Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Συγκέντρωση την Τρίτη 7/7 στις 7μμ στην πλ Αγοράς

Οι διαδηλώσεις και οι αγώνες του λαού δεν είναι ούτε νόμιμοι, ούτε  παράνομοι.  ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ!
Στην εποχή της άγριας εκμετάλλευσης, της μαζικής φτώχειας και ανεργίας που μαστίζει τον κόσμο της δουλειάς, στην εποχή της φασιστικοποίησης, των αδιάκοπων πολεμικών απειλών σφαγής των λαών, οι αγώνες για την υπεράσπιση της ζωής και του δίκιου μας είναι όχι απλά δίκαιοι, αλλά επιβεβλημένοι.
Με ευθύνη των δυνάμεων του συστήματος η οικονομία της χώρας βασίστηκε στον τουρισμό. Τώρα ωμά δίνουν δις στους μεγάλους επιχειρηματίες για το άνοιγμα νέων κύκλων κερδοφορίας την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στη λεγόμενη βαριά βιομηχανία συνθλίβονται μεταξύ ανεργίας και εξοντωτικής και επικίνδυνης υγειονομικά εκμετάλλευσης. Το κεφάλαιο κάνει και αυτή την κρίση ευκαιρία για να επιδεινώσει τις εργασιακές σχέσεις εκμετάλλευσης σε βάρος των εργαζομένων. Το δικαίωμα στη δουλειά με δικαιώματα που κατακτήθηκε με σκληρούς εργατικούς αγώνες καταστρατηγείται σήμερα την ίδια ώρα που ενώ ενισχύονται οι επικίνδυνοι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, η αστική τάξη εμπλέκει τη χώρα στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ- Ισραήλ. Απλώνουν τις βάσεις, τους πολεμικούς κινδύνους, τη φασιστικοποίηση, τη φτώχεια και την ανεργία. Είναι όλα τα κόμματα του συστήματος μαζί σε αντιδραστική συναίνεση απέναντι στον εχθρό λαό με μόνιμη κοινή έγνοια να αποφύγουν εξεγέρσεις και λαϊκούς ξεσηκωμούς που ξέρουν πως κυοφορεί η πολιτική τους.
Από την άλλη οι εργάτες, οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι της δουλειάς και του μόχθου, το δικαίωμα να έχουν δουλειά και να ζουν ειρηνικά στον τόπο τους χωρίς τον καρκίνο των βάσεων, μόνο με αγώνες μπορούν να το κατακτήσουν.
Αυτοί οι αγώνες, με σαφή υποχώρηση σε σχέση με παλιές εποχές, εξελίσσονται με αδυναμίες και προβλήματα και  μόνο μέσα από αγώνες μπορούν να ξεπεραστούν. Οι διαδηλώσεις και κάθε μορφή αγώνων μπορούν και είναι αναγκαίο ξανά σήμερα να γίνουν υπόθεση της μεγάλης εργαζόμενης πλειοψηφίας.  Τη μεγάλη εργαζόμενη πλειοψηφία φοβάται το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης και τη σοβαρή πιθανότητα αυτή να βγει μαζικά στο δρόμο όπως στη Γαλλία, τη Χιλή και τις ΗΠΑ.
Αυτό φοβούνται και όχι τις μικρές διαδηλώσεις των λίγων δεκάδων, λες και οι λίγες δεκάδες εμποδίζουν τον κόσμο να ψωνίσει  ή φταίνε για την καπιταλιστική κρίση που φουντώνει  όλο και πιο συχνά. Οι μικρές και οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις ξανά και ξανά και μια ολάκερη πορεία αγώνων είναι αναγκαίοι για να κατακτηθούν  δικαιώματα λαού και νεολαίας στη δουλειά, τις σπουδές, την περίθαλψη, τη σύνταξη αλλά και την ειρήνη και τις ελευθερίες.  Αυτό το δρόμο συμμετοχής λαού και νεολαίας στον αγώνα θέλει να κόψει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο περιορισμού και απαγόρευσης των διαδηλώσεων.
Να απαιτήσουμε αποφασιστικά με κοινή δράση την άμεση απόσυρσή του. Να συμβάλει κάθε αριστερή οργάνωση και συλλογικότητα στο ν’ ανοίγει παραπέρα χωρίς καθυστερήσεις ο δρόμος για να μπουν νεολαίοι- εργαζόμενοι και άνεργοι στον αγώνα για την υπεράσπιση της ζωής και του δίκιου τους. Οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρες. Η αναγκαιότητα της κοινής δράσης για την ευνόηση της μαζικής λαϊκής αντίστασης ακόμη πιο ξεκάθαρη. Οι αγώνες στην αντιλαϊκή πολιτική είναι δίκαιοι, αναγκαίοι και δε χωράνε στα όρια και τις προδιαγραφές του συστήματος που θέλει το λαό στο γύψο για να αποφύγει  τις αντιστάσεις του και την αγωνιστική έκφραση της δίκαιης οργής του.
·         Η τρομοκρατία δε θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει.

·         Να αποσυρθεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ            ΧΑΝΙΑ 1-7-20


* Η Πρωτοβουλία Αντίστασης ήδη κινείται σε συννενόηση με άλλες συλλογικότητες και οργανώσεις της πόλης, πραγματοποιώντας παράλληλα και παρεμβάσεις στην πόλη τις επόμενες μέρες, στην κατεύθυνση πραγματοποίησης διαδηλώσεων-κινητοποιήσεων, αξιοποιώντας την κοινή δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου