτουργούν με όρους βαρβαρότητας. Στο ίδιο πλαίσιο το ντόπιο καθεστώς βαθαίνει την ιμπεριαλιστική εξάρτηση, γεμίζει τη χώρα βάσεις και ποντάρει στην εύνοια των φονιάδων των λαών για κέρδη και ρόλους για την πλουτοκρατία. Ρισκάρει έτσι ακόμη και την εμπλοκή της χώρας σε άδικους πολέμους που συνεχώς πυροδοτεί στην περιοχή ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός. Δίνουν δις για όπλα στους ιμπεριαλιστές και άλλα τόσα στους μεγαλοεπιχειρηματίες, μα φράγκο για νοσοκομεία, μέσα μαζικής μεταφοράς για να μη στοιβάζεται ο λαός και να γίνεται έρμαιο της πανδημίας. Αντίστοιχα έπραξαν με τα παιδιά στα σχολεία. 

Παντού στον κόσμο ένεκα του συστήματος της βαρβαρότητας οι λαοί είναι έρμαιο της πανδημίας και ας είμαστε στην εποχή της τεχνολογικής εκτίναξης και της αλματώδους αύξησης των παραγωγικών δυνατοτήτων της ανθρωπότητας. Το Ψωμί, η Υγεία, η Ειρήνη, η Παιδεία και η Ελευθερία κατακτιούνται μόνο με αγώνα. Είναι θράσος αυτοί που έχουν σειρά εγκληματικών ευθυνών για την ήδη τραγική κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα και συνολικότερα για το σύστημα περίθαλψης και τα μέτρα για την πανδημία σ’ όλη τη χώρα, να στοχοποιούν τις διαδηλώσεις στη βάση του ελέγχου τους στην εξουσία και στα ΜΜΕ . 

Μας θέλουν στο γύψο χωρίς ζωή και δικαιώματα. Να μην υποταχτούμε! Να διαδηλώσουμε μαζικά και αποφασιστικά, όπως πάντα, φέτος με τα αυτονόητα μέτρα προστασίας την Τρίτη 17 Νοέμβρη στις 6.00μ.μ. στην Πλατεία Αγοράς.   

Χανιά  13-11-2020 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου