Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Ανταπόκριση της κ.ο. Χανίων του ΚΚΕ(μ-λ) για τη διαδήλωση της Τρίτης

https://antigeitonies3.blogspot.com/2020/07/blog-post_90.html

Με αξιόλογη μαζικότητα για τα δεδομένα του Ιουλίου στα Χανιά έγινε η συγκέντρωση- διαδήλωση ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις. 
Για άλλη μια φορά τον τελευταίο καιρό ξεχώρισε σε μαζικότητα το μπλοκ της οργάνωσής μας, σαν αποτέλεσμα της μαχητικής και αποφασιστικής παρέμβασης και με σταθερή επιδίωξη την κοινή δράση παρά τη σοβαρά ελλειμματική έως αχαρακτήριστη στάση άλλων αριστερών οργανώσεων. 
Παρά την άρνηση συνεννόησης τις προηγούμενες μέρες που η οργάνωσή μας προπαγάνδιζε τη συγκέντρωση ( συνέντευξη δόθηκε μόνο με το ΝΑΡ) κάποιοι όπως η Αναμέτρηση- ΑΡΑΝ, απαίτησαν να εμφανιστεί τελευταία στιγμή ξεκαρφωτα το πανό της Πρωτοβουλίας για την ελευθερία στη διαδήλωση. Δεν το αρνηθήκαμε και μάλιστα έστω και έτσι προσθέσαμε την πρωτοβουλία  στο κάλεσμα, που ήδη κάναμε και από τις προηγούμενες μέρες, για την Πέμπτη 9 Ιούλη στις 7.00μ.μ. στην Πλατεία της Αγοράς.
Ο τρόπος που κινούμαστε έχει να κάνει με την εκτίμησή μας ότι η φασιστικοποίηση δεν αφορά ιδεοληψία ή βίτσιο της δεξιάς που αν είναι έτσι μια αλλαγή κυβέρνησης θα μας απαλλάξει. Η σφοδρή επίθεση του κεφαλαίου στον κόσμο της δουλειάς, το άπλωμα βάσεων και η σταθερή αστική επιλογή εμπλοκής της χώρας στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια, απαιτούν το λαό στο γύψο. 
Όποιοι εμπιστεύονται το λαό ξέρουν πως  το σύστημα   δεν είναι παντοδύναμο και η Λαϊκή Αντίσταση παρά τους ξεκάθαρα αρνητικούς συσχετισμούς είναι εφικτή και οπωσδήποτε αναγκαία. Για όσους θέλουν να την υπηρετήσουν σίγουρα  έχει απαιτήσεις...Ιδού η Ρόδος.
Κανένας δεν περισσεύει όμως δεν υπάρχουν ευκολίες και οι οπορτουνισμόί πρέπει να καταγγέλλονται γιατί δε βοηθούν ούτε την κοινή δράση, ούτε καν αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να εμφανίζονται σαν αριστεροί και ταυτόχρονα να ξεγλιστρούν από τις δύσκολες, είναι αλήθεια, απαιτήσεις της πάλης.  


ΧΑΝΙΑ 8-7-2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου