Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Ανταπόκριση από το μάζεμα της Πρωτοβουλίας Αντίστασης

Πραγματοποιήθηκε χτες η καθορισμένη συνάντηση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης στο εργατικό κέντρο. Εισηγητικά αλλά και από τις τοποθετήσεις έγινε ένας απολογισμός για την δράση των προηγούμενων ημερών, για τις παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης και στους μαζικούς χώρους και για την διαδήλωση που έγινε την πέμπτη 9/2 με αφορμή την παρουσία του πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου «USS George H.W Bush» στο λιμάνι της Σούδας .

Στην συζήτηση υπήρξαν προβληματισμοί γύρω από την κοινή δράση και πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει την κατεύθυνση του κινήματος σε αυτούς του δύσκολους και επικίνδυνους καιρούς,κόντρα στην απογοήτευση και την ηττοπάθεια .Για το πόσο απαιτητικό είναι σήμερα να δημιουργηθούν προυποθέσεις για κοινό μέτωπο των λαών ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Με στόχο την ενότητα και την πάλη για να πιστέψει ξανά ο λαός στις δυνάμεις του.
Η συζήτηση συνεχίστηκε γύρω από την επικείμενη αξιολόγηση που δεν έχει κλείσει ακόμα, με την κυβέρνηση να στρώνει το έδαφος για τα νέα μέτρα, υπερασπίζοντας με κάθε κόστος τα συμφέροντα του ντόπιου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστικών αφεντικών. Οι εξελίξεις δείχνουν ότι τα πράγματα θα χειροτερεύσουν από όλες τις απόψεις καθώς η αξιολόγηση δεν είναι απλά ''νέα μέτρα'',αλλά είναι ταφόπλακα για τα δικαιώματα των εργαζόμενων και την δυνατότητα τους να μπορούν να διεκδικούν και να οργανώσουν την πάλη τους.
Η Πρωτοβουλία Αντίστασης αποφάσισε να βγεί δυναμικά τις επόμενες μέρες με πρώτο ραντεβού την Τρίτη 21/2 ως μέρα παρέμβασης στην πλατεία της αγοράς και να απευθύνει κάλεσμα κοινής δράσης και αγώνα σε όποια συλλογικότητα – οργάνωση και  ανένταχτους αγωνιστές  θέλουν να συμβάλουν στην ανάπτυξη λαϊκών αντιστάσεων μπροστά στην αντεργατική λαίλαπα,έγκαιρα και χωρίς αναμονή.


Τέλος αποφασίστηκε μια εκδήλωση-συζήτηση εν όψει της 8/3, ημέρα που είναι αφιερωμένη στους  αγώνες και τις κατακτήσεις του γυναικείου κινήματος,ενώ φτιάχτηκε μια ομάδα εργασίας για να προετοιμάσει την συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου