Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Εκδήλωση του ΚΚΕ(μ-λ) εν όψει 9ης Συνδιάσκεψης Παρασκευή 15/3 7μμ στο εργατικό κέντρο



ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
μπροστά στην 9η Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ(μ-λ)
Παρασκευή 15/3 7μμ. ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Πάρα τις προεκλογικές αυταπάτες που μοιράζουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση για να πείσουν τάχα μου ότι έρχονται καλύτερες μέρες,η πραγματικότητα που ζει ο λαός μας δε μπορεί να κρυφτεί.

Ο εργατικός μεσαίωνας έχει κάνει πλέον καθημερινότητα τα εργατικά ''ατυχήματα'',οι πενιχροί μισθοί δε φτάνουν ούτε για τα βασικά και συνολικά η ζωή του εργαζόμενου μετατρέπεται σε λάστιχο για χάρη του κεφαλαίου.

Δεν είναι πλέον καθόλου δεδομένο ότι ο λαός θα έχει σύνταξη και δωρεάν υγεία. Ότι το λαϊκό σπίτι θα έχει ρεύμα ο ή ότι φοιτητής θα πάρει δωρεάν το βιβλίο. Ότι ο νέος εργαζόμενος θα έχει και αύριο δουλειά. Κανονικότητες της φτώχειας και της ανέχειας για να πάρει μπρος όπως λεν ''η οικονομία''.

Την ίδια στιγμή οι αμερικανονατοικές βάσεις απλώνονται σε όλη τη χώρα μπλέκοντας το λαό στο ιμπεριαλιστικό μακελειό που εξελίσσεται στη περιοχή και απειλώντας το δικαίωμα μας να ζούμε ειρηνικά...

Όλα αυτά δεν είναι παρά κομμάτια της βαρβαρότητας της εποχής μας που πατάει στην απουσία του εργατικού επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος .Στην κυριαρχία των δυνάμεων του συστήματος σε βάρος της εργατικής τάξης και των λαών. Και αυτό ακριβώς είναι και το ζητούμενο για τους λαούς:η αντίστροφη πορεία,η εκ νέου συγκρότηση των μετώπων πάλης στην κατεύθυνσή της αντιπαράθεσης με το σύστημα.


Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η επίθεση γεννάει αντιστάσεις και αγώνες .Ότι τα αφηγήματα του συστήματος έχουν χάσει τη γυαλάδα τους. Άλλα και ότι ο δρόμος είναι μακρύς και απαιτεί την αναμέτρηση με όλη τη σκουριά της ήττας.

Το μέλλον του λαού μας δεν βρίσκεται ούτε στις αυταπάτες για καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο, ούτε στο συμβιβασμό και την υποταγή. Βρίσκεται στη μαζική, αγωνιστική υπεράσπιση των δικαιωμάτων του, στην πάλη για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης. Στην πυροδότηση των εστιών αντίστασης και στη συνένωση τους σε ένα πλατύ, μαζικό Μετώπου Αντίστασης και Διεκδίκησης, κόντρα στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, κόντρα στον πόλεμο και την ιμπεριαλιστική θηριωδία. Στην προετοιμασία των όρων για τη συνολική αναμέτρηση με τις δυνάμεις της αντίδρασης, για την επανάσταση και το σοσιαλισμό.

Σήμερα λοιπόν, που η επίθεση του κεφαλαίου σαρώνει δικαιώματα και κατακτήσεις
που η ιμπεριαλιστική θηριωδία σφαγιάζει λαούς και τεμαχίζει χώρες…
που ο εθνικισμός και ο φασισμός δηλητηριάζουν το μυαλό και την καρδιά των λαών…

Σήμερα,που το όραμα του σοσιαλισμού δυσφημίζεται ανοιχτά από δήθεν αριστερές δυνάμεις…
που η «Αριστερά» αναλαμβάνει να κυβερνήσει για λογαριασμό των μεγαλοαστών…
που η αντικομμουνιστική προπαγάνδα επιδιώκει την πλήρη εξουδετέρωση της εργατικής
τάξης και τη συσκότιση του ιστορικού δρόμου που πρέπει να βαδίσει…


Το ΚΚΕ(μ-λ) θέλει να συνεχίσει να συμβάλλει –και μέσα από την 9ηΣυνδιάσκεψή του– στην υπεράσπιση αυτού του μοναδικού και μεγαλειώδη δρόμου. Γιατί αυτοί που γράψανε την επαναστατική πορεία του προηγούμενου αιώνα, η εργατική τάξη και οι λαοί, μπορούν και πρέπει να γράψουν και την επαναστατική πορεία του σήμερα.

                                       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου