Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Οι γυναίκες στον αγώνα για ζωή με δικαιώματα- ΕΚΔΗΛΩΣΗ της Πρωτοβουλίας Αντίστασης την Πέμπτη 7 Μάρτη στις 7μμ στο εργατικό κέντρο



Η αύξηση της ποσόστωσης των γυναικών στα εκλογικά ψηφοδέλτια που βρίσκει σύμφωνη κυβέρνηση και αντιπολίτευση, είναι μονάχα μια εκδήλωση της απίθανης υποκρισίας ενός συστήματος που χρησιμοποιεί κάθε μορφή καταπίεσης για να εντείνει την εκμετάλλευση συνολικά των εργαζόμενων. Οι μετανάστες, οι ανήλικοι, οι γυναίκες, είναι τα εύκολα θύματα σε εποχές στυγνής εκμετάλλευσης που το κεφάλαιο δε θέλει μόνο την απομύζηση του ιδρώτα αλλά και το ίδιο το αίμα της εργατιάς, όπως δείχνουν τα συνεχή εργατικά ατυχήματα.  

Η καταπίεση των γυναικών έρχεται από τα ιστορικά βάθη των εκμεταλλευτικών κοινωνιών. Το άλμα στον ουρανό του εργατικού επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος ήταν άλμα και στον αγώνα της γυναίκας για απελευθέρωση. Η υποχώρηση και η πλέρια κυριαρχία των δυνάμεων του συστήματος σήμερα, βάζει ξανά τη γυναίκα στη «θέση» της. Έτσι η καθαρίστρια από το Βόλο καταδικάζεται γιατί πλαστογράφησε το απολυτήριο του Δημοτικού  για να ταΐσει τα παιδιά της, και οι έγκυες μπορούν πλέον να απολύονται νόμιμα στην ελεύθερη και προοδευμένη Ευρώπη!!

Τα reality show, τα μόντελινγκ και τα κάθε λογής πολιτιστικά σκουπίδια εξευτελίζουν καθημερινά και σε κάθε έκφραση της ζωής τη γυναικεία προσωπικότητα και την ίδια την ύπαρξη της γυναίκας.  Ακραία έκφραση της εκμετάλλευσης η μαζική εκπόρνευση και σύνηθες πλέον οι σεξιστικές συμπεριφορές και οι προσβλητικές απαιτήσεις της εργοδοσίας για την εμφάνιση των κοριτσιών σε μια σειρά δουλειές.   Η θρασύτητα και η ελεεινότητα του συστήματος της εκμετάλλευσης δε κρύβεται ούτε στις μικρές αγγελίες των εφημερίδων…
Όλα αυτά και άλλα πολλά στον «πολιτισμένο» κόσμο… Γιατί αν πάμε εκεί που οι ιμπεριαλιστές  βομβαρδίζουν προκειμένου  ν’ αναπαράξουν αυτό το σύστημα της εκμετάλλευσης, οι εκφράσεις της βαρβαρότητας είναι ακόμη πιο αποτρόπαιες σ’ ότι αφορά τα βάσανα των εκεί γυναικών. Και μόνο η εικόνα των μανάδων- προσφύγων  που θαλασσοπνίγονται με τα μωρά στην αγκαλιά  σε φουρτουνιασμένες θάλασσες,  δείχνει το αληθινό πρόσωπο του κόσμου που ζούμε.


Η κυβέρνηση  και το αστικό πολιτικό προσωπικό είναι ξεκάθαρο πως θα εντείνουν συνολικά την αντιλαϊκή αντεργατική τους επίθεση μόλις  αναβαπτιστούν  με τη λαϊκή ψήφο που αυτόν τον καιρό πασχίζουν να υφαρπάξουν.

Είναι ξεκάθαρο πως θα συνεχίσουν να γεμίζουν τη χώρα δολοφονικές βάσεις για να κλιμακωθεί η ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα στην περιοχή… Όμως… όλα και όλα . Η συμμετοχή των γυναικών στα ψηφοδέλτια θα αυξηθεί!!

Αλήθεια πόσο διασκεδάζεται η αγωνία  της άνεργης νέας, της γυναίκας που υφίσταται καθημερινά κάθε έκφραση της στυγνής εκμετάλλευσης- καταπίεσης, της μάνας που πλημμυρίζει το φτωχόσπιτό της και δυσκολεύεται να ζεστάνει τα παιδιά της από τέτοιες υποκρισίες που δίνουν βήμα στις κυρίες της καλής κοινωνίας για να συμβάλλουν και αυτές στη στήριξη του συστήματος της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, της εκμετάλλευσης και της βαρβαρότητας;

Ας εμπιστευτούμε τον εαυτό μας.

Μπορούμε να το πετύχουμε μέσα από την ανάπτυξη των συλλογικών μας αγώνων ενισχύοντας τη γυναικεία παρουσία που είναι αναγκαία για να δυναμώσουν οι αντιστάσεις των ανθρώπων της δουλειάς στην αναμέτρησή τους με τον κόσμο της βαρβαρότητας.  Άλλωστε «όποιος σκαμπάζει λίγο από Ιστορία, ξέρει καλά πως οι μεγάλες κοινωνικές μεταβολές είναι αδύνατες χωρίς το γυναικείο προζύμι.» όπως  λέει ο  Μαρξ.

Το μισό του ουρανού μας ανήκει και  μπορούμε να το  κατακτήσουμε κατακτώντας το πρώτα- πρώτα στον αγώνα για έναν κόσμο ανθρωπιάς!

Είμαστε το αλάτι της γης και δεν πρέπει καμιά στιγμή να επιτρέπουμε σε κανέναν να το ξεχνάει!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου