Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Μαχητική διαδήλωση στα Χανιά με αφορμή την παρουσία του αεροπλανοφόρου


Στην προσπάθειά τους να υπηρετήσουν την κεντρική πολιτική κατεύθυνση της αστικής τάξης για εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ, οι τοπικοί παράγοντες στα Χανιά αποκαλύφθηκαν.



Ο αντιπεριφερειάρχης Βουλγαράκης θρασύτατα εμφανίστηκε με το διοικητή της βάσης της Σούδας για την υποδοχή του αεροπλανοφόρου J. BUSH και μίλησε για τονωτική ένεση στην τοπική οικονομία. Εννοούσε την μετατροπή της πόλης σε απέραντο πορνείο, υπολογίζοντας πως μια τέτοια τοποθέτηση με δοσμένη τη φτώχεια και την εξαθλίωση θα εύρισκε υποστήριξη ακόμη και στο λαό. Η πραγματικότητα τους διέψευσε.

Η καμπάνια προπαγάνδισης του αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου της Πέμπτης 9 Φλεβάρη εύρισκε όλες τις προηγούμενες μέρες την υποστήριξη της νεολαίας στα σχολεία και στις σχολές και όλου του δημοκρατικού κόσμου στο κέντρο της πόλης. Όλοι έκφραζαν την αγανάκτησή τους. Έστω με έκδηλη την ηττοπάθεια έως και την απογοήτευση, υποστήριζαν ωστόσο την προσπάθειά μας και εντέλει έπαιρναν και έδιναν κουράγιο για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

Η αποφασιστικότητα της οργάνωσής μας και της Πρωτοβουλίας Αντίστασης και η αντίληψη της κοινής δράσης με την οποία κινηθήκαμε, συνέβαλε ώστε να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και μαχητική διαδήλωση στο κέντρο της πόλης από κοινού με ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, και κάποιους αντιεξουσιαστές.

Η όλη κινητοποίηση κατάφερε να χρεώσει στο σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης τις ευθύνες του για τη φτώχεια από τη μια, αλλά και για τους τεράστιους κινδύνους που γεννά η μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο των φονιάδων των λαών.

Κόντρα στο κλίμα της ηττοπάθειας δόθηκε μια απάντηση στις προκλήσεις και στους κινδύνους που μεγαλώνουν και ανανέωσε τις δεσμεύσεις μας με τη νεολαία και το λαό της πόλης για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου