Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Να δυναμώσει το κίνημα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο

Ο ερχομός  του τεράστιου πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου «USS George H.W Bush» στο λιμάνι της Σούδας και ότι προηγήθηκε και ακολούθησε δεν μπορεί παρά να προβληματίσει τουλάχιστον,  κάθε δημοκρατικό άνθρωπο αυτού του τόπου.
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αισθητικό, πολιτιστικό, το ότι δηλαδή η πόλη μετατρέπεται σε «μπουρδέλο» και η υποκουλτούρα που κουβαλούν αυτοί που πλαισιώνουν  τη δολοφονική πολεμική μηχανή  των ΗΠΑ μολύνει τη χανιώτικη κοινωνία. Δεν είναι μόνο  η εμετική και ξενόδουλη στάση των τοπικών αρχόντων  που έχουν το θράσος  να λένε  ότι τέτοιες επισκέψεις  είναι καλοδεχούμενες γιατί δίνουν ανάσες  στην τοπική οικονομία. Άξιος ο μισθός τους και άθλιος ο ρόλος τους ανέκαθεν. Δεν είναι μόνο ότι όλες αυτές τις μέρες φοβόμαστε και εμείς και τα παιδιά μας να κυκλοφορήσουμε αμέριμνα μέσα  στην πόλη.
Είναι κι αυτά και τα άλλα που είναι ακόμη σοβαρότερα και επικίνδυνα και δεν αφορούν μόνο τους Χανιώτες ,αλλά ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Είναι η κατάσταση που επικρατεί παγκόσμια, τα ατελείωτα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών σε βάρος μιας σειράς λαών , η καταστροφή χωρών, τα εκατομμύρια προσφύγων. Είναι οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί  που οξύνονται και η εξάπλωση των  ιμπεριαλιστικών πολεμικών επεμβάσεων που εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους  για ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Σήμερα οι ιμπεριαλιστές αναδιατάσσουν  τις δυνάμεις τους  και τις συμμαχίες, ενώ το αίμα των λαών  της Ουκρανίας, της Συρίας, της Λιβύης και αλλού συνεχίζει να χύνεται αμείωτο.
Μέσα σ’ αυτό το τοπίο η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα του συστήματος στην Ελλάδα συντάσσονται με τους ισχυρούς του πλανήτη ,τους ιμπεριαλιστές, προσφέροντας τους  γη και ύδωρ. Συμμετέχοντας στους δολοφονικούς τους  σχεδιασμούς. Μετατρέπουν το Αιγαίο σε νατοϊκή θάλασσα . Συνηγορούν στη μετατροπή της Κύπρου σε αβύθιστο αεροπλανοφόρο τους. Τους προτρέπουν  να εγκαταστήσουν κι άλλες βάσεις στη χώρα μας. Από το ΠΒΚ γίνονται βολές Πάτριοτ, ενώ το ΚΕΝΑΠ προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην εκπαίδευση  νέων πολεμικών στελεχών.
Το Ισραήλ και η Αίγυπτος καθ’ υπόδειξη των ΗΠΑ  είναι οι πιο στενοί  συνεργάτες και σύμμαχοι της Ελλάδας. Έτσι λέει διασφαλίζεται η ειρήνη και η σταθερότητα στη χώρα. Με το βάθεμα της  ιμπεριαλιστικής εξάρτησης. Με το να τά έχουμε καλά  με το μεγαλύτερο δολοφόνο των λαών, τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.
Θα πρέπει να ανησυχούμε γι αυτές τις εξελίξεις γιατί οι πολεμικοί  κίνδυνοι μεγαλώνουν και η αστάθεια στην περιοχή  είναι δεδομένη. Γιατί οι ισχυροί ενδιαφέρονται μόνο  για τα δικά τους συμφέροντα  και η παρουσία τους  στην περιοχή δεν διασφαλίζει τα λεγόμενα εθνικά συμφέροντα της χώρας. Ενίοτε μάλιστα οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές γίνονται  υποκινητές αναζωπύρωσης διαφορών  γιατί  έτσι τους δίνεται η δυνατότητα  να γίνουν αυτοί  επιδιαιτητές και κουμανταδόροι.    Η κυβέρνηση  και τα κόμματα του συστήματος  ουδόλως ενδιαφέρονται  για τα παιδιά του λαού, αλλά όπως και παλιότερα  για τα συμφέροντα της μεγαλοαστικής τάξης  της χώρας. Μια μικρή χούφτα κηφηναριού  που διεκδικεί  ρόλο  στην ευρύτερη περιοχή γι α τα συμφέροντα του μέσα απ’ την υποθήκευση της χώρας και του λαού.
Να ανησυχήσουμε λοιπόν και να κινητοποιηθούμε,  γιατί ο λαός  μας κινδυνεύει, όπως και οι γειτονικοί λαοί. Γιατί βρισκόμαστε δίπλα στην πυρακτωμένη ζώνη. Αν λοιπόν όλοι εμείς αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα της κατάστασης οφείλουμε  να κάνουμε τα αυτονόητα. Να δράσουμε από κοινού, να πάρουμε πρωτοβουλίες που θα συντελούν να ξαναβγεί ο λαος  στο δρόμο. Για να δυναμώσει το κίνημα  ενάντια στον ιμπεριαλισμό  και τον πόλεμο.
Για την ειρήνη , τη φιλία και τη συνεργασία των λαών. Για να φύγουν  οι βάσεις ,τα πυρηνικά και κάθε λογής  ξένες  στρατιωτικές εγκαταστάσεις από τον τόπο μας.

 Χανιά , 8-02-2017
Χαρτζουλάκης Ιωάννης
Μέλος της Πρωτοβουλίας Αντίστασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου