Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

Ιμπεριαλιστών μαθητές στο ΚΕΝΑΠ, διαόλου εγγόνια


Σχεδόν στο αθόρυβο της δημοσιότητας ουσιαστικά πέρασε και το ζήτημα περί εκπαίδευσης της δεύτερης φουρνιάς ανώτερων αξιωματικών, προερχόμενων από τα σπαρασσόμενα συντρίμμια (ελέω ιμπεριαλιστών βέβαια) του κράτους της Λιβύης στο ΚΕΝΑΠ. Σύμφωνα με ιδιαίτερα εξακριβωμένες πληροφορίες μας και προερχόμενες από εγκυρότατες πηγές είναι μεν άγνωστο το ακριβές περιεχόμενο του προγράμματος εξειδίκευσης των υψηλόβαθμων στελεχών, αλλά απόλυτα σίγουρο το τι δεν θα συμπεριλαμβάνει.


Πιο συγκεκριμένα στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του εν λόγω κέντρου -το οποίο ως γνωστόν χρηματοδοτείται από την ελληνική πολιτεία (πάλι από προηγούμενη αποκλειστική ενημέρωση μας το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα εξαιρείται από τις δραματικές περικοπές που επιβάλλει η κυβέρνηση στο σύνολο του κορμού παιδείας με σκοπό την ταξική έξωση των παιδιών του λαού από το δικαίωμα στη μόρφωση)- έχει αναλάβει την υποχρέωση για κατάρτιση και εξάσκηση στελεχών του πολεμικού ναυτικού και της ακτοφυλακής της μετακανταφικής Λιβύης με τον κωδικό «Sophia». Ψιθυρίζονταν μάλιστα σκέψεις να βαπτιζόταν με το συμβολικό όνομα «Λαμπεντούζα», άλλα κρίθηκαν εξόχως αποκαλυπτικές των προθέσεων.

Αυτή λοιπόν η πρωτοβουλία η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2016 με αποστολή 78 Λίβυων στελεχών και η δεύτερη φάση της ολοκληρώνεται στα τέλη του 2017 με τη συμμετοχή άλλων 20, στοχεύει στην απόκτηση επαρκών γνώσεων σχετικά με το ναυτικό δίκαιο και την κατοχύρωση επιχειρησιακών δεξιοτήτων όσον αφορά την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και κυρίως την πάταξη της «παράνομης» μετανάστευσης.

Δεν γνωρίζουμε δυστυχώς τις σαφείς μεθόδους με τις οποίες θα αποπειραθεί να ανακόψει το έμπειρο πλέον κλιμάκιο επί του πρακτέου τις προσφυγικές ροές. Δηλαδή αν θα περιορίζεται στη διενέργεια αναγκαστικών νηοψιών σε ύποπτα πλεούμενα. Ήδη η νατοϊκή αρμάδα περιπολεί στο Αιγαίο παραμερίζοντας τα επιπλέοντα πτώματα των Συρίων με αποστολή την αποθάρρυνση του διάπλου λαθραίων πλοίων (ρώσικων εννοείται). ‘Η με την εξάρθρωση των αχρείων κυκλωμάτων μετακίνησης και τη δημιουργία μιας ζώνης αποκλεισμού με σκάφη, τα οποία θα οργώνουν τις αφρικανικές ακτές επικουρούμενα με εναέριες πτήσεις. Εικάζεται πως πρόσφορο μέσον είναι επίσης η συστηματική εκστρατεία ενημέρωσης του πληθυσμού της καθημαγμένης χώρας σχετικά με τους κινδύνους που καραδοκούν κατά το ταξίδι της απελπισίας και φυσικά άμα τη αφήξει τους με εκείνους που θα αντικρίσουν, όταν αισίως αποβιβαστούν στην εχθρική γη της «πολιτισμένης» Ευρώπης.

Πιθανολογείται σαν πειστικότατο εργαλείο η διανομή φωτογραφιών του μικρού Αϊλάν και των καταπλακωμένων από το χιόνι σκηνών στη Μόρια με τους νεκρούς που προέκυψαν. Μάλλον δε θεωρείται σαν αναποτελεσματική και ως εκ τούτου απορριπτέα η σκέψη όρθωσης παραλιακών συρματοπλεγμάτων σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά κεκτημένα, ενώ συζητιέται με άκρα μυστικότητα το ενδεχόμενο διακριτικού εμβολισμού των πλοιαρίων που θα μεταφέρουν τις δυστυχισμένες ψυχές (αφού άλλωστε βομβαρδίζονται στη στεριά, γιατί να γλιτώνουν στη θάλασσα).

Η τεράστια όμως δημοσιογραφική επιτυχία μας είναι η γνωστοποίηση του τι δεν θα θιχτεί επ’ ουδενί σε αυτή την εκπαίδευση. Και δεν είναι άλλο πέρα από τα αίτια που προξενούν αυτά τα κύματα φυγής των κατοίκων μιας χώρας, που παρά το δικτατορίζον καθεστώς που υπήρχε προ της «σωτήριας» ιμπεριαλιστικής επέμβασης (οπωσδήποτε οι κορυφαίοι και πιο αιμοβόροι δικτάτορες του πλανήτη και με αγεφύρωτη κιόλας απόσταση από κάθε άλλο ομοειδή λιλιπούτειο είναι οι ιμπεριαλιστές με πρωτοπόρους τους Αμερικάνους συνοδευόμενοι από την κοινοβουλευτική δικτατορία των μεγαλοαστών επί του προλεταριάτου), απολάμβανε μια ζωή σχετικά και συγκριτικά ικανοποιητικών προνομίων και γαλήνης.

Αυτή η τόσο σημαντική υπόθεση αποκάλυψης και αποφασιστικής αντιπαράθεσης με τους υπαίτιους του στυγερού ξεριζωμού διαδοχικά Αφγανών, Ιρακινών, Λίβυων και Σύριων προφανώς και δεν ανήκει στους ενόχους υπερατλαντικούς. Αποτελεί προϋπόθεση μη φυτοζωίας για τους τσακισμένους με ριπές μνημονιακών μέτρων Ελλήνων εργαζόμενων και όρος έως και επιβίωσης για τους λαούς της Μεσογείου. Στους Λίβυους πρωταρχικά συγκροτώντας ένα μέτωπο αντίστασης και αγώνα ανεξαρτησίας ενάντια σε όσους έχουν ορμήσει κατά πάνω τους και διαφιλονικούν σαν ύαινες κατασπαράσσοντας τις σάρκες τους και μετατρέποντας την πλούσια πατρίδα τους σε αφόρητο κρανίου τόπο και άλλη μια προσφυγομάνα στον κατάλογο της ευρύτερης περιοχής.

Ταυτόχρονα οφείλουν οι κρητικοί και ο υπόλοιπος ελληνικός λαός να καταγγέλλουν και αντιμάχονται κάθε κίνηση των ιμπεριαλιστών, όπου άλλους μανιωδώς διαμελίζουν και αυτόν επί του παρόντος περιορίζονται άκαρδα στην εξαθλίωση του. Δεν πρέπει να μένει αναπάντητη καμία καταχθόνια ενέργεια τους, είτε είναι η απογείωση από τις βάσεις της Σούδας αεροπλάνων που ισοπεδώνουν κάθε Λιβύη, είτε οι γκανγκστερικές επισκέψεις στα Χανιά των διψασμένων για σεξουαλική εκτόνωση δολοφονικών ασκεριών τους και φυσικά η λειτουργία μιας ακαδημίας που διδάσκει σε επιστημονική κλίμακα τον θάνατο προς χάριν των πιο απάνθρωπων συμφερόντων.

Η δική μας σχολή είναι εκείνη των αντιιμπεριαλιστικών κινητοποιήσεων με αναγκαιότητα και όραμα μια κοινωνία ελεύθερη από ληστές και δημίους, από Έλληνες πεινασμένους και Λίβυους εκπατρισμένους. Σαν μαθητεύσουν οι μάζες σε αυτήν, το απολυτήριο αυτής της σχολής θα είναι η ειρήνη, η χαρά της ζωής και η πρόοδος.

Υστερόγραφο: πριν λίγο ανακοινώθηκε στον τύπο η φρικώδης είδηση περί σχεδιασμών του αμερικάνικου πεντάγωνου για αποστολή χερσαίων στρατευμάτων στο έδαφος της Συρίας. Κίνηση αποκρυστάλλωσης του μελλοντικού τρόπου χειρισμού από τη νέα ηγεσία του Λευκού Οίκου των γεωπολιτικών και στρατηγικών διακυβεύσεων; Εκβιασμός προς το Κρεμλίνο για κάποιον «έντιμο» συμβιβασμό; Ζύγιασμα των αντιδράσεων του βασικού ρώσικου αντίπαλου; Αντιπερισπασμός του Τραμπ στον καταιγισμό νέων αποκαλύψεων για «συνεργασία» εκλεκτών του αξιωματούχων με τον Πούτιν; «Αυτόνομη και απείθαρχη» επιλογή μηχανισμών που ελέγχουν μερίδες του μπλοκ εξουσίας, οι οποίες δεν συγκλίνουν και υπακούουν στην ασαφή ακόμη κεντρική γραμμή του νεοχρισθέντος «πλανητάρχη» και επιδιώκουν να τον πιέσουν σε αποδοχή δικών τους δεδομένων; Ίδωμεν. Και αδιαφορούμε φυσικά για τα κίνητρα τους.

Το μόνο βέβαιο είναι οι ζωηροί πια κίνδυνοι που περιτριγυρίζουν τον λαό μας λόγω του ιμπεριαλιστικού αφιονισμού (παίζοντας με τη φωτιά), με συνέπεια όχι να υπάρχει φόβος λιβυοποίησης μονάχα της γειτονιάς μας αλλά και ολάκερης της υφηλίου. Σε αυτή τη δυσοίωνη προοπτική εμπλέκεται μεταξύ των άλλων αμερικανονατοϊκών εγκαταστάσεων και το ΚΕΝΑΠ, στο οποίο μάλιστα παράγεται πολύτιμη τεχνογνωσία, αφού εκεί εξελίσσεται σοβαρή έρευνα με το πρόγραμμα RΗΙΜΕΣ. Δηλαδή η προσπάθεια δημιουργίας αντίμετρων σε επιθέσεις εξουδετέρωσης των συστημάτων διακυβέρνησης πλοίων και αχρήστευσης των οπλικών των μέσων στη διάρκεια ηλεκτρονικού πολέμου και όχι όπως διατείνονται οι εμπνευστές του από τους αγροίκους τζιχαντιστές , αλλά από τους υπερεξελιγμένους σε αυτόν τον τομέα μοσχοβίτες.

Επείγει και ο λαός μας να δημιουργήσει τα δικά του φιλειρηνικά αντίμετρα αποφεύγοντας την επί μακρόν κυοφορούμενη καταστροφή του.

Κ.Μ., μέλος της Πρωτοβουλίας Αντίστασης Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου